Ηχεια για ενισχυτη Sony ΤΑ-F561R (90W?)

Alarm

New member
29 May 2013
16
Καλησπερα.

Εχω τον ενισχυτη Sony ΤΑ-F561R ( http://img854.imageshack.us/img854/8526/401555241lrg.jpg ).

Τεχνικα χαρακτηρηστικα:
-4ohm : 90 - 90W (1khz)
-8ohm : 60 - 60W (1khz)
-8ohm : 50 - 50W (20khz)

Ψαχνω λοιπον για ηχεια για τον συγκεκριμενο ενισχυτη. Η χρηση τους θα ειναι για το σπιτι. Λογικα θα ειναι σε δωματιο η στο σαλονι, αγνωστο αυτο ακομα.
Προτεραιωτητα εχει ο καλος ο ηχος, σιγουρα οχι η ενταση.

Ενας γνωστος μου προτεινε να κοιταξω για την KRK και Beringer. Το κακο ειναι πως το θεμα δεν το κατεχω καθολου και ειμαι λιγο χαμενος με το ποια ειναι η σωστη επιλογη.
To μπατζετ για ενα ζευγαρι κοιταζω να ειναι 200-300 ταβανι.

Τι επιλογες εχω ? Κοιταζω για 4 η 8ohm ? Ποσα βαττ πρεπει να κοιταξω να ειναι τα ηχεια περιπου σε σχεση με τον ενισχυτη ?
Καποιες προτασεις σε αυτα τα χρηματα ?

Τι αλλα τεχνικα χαρακτηριστικα πρεπει να κοιταξω ?

Last edited:
Re: Ηχεια για 90W-90W ενισχυτη

Την τελευταία μέτρηση πρέπει να λάβεις υπ´ όψιν σου η οποία δεν είναι στα 20 khz όπως γράφεις, αλλά σε όλο το συχνοτικό φάσμα.

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις,είναι να πάρεις μαζί σου τον ενισχυτή και να κάνεις ακροάσεις με τα ηχεία που σε ενδιαφέρουν,και με τις μουσικές σου προτιμήσεις. Ότι και να σου προταθεί,θα πρέπει να ακούσεις με το μηχάνημα που έχεις. Μπορείς να βρείς κάτι καλό,κ στις αγγελίες για κανένα μεταχειρισμένο εάν σε ενδιαφέρει.

Ο ενισχυτης δεν εχει μεγαλη ικανοτητα οδηγησης φορτιου. Μικρα διδρωμα ηχεια με αντισταση που δεν πεφτει χαμηλα ειναι η καλυτερη λυση. Το 705 ειναι καλο μονο που παροτι δηλωνεται ως 8ωμο, πεφτει στα 3Ω http://www.focal.com/en/index.php?controller=attachment&id_attachment=1572

Ο ενισχυτης δεν εχει μεγαλη ικανοτητα οδηγησης φορτιου. Μικρα διδρωμα ηχεια με αντισταση που δεν πεφτει χαμηλα ειναι η καλυτερη λυση. Το 705 ειναι καλο μονο που παροτι δηλωνεται ως 8ωμο, πεφτει στα 3Ω http://www.focal.com/en/index.php?controller=attachment&id_attachment=1572

Χωρις να θελω να παρεξηγηθω.... Δεν καταλαβα τιποτα :)

Χωρις να θελω να παρεξηγηθω.... Δεν καταλαβα τιποτα :)

Βασικα χαρακτηριστικα ενος ηχειου ειναι η αντισταση και η ευαισθησια. Η αντισταση του ηχειου ειναι μια παραμετρος που δειχνει κατα ποσο το ηχειο "ζοριζει" τον ενισχυτη. Οσο μεγαλυτερη η αντισταση σε Ω, τοσο πιο ευκολο ειναι το ηχειο για τον ενισχυτη σου. Η αντισταση που γραφει ο κατασκευαστης ενος ηχειου, δεν ειναι σταθερη (αναφερεται μια μεση τιμη) αλλα κυμαινεται μεταξυ καποιας ελαχιστης κ μεγιστης τιμης. Οταν η ελαχιστη τιμη δεν πεφτει χαμηλα, πχ κατω απο 5Ω, τοσο πιο ευκολο ειναι το ηχειο για εναν ενισχυτη.

Last edited:
Καλησπερα και παλι. Ανοιγω ξανα το θεμα μετα απο καιρο.

Διαβασα πλεον αρκετες κριτικες για τα krk r6 rokit . Το προβλημα μου ειναι η συνδεσημοτητα πλεον.

Ο ενισχυτης μου δεχεται 4 ηχεια. Το καθε ενα συνδεεται πανω στον ενισχυτη με ενα απλο καλωδιο. Το καθε ηχειο μπαινει σε δυο υποδοχες , + και - .
Βλεποντας τα ηχεια ομως , δεν μπορω να βρω ενα τετοιο ειδος συνδεσης .

Τι γινεται σε αυτη την περιπτωση ?

url

Πρόκειται γι' αυτά εδώ:
Τα ηχεία είναι παθητικά -όχι ενεργά- και συνδέονται με τον ενισχυτή κανονικότατα.

r6-lg-2.png

Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω που βρίσκεται το πρόβλημα...

Πρόκειται γι' αυτά εδώ:
Τα ηχεία είναι παθητικά -όχι ενεργά- και συνδέονται με τον ενισχυτή κανονικότατα.

r6-lg-2.png

Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω που βρίσκεται το πρόβλημα...

Καλησπερα . Εγω κοιτουσα λαθος.
Εχει τα passive που δειχνεις εσυ. Εγω παρεθεσα τα Powered.

Σιγουρα χρειαζομαι τα passive. Να την κανω την αγορα η να το κοιταξω λιγο καλυτερα ?
Δεν ειναι και τα φθηνοτερα αλλα διαβασα καλα πραγματα για τα συγκεκριμενα ηχεια.
Τωρα κατα ποσο ταιριαζουν στον ενισχυτη μου... δεν ξερω.

Καλησπερα . Εγω κοιτουσα λαθος.
Εχει τα passive που δειχνεις εσυ. Εγω παρεθεσα τα Powered.

Σιγουρα χρειαζομαι τα passive. Να την κανω την αγορα η να το κοιταξω λιγο καλυτερα ?
Δεν ειναι και τα φθηνοτερα αλλα διαβασα καλα πραγματα για τα συγκεκριμενα ηχεια.
Τωρα κατα ποσο ταιριαζουν στον ενισχυτη μου... δεν ξερω.
Απλά πήγαινε να τ' ακούσεις. Κατά προτίμηση μαζί με τον ενισχυτή σου. Κουβάλησε τον μαζί σου, αν μπορείς.

Την KRK αντιπροσωπεύει ο Νάκας. Κανόνισε κάποιο ρντεβού με το κατάστημα Νάκα της περιοχής σου. Θα έχεις την ευκαιρία να ακούσεις και άλλα και να συγκρίνεις...