Ηχεια για MF Α1001

Eagleone

Established Member
24 October 2007
149
Αθηνα
Γεια σας. Καταρχην να σας πω οτι δεν ειμαι ιδιαιτερα γνωστης της αγορας και γενικα δεν ξερω και παρα πολλα απο audio μιας και ασχολουμαι πιο πολυ με υπολογιστες. Εχω ενα δικαναλο συστημα με τον MF A1001 (περισσοτερα εδω:http://www.musicalfidelity.com/products/archived/a1001.html) και λεω να αλλαξω σιγα σιγα τα ηχεια μου (Mission 753 το αρχικο μοντελο). Ο χωρος ειναι 4χ9 και το συστημα ειναι στημενο στο στενο τοιχο γυρω στο 180 μεταξυ τους. Η θεση ακροασης ειναι γυρω στα 2,5 μετρα απο τα ηχεια. Το πατωμα ειναι μαυρο μωσαικο με χαλι και η μεγαλυτερη αποσταση που μπορει να παει η πλατη του ηχειου απο τον πισω τοιχο ειναι γυρω στους 30 ποντους.

Ακουω 70% jazz rock και τα υπολοιπα φωνες, κλασσικες και γενικα φυσικα οργανα (πιανα κλπ).

Εχω καιρο να βγω στην αγορα και δεν ξερω πια τι υπαρχει στην κατηγορια του ενισχυτη. Δεν μπορω να τον παρω παραμασχαλα λογω βαρους. Αν υπαρχει καποιος φιλος που εχει κατι αντιστοιχο ας μου δωσει μια κατευθυνση. Tον εχω ακουσει μονο με τα PROAC λογω αντιπροσωπειας και ηταν ζαχαρη. Σας ευχαριστω.

Τα musical fidelity ματσάρουν καλά με Monitor Audio ηχεία.
Περισσότερα, δυστυχώς δεν ξέρω...

Πόσα θες να ξοδέψεις περίπου;

Υπάρχει και το Proac studio 140,αλλά το θεωρώ "πολύ" για τον χώρο σου.

Re: Απάντηση: Ηχεια για MF Α1001

Υπάρχει και το Proac studio 140,αλλά το θεωρώ "πολύ" για τον χώρο σου.

Aυτο θα παω να το ακουσω. Το ATC μου φαινεται πολυ αλλα και αυτο θα το ακουσω. Το ATC εχει port? Δεν βρισκω τιποτα στην περιγραφη. Ισως να μη το χρειαζεται κιολας αν κρινω απο το woofer.

Γεια σας. Καταρχην να σας πω οτι δεν ειμαι ιδιαιτερα γνωστης της αγορας και γενικα δεν ξερω και παρα πολλα απο audio μιας και ασχολουμαι πιο πολυ με υπολογιστες. Εχω ενα δικαναλο συστημα με τον MF A1001 (περισσοτερα εδω:http://www.musicalfidelity.com/products/archived/a1001.html) και λεω να αλλαξω σιγα σιγα τα ηχεια μου (Mission 753 το αρχικο μοντελο). Ο χωρος ειναι 4χ9 και το συστημα ειναι στημενο στο στενο τοιχο γυρω στο 180 μεταξυ τους. Η θεση ακροασης ειναι γυρω στα 2,5 μετρα απο τα ηχεια. Το πατωμα ειναι μαυρο μωσαικο με χαλι και η μεγαλυτερη αποσταση που μπορει να παει η πλατη του ηχειου απο τον πισω τοιχο ειναι γυρω στους 30 ποντους.

Ακουω 70% jazz rock και τα υπολοιπα φωνες, κλασσικες και γενικα φυσικα οργανα (πιανα κλπ).

