Ηχεία για παλιό δικάναλο ενισχυτή

george7

Established Member
18 February 2013
183
ΝΑΥΠΛΙΟ
παιδια καλημερα σημερα βρηκα εναν παλιο δικαναλο SONY F261R και τον εχω εγκαταστησει στην ταρατσα στην αποθηκη.Τι ηχεια να παρω; θελω κατι απλο και φθηνο γιατι οπως ειπα θα ειναι εγκατεστημενος στην ταρατσα για παρτι συγκεντρωσεις κλπ.ευχαριστω πολυ εκ των προτερων για καθε ιδεα.

Απάντηση: Ηχεια για παλιο δικαναλο ενισχυτη

μηπως τα 4Ω με προβληματισουν στο παιξιμο;

Re: Ηχεια για παλιο δικαναλο ενισχυτη

δεν ειναι 4ωμο το ηχειο, ειναι ευκολο φορτιο γενικα. Επισης να πω οτι ειναι για να παιζεις σε νορμαλ σταθμες ακροασης κ οχι σε σταθμες παρτυ, εξαλλου οτι ο ενισχυτης ενδεικνυται για τετοια χρηση. Ποιο ειναι το ποσο που διαθετεις μηπως βρουμε κ κατι αλλο.

Re: Ηχεια για παλιο δικαναλο ενισχυτη

Magnat Symbol Pro 160 από Ελλάδα ή και από Γερμανία
Ωραίο ηχειάκι,παίζει και "δυνατά" και παίζει και όμορφα

Last edited:
λοιπον παιδια καλο μηνα και καλο φθινοπωρο σε ολους.Επανερχομαι στο θεμα των δυο ηχειων για τον ενισχυτη που ανεφερα παραπανω.Ποια η γνωμη σας για τα YAMAHA NS-AW 194 BLACK τα θελω γκαι για εξωτερικο χωρο και ειναι και σχετικα φθηνα.Δε θελω να περασω κατα πολυ τα 100-120 ευρω γιατι οπως ειπα θα ειναι μονο για την ταραρσα και το δωματιακι.Ευχαριστω εκ των προτερων για καθε γνωμη.( ασχετο αλλα πολυ σχετικο, ακομα περιμενω το lcr-blc της CRYSTAL AUDIO ουφ αμαν πια......)

Πολυ υποκοιμενικο το θεμα ηχειο! Τι ηχεια εχεις ακουσει, τι απαιτησεις εχεις στον ηχο, τι υλικο ακους, τι πηγη?

Όσο για τα yamaha που λες,έχουν μικρό γουφεράκι 4άρων ιντζών και ευαισθησία 85db.Αρκετά χαμηλή για να παίξει δυνατά.
Αν τα συγκρίνεις,πχ με τα magnat που σου προτείνω,τα magnat έχουν 6,5άρι γουφερ και 92db ευαισθησία.
Αυτό σημαίνει ότι τα yamaha θέλουν τουλάχιστον τέσσερις φορές την ισχύ ενός ενισχυτή a για να παίξουν στην ίδια στάθμη
με τα magnat συνδεδεμένα στον ενισχυτή a.
Χώρια που το μεγαλύτερο γουφεράκι σημαίνει και πιο καλή μεσαία περιοχή!

Είσαι στο Ναύπλιο αλλιώς στα Media Markt στην καβάλας έχει στημένα πολλά ηχεία βάσης να ακούσεις συμπεριλαμβανομένων και των magnat 110-130-160!

παιδια στο φορουμ διαβασα για εναν ανταπτορα που μπορει να συνδεσει ενα δικαναλο με εναν πολυκαναλο αλλα γραφει και για καποιες δυσκολιες χωρις να αναφερει κατι αλλο.Εχει κανεις ιδεα που μπορω να το προμηθευτω τι τιμη και τι δυσκολιες υπαρχουν (http://foroum.blu-ray.com/showthreads.php?t=162573) στην ενοτητα ενισχυτες av με εξοδο προενισχυσης.αναφερεται ως μετατροπεας high-low για να ελευθερωσεις τα αριστερο και δεξι απο το φορτιο της μουσικης.

Αν λες για κάτι σαν και αυτό (το link που έβαλες δεν μου δουλεύει)ξέρω ότι έχει εφαρμογή στο car audio μόνο και σε παρόμοια ερώτηση μου σε forum για τη χρησιμότητα του σε οικιακούς ενισχυτές μου απάντησαν ότι δεν είναι αξιόπιστη λύση δημιουργώντας προβλήματα.Αυτό παίρνει την ενισχυμένη έξοδο και της ρίχνει την τάση κάνοντας την ίδια με αυτήν της προενισχυμένης εξόδου οπότε μπορείς πλέον να την ρίξεις στην είσοδο κάποιου τελικού.Μπορείς να το δοκιμάσεις αφού όμως σιγουρευτείς πρώτα ότι ο μετατροπέας θα μπορεί να διαχειριστεί την τάση στην είσοδο του γιατί αυτά είναι σχεδιασμένα να λαμβάνουν τάση εξόδου απο radiocd που φαντάζομαι είναι πιο χαμηλή από αυτή ενός ενισχυτή οικιακού.

φιλε timaras σε ευχαριστω για την απαντηση.Οποτε μαλλον θα παω για τα MAGNAT 100 που προτεινες εκτος κι αν επειδη θα παιζει το ηχειο και σε εξωτερικο χωρο μηπως μου προτεινες και κατι αλλο στην ιδια περιπου τιμη.Ευχαριστω για τη βοηθεια σου.

ερωτηση μπορω να εχω συνδεδεμενα τα crystal audio tx-b1 που εχω στο hc να τα εχω συνδεδεμενα στο δικαναλο για να ακουω μουσικη απο εκει;ευχαριστω για καθε βοηθεια

εννοω να ειναι συνδεδεμενα και στο hc και στο δικαναλο και να ακουω ειτε απο το hc ταινιες ειτε απο το δικαναλο μουσικη.αυτο γινεται με τα crystal audio tx-b1 που εχω; ευχαριστω εκ των προτερων για καθε απαντηση.Και κατι ακομα crystal μεταχειρισμενα που βρισκω;

Re: Απάντηση: Ηχεία για παλιό δικάναλο ενισχυτή

φιλε timaras σε ευχαριστω για την απαντηση.Οποτε μαλλον θα παω για τα MAGNAT 100 που προτεινες εκτος κι αν επειδη θα παιζει το ηχειο και σε εξωτερικο χωρο μηπως μου προτεινες και κατι αλλο στην ιδια περιπου τιμη.Ευχαριστω για τη βοηθεια σου.

Γιώργο τα Magnat 100 στα πρότεινε ο Παντελής(Tyler?) εγώ σου πρότεινα τα Magnat symbol pro 160.
Τέλωσπάντων δεν έχει σημασία ποιος σου πρότεινε τι.Σημασία έχει να βρεις ένα ηχείο να σου αρέσει ο χαρακτήρας του και να τη βρίσκεις να ακους τις μουσικές σου από αυτό!