Ηχεία για οικονομικό Home Cinema. Onkyo?

manosbrr

Established Member
3 December 2014
205
ποια η γνώμη σας για αυτά? ONKYO 528. http://www.skroutz.gr/s/4640370/Onkyo-SKS-HT528.html

Σκέφτομαι να στήσω οικονομικό homecinema 5.1 (και για 2.1 μουσική), με δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης αλλάζοντας τα 2 μπροστινα.
Σαν ενισχυτή σκέφτομαι τον Yamaha RX-V377

Και το μείζον ερώτημα θα δω αισθητή διαφορά από το ήδη υπάρχον homecinema samsung tz325???
Αλλιώς θα είμαι διστακτικός να το κάνω,.

Re: ηχεία για οικονομικό home cinema . onkyo?

Λένε full range αλλά δε μας το διευκρινίζουν πόσο. Μελλοντικά αν αλλάξεις τα 2 μπροστινά δεν θα χεις ομοιομορφία συν ότι απ την στιγμή που δεν ξέρεις το range του τι θα βάλεις; Οσο για το αν θα ακούσεις αισθητή διαφορά, αυτό δεν το ξέρω, σίγουρα ο ενισχυτής είναι καλύτερος αλλά η διαφορά αυτή την βλέπω ως προς την ποιότητα, ως προς τη στάθμη, δεν ξέρω.

Απάντηση: ηχεία για οικονομικό home cinema . onkyo?

ποια η γνώμη σας για αυτά? ONKYO 528. http://www.skroutz.gr/s/4640370/Onkyo-SKS-HT528.html

Σκέφτομαι να στήσω οικονομικό homecinema 5.1 (και για 2.1 μουσική), με δυνατότητα μελλοντικής αναβάθμισης αλλάζοντας τα 2 μπροστινα.
Σαν ενισχυτή σκέφτομαι τον Yamaha RX-V377

Και το μείζον ερώτημα θα δω αισθητή διαφορά από το ήδη υπάρχον homecinema samsung tz325???
Αλλιώς θα είμαι διστακτικός να το κάνω,.

Δεν αξίζει τον κόπο,μόνο χρήμα θα ξοδεύσεις,καμμία ουσιαστική αναβάθμιση

Ακριβώς !! Θα φύγεις από τα πλαστικά ηχεία για να πας πάλι σε πλαστικά ?

Απ ό,τι κατάλαβα το μπάτζετ είναι στα 300 ευρώ οπότε ο φίλος σκέφτεται τι θα ήταν vfm σ αυτά τα λεφτά και να ακούγεται καλύτερα ή και δυνατότερα έτσι δεν είναι; Αφού έχεις ηδη ένα σύστημα και βολεύεσαι προς το παρόν, καλύτερα θα ήταν να έκανες υπομονή μέχρι να μεγαλώσει το μπάτζετ τόσο ώστε να μπορείς να κάνεις μια ουσιαστική αναβάθμιση όπως λέει κι ο leo με μεγαλύτερα ηχεία και πιο δυνατό ενισχυτή.

1. κάτι μουκανε αυτό που είπες για τα πλαστικα..
συμφωνω...

Θέλω να δώ αισθητή διαφορά στον ήχο αλλοιώς δε θα κάνω αναβάθμιση.

αυτά εδώ τι λέτε?
και αργότερα παίρνω sub surround..

http://www.tiletechniki.gr/product.asp?catid=7056

2. τι εννοείς δε θα ταιριάζουν? τι πρέπει να προσέξω στα ηχεία για να ταιριάζουν.
Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να προσέξω px. ευαισθησία?

3. υπάρχει κανένας οδηγός να διαβάσω λίγο για ηχέια?

Το δεξί και αριστερό τα έχω από την τριάδα. Υπάρχουν ακόμα; Μήπως και πάρω το κεντρικό. 82 ευρώ η τριάδα; Μήπως και δεν υπάρχουν και έχει ξεμείνει η ανάρτηση από παλιότερα;

Edit: έχω το μεγαλύτερο μοντέλο δεξι και αριστερό το 566Τ

σε τι συστημα τα έχεις?
είσαι ευχαριστημένος?
για homecinema και μουσικη?

Τα έχω παροπλισμένα. Από τις πλαστικούρες που έβλεπες καλύτερα παίζουν. Έχω το μεγαλύτερο μοντέλο με το εξιμισάρι γούφερ και το bass reflex εμπρός. Αυτά που βλέπεις παίζει και να είναι πιο ισορροπημένα από τα δικά μου. Στα δικά μου το μπάσο είναι υπερβολικό.
Επίσης είναι λίγο θολό στις μεσο-υψηλές. Αυτό σε σύγκριση με κανονικά ηχεία βάσης και όχι ηχεία δορυφόρους όπως τα Onkyo που έβαλες στην αρχή.

η διαφορά σε τέτοιο ηχοσυστημα, θα είναι αισθητή? ή οι διαφορές είναι τοσο μικρές που πρέπει να το κατέχεις για ννα τις καταλάβεις?

η διαφορά σε τέτοιο ηχοσυστημα, θα είναι αισθητή? ή οι διαφορές είναι τοσο μικρές που πρέπει να το κατέχεις για ννα τις καταλάβεις?

Λοιπόοοοοοονννν.... ας το πάρουμε από την αρχή.

Κατ' αρχάς συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια. Δηλαδή, ηχεία δορυφόρους περιορισμένης έκτασης χαμηλού, που σκοπό έχουν να αφήνουν τις χαμηλές στο sub, με ηχεία "πλήρους φάσματος" (νταξ' σχεδόν) που έχουν από μόνα τους μπάσα και ως εκ τούτου τα μπάσα που τους λείπουν αναπληρώνονται από sub, αλλά λόγω της φύσης τους μπορούν να παίξουν και μόνα τους (όχι ασφαλώς με τα ίδια αποτελέσματα που θα είχαν αν συνοδεύονταν από sub).
Κατόπιν, τα Onkyo αναφέρουν ότι έχουν οδηγό full range. Δηλαδή, δεν έχουν tweeter. Δηλαδή, άστα να πάνε και να μην ξανάρθουν. Ό,τι βγάλει το γουφεράκι των.... τριών ιντσών. Να ήτανε κανένα BMR όπως αυτό εδώ, να πω μάλιστα. Δεν υπολείπεται, ένεκα πρόκειται περί πιστονοειδούς πάνελ που η αρχή λειτουργίας του δεν είναι περιοριστική ως προς τις υψηλές συχνότητες.

HW029_HiBM65.jpg

Όμως εδώ μιλάμε για συμβατικούς κώνους, επομένως όοοοοσο καλά και να είναι τα πράγματα με τα onkyo, χωρίς τουίτερ δεν είναι.... καλά. Με λίγα λόγια συγκρίνεις τη νύχτα με την ημέρα.

Αυτά.

οχι εντάξει αποκλείστηκαν το ONKYO , με πείσατε!

παώ για κάτι καλύτερο..

τα ενεργά ηχεία σε τι θα βοηθήσουν?

Μπορώ να βάλλω σα μικρή αναβάθμιση , ενεργά ηχεία στο ήδη υπάρχον all in one homecinema samsung?

Για να τα αναλυσουμε λιγο τα ενεργα κατα την γνωμη μου ειναι καλα να παιζουν με pc . Οταν λεμε ενα ηχειο ενεργο ενοουμε μεσα στην καμπινα του εχει ενισχυτη αλλα δεν ειναι τοσο φθηνα ασε και το τραβηγμα ο διακοπτης που πρεπει να ανοιγει και κλεινει σε καθε ακροαση. Τα ενεργα ταιριαζουν κυριως σε στουντιο.

Καλά sorry κι όλας, αλλά ούτε οι οικονομικοί AV που κοιτά έχουν έξοδο προενίσχυσης, ούτε βέβαια το όλα σε ένα σύστημα που έχει. Τι ενεργά;

δεν σε καταλαβα??

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

εφ οσον εχεις AV ενισχυτη γιατι να βαλεις ενεργα?

Δεν έχει AV ενισχυτή. Θα πάρει. Τώρα έχει ένα όλα σε ένα που δεν έχει έτσι κι αλλιώς pre-out.