Εχω καιρο να βγω στην αγορα και δεν ξερω πια τι υπαρχει στην κατηγορια του ενισχυτη. Δεν μπορω να τον παρω παραμασχαλα λογω βαρους. Αν υπαρχει καποιος φιλος που εχει κατι αντιστοιχο ας μου δωσει μια κατευθυνση. Tον εχω ακουσει μονο με τα PROAC λογω αντιπροσωπειας και ηταν ζαχαρη. Σας ευχαριστω.

sp23.jpg

Spendor 2/3R
Νέο Μοντέλο αναβαθμισμένο!!!​

SA1
2 way stand or bookshelf loudspeaker

The new Spendor SA1 is the most musical and revealing small loudspeaker ever created by Spendor. You will be captivated by its charming sound, surprised by its clarity and definition, assured by performance and engineering of the highest order, and delighted by luxurious modern finishes. To complement the performance and style of the SA1 we have created an optional matching stand. A rigid, light, non-resonant structure which ensures that spurious energy and vibration can never degrade the sound. Each stand has a front inlay to visually match the material and finish of the SA1 cabinet.
This 2-way infinite baffle design has a new 15cm Spendor bass-mid drive unit and a new 22mm wide-surround hybrid tweeter. A meticulously refined crossover network with hi-grade electrical components and gold plated conductors integrates the drivers seamlessly.
Internal cables are silver plated pure copper with halogen free dielectric. Single wiring to your amplifier via a pair of WBT binding posts ensures uncompromised performance and consistent sound.
Structurally the SA1 combines the virtues of the ‘Classic’ Spendor thin-wall damped panel design with the considerable benefits of controlled, rigid bracing. The cabinet is constructed using three different panel thicknesses. Each panel is designed to have a specific resonant characteristic and the different natural resonances combine evenly to dissipate any vibration.

View specification

veneers3.jpg

Re: Απάντηση: Ηχεια για MF Α1001

Aυτο θα παω να το ακουσω. Το ATC μου φαινεται πολυ αλλα και αυτο θα το ακουσω. Το ATC εχει port? Δεν βρισκω τιποτα στην περιγραφη. Ισως να μη το χρειαζεται κιολας αν κρινω απο το woofer.

To ATC είναι ακουστικής ανάρτησης, οπότε και ιδανικό για μικρότερους χώρους.
Εγώ προσωπικά το έχω "ερωτευτεί".

Είναι το μοναδικό ηχείο που θ' αγόραζα, χωρίς ακρόαση κατ' οίκον.
Όπου και να το βάλεις, παίζει.

Έχεις φάει κόλλημα με τα Proac και τα ATC ή μήπως κάνεις copy & paste τα post σου? :flipout::flipout::flipout:

Κόλλημα...
Τα θεωρώ τίμια και πολύ καλής απόδοσης ηχεία.
Παίζουν μουσική.
Σ' αυτά τα χρήματα δεν έχω ακούσει κάτι τόσο πλήρες.

τα ATC τα εχω ακουσει και ειναι οντως καλα και τιμια ηχεια. Το μονο που δεν μου αρεσει ειναι η αισθητικη τους και για καποιους ειναι πολυ κρισιμο στοιχειο επιλογης
Απλα υπαρχουν και αλλα ηχεια για ολα τα γουστα και βαλαντια...

Δαπεδου κυριοι...Ο χωρος δεν ειναι μικρος και εχει υψος 3.3μ. Μιλαμε για αντικαταστατη των 753 οποτε καταλαβαινετε σε τι ενταση ακουω και τι ογκο θελω (επειδη παιζω πιανο μου αρεσει η κανονικη ενταση σε αντιθεση με καποια κυρια εδω :coool: ). Το μονο προβλημα που εχω οσον αφορα το χωρο ειναι οτι δεν μπορω να τα τραβηξω πολυ απο τον πισω τοιχο οπως ειπα οποτε αποκλειονται τα πισω ports και οτι μπουμαρει κατω απο το μισο μετρο στον τοιχο.

Ευχαριστω για τις προτασεις σας.