Ηχεια για ενισχυτη Yamaha AX - 496

gmous2015

New member
22 May 2015
3
Καλησπέρα στο Forum,Χρειάζομαι την άποψή – γνώμη σας για το παρακάτω θέμα που με απασχολεί.Θέλω να αγοράσω ηχεία ( Hi – Fi ) για χώρο περίπου 40 τμ. Τα οποία θα οδηγηθούν από ενισχυτή Yamaxa AX – 496. Σας παραθέτω τα χαρακτηριστικά του :Power SectionMinimum RMS Output Power 8Ω, 20 Hz to 20 kHz, 0.019% THD 85W+85WMaximum Output Power (EIAJ) (1 kHz, 10% THD) 8/6Ω 130/150WDynamic Power (IHF)8/6/4/2Ω 130/150/185/220WDIN Standard Output Power (4Ω, 1 kHz, 0.7% THD) 120WIEC Output Power (8Ω, 1 kHz, 0.019% THD) 100WΗ απορία μου είναι , πόσα watt πρέπει να είναι τα ηχεία , ώστε να μην παραμορφώνουν σε μεγάλη ένταση ?Τι πρέπει να προσέξω για αγορά ηχείων ?Και κάτι τελευταίο , εάν έχετε να μου προτείνεται κάποια. Το ποσό που διαθέτω είναι 200 – 300 Ευρώ.Ακούω μόνο Rock ( όλα τα είδη )....Σας ευχαριστώ,Γιώργος

Να αναφέρω και τις πηγές , είναι ένα πικάπ DUAL CS 505-4 & ένα CD-Recorder Pioneer PDR-W839.

Ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος.
Οπότε με τον δεδομένο ενισχυτή θα χρειαστείς κάποιο ευαίσθητο ζευγάρι ηχείων.
Βάσης μάλλον, διότι για αξιοπρεπές ηχείο δαπέδου το κόστος θ' ανέβει πάνω από το όριο που έχεις θέσει.

Δες στο Νάκα κάποιο Yamaha Soavo κατά προτίμηση ή Wharfedale, αν και μάλλον θα το υπερβείς το οικονομικό όριο.
Εδώ.

Κοίτα επίσης και από εδώ.
Wharfedale Diamond 10.1, Q Acoustics 2020 ή κάποιο από τα Dali της κατηγορίας εμπίπτουν στον προυπολογισμό σου.

Φρόντισε μόνο να τ'ακούσεις πριν προχωρήσεις σε αγορά. Κατά προτίμηση με τον ενισχυτή σου.
Πιθανόν να βρεις και κάποια καλή ευκαιρία σε μεταχειρισμένο.
Έχε το υπ' όψιν.

Ο ενισχυτής μου αξίζει να τον κρατήσω ? Εαν όχι , έχετε να μου προτείνεται κάποιον ? Μετά από μεγάλη στενότητα , μπορώ να διαθέσω 600-700 Ευρώ , για ενισχυτη & ηχεία.