ΗΧΕΙΑ ΓΙΑ PC...ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

christos g

New member
9 April 2008
9
γεια χαρα σε ολους.εδω και καμποσο καιρο ψαχνω 2.1 ηχεια για υπολογιστη.το ποσο που ειμαι διατεθειμενος να δωσω ειναι μεχρι 200 ευρω.ακουσα τα altec 5021 στα media markt και μου φανηκαν τελεια.σημερα ακουσα τα fx6021 και μου ακουστηκαν πιο καθαρα.εχω μπερδευτει τελειως.επισης σκεφτομαι και για τα ProMedia GMX A (2.1) αλλα δεν τα εχω ακουσει.πιοα ειναι η γνωμη σας?να στραφω σε monitor ηχεια καλυτερα?απο τα προαναφερθεντα ποια προτεινετε?υπαρχουν καλυτερα?

ευχαριστω οσους απαντησουν

γεια χαρα σε ολους.εδω και καμποσο καιρο ψαχνω 2.1 ηχεια για υπολογιστη.το ποσο που ειμαι διατεθειμενος να δωσω ειναι μεχρι 200 ευρω.ακουσα τα altec 5021 στα media markt και μου φανηκαν τελεια.σημερα ακουσα τα fx6021 και μου ακουστηκαν πιο καθαρα.εχω μπερδευτει τελειως.επισης σκεφτομαι και για τα ProMedia GMX A (2.1) αλλα δεν τα εχω ακουσει.πιοα ειναι η γνωμη σας?να στραφω σε monitor ηχεια καλυτερα?απο τα προαναφερθεντα ποια προτεινετε?υπαρχουν καλυτερα?

Δεν ξερω τι πηρες αλλα εχω κατι Altec εδω και παιζουν μια χαρα. Τα Klipsch τα εκοψα πολυ "εντυπωσιακα" στο μπασο αλλα οχι για να ζησεις μαζι τους πολυ καιρο.

Εγώ θα σου πρότεινα να μην πάρεις 2.1 αλλά 2 σκέτο... Δεν θα εμπιστευόμουν ένα τόσο φτηνο sub... Οτι έχω ακούσει εγώ μπουμάρει είτε λίγο είτε πολύ και δεν "δένει" καλά με τους δορυφόρους...
Πολλές εταιρίες επαγγελματικών ηχείων -βλ. home studio- βγάζουν μοντέλα για υπολογιστές... εγώ έχω τα m-audio studiopro3 στα μισα απο τα χρήματα που θές να δώσεις (95Ε) και θεωρώ οτι για τα χρήματά τους είναι πολύ καλά! Φαντάζομαι οτι στα 200Ε θα υπάρχουν πολύ καλές λύσεις... Εγώ τα πήρα απο την "Ελινα" στην 3ης Σεπτεμβρίου. Πρόσφατα είδα και στον Νάκα κάποια... δεν θυμάμαι μάρκα...

Νομζιω οτι δεν πρεπει να ασχοληθεις με πλαστικα ηχειακια ακομα και των 200 ευρω εκτος αν απλα σε ενδιαφερει να ακους τα μπλινγκ-μπλονγκ των windows.Αν δε ενδιαφερει αυτο με 30 ευρω εισαι καλυμμενος.

Νομιζω η επιλογη δυο ενεργων ηχειων ειναι η πιο ορθη επιλογη αν σε ενδιαφερει να ακους μουσικουλα και να βλεπεις και καμια ταινια.Απλα μερικες ιδεες με προτιμηση στα πρωτα φυσικα

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980729&product=1031945

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980729&product=1057766

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69980729&product=1077686

Συγνωμη βρε Τασο..αλλα τι να ακουσεις με τετοιο woofer ...και μαλιστα ταινια που λες..Μετα θα θελει και sub.

Φιλε μου γιατι ακριβως τα θελεις τα ηχεια ? Μονο για μουσικη ?Και για ταινιες , παιχνιδια ? Εγω παντως εχω τα altec ..μια χαρα ειναι για το pc.Η αλλη επιλογη ειναι τα promedia...αλλα αυτα εμενα μου φαινονται κακασχημα..και τo αλλο το μοντελο δεν το φερνουν Ελλαδα..νομιζω

Φιλε meletov θεωρησα δεδομενη τη near field λειτουργια και σε μικρο χωρο αφου μιλαμε για ηχεια υπολογιστη.

τα ηχεια τα θελω κυριως για μουσικη.οχι τοσο για ταινιες.εχω ενα ηχοσυστημα samsung με ηχεια 240 watt.το ειχα παρει γυρω στις 40000 δρχ.το εχω στο σαλονι και με καλυπτει.τα ηχεια τα θελω για το δωματιο(10 τ.μ).αξιζει να παρω τα altec 5021 η τα roister iq?σε αυτα εχω καταληξει.η να παρω ενα ζευγαρι ποιο φθηνα οπως τα promedia ultra 2.0 η καποιο 2.0 η 2.1?τι προτεινετε σε καθε περιπτωση?

Απάντηση: Re: ΗΧΕΙΑ ΓΙΑ PC...ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

φιλε DomieMic65 γνωριζεις μηπως αν μπορω να τα ακουσω στην ελινα η στον νακα η οπουδηποτε?ευχαριστω

Σΰγνώμη για την καθυστέρηση... Ναι πιστεύω οτι μπορείς να τα ακούσεις και στα δυο μαγαζια.

Απάντηση: Re: ΗΧΕΙΑ ΓΙΑ PC...ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

Συγνωμη βρε Τασο..αλλα τι να ακουσεις με τετοιο woofer ...και μαλιστα ταινια που λες..Μετα θα θελει και sub.

Αγαπητέ meletov γνώμη μου αλλά θεωρώ οτι αυτα τα γουφεράκια σε near field ακρόαση στο pc είναι σαφώς προτιμότερα απο τα φτηνα υπογούφερ των 2.1 συστημάτων... μιλώντας πάντα για την συνολικη απόδοση του συστήματος.

Re: Απάντηση: Re: ΗΧΕΙΑ ΓΙΑ PC...ΒΟΗΘΕΙΑ!!!

Αγαπητέ meletov γνώμη μου αλλά θεωρώ οτι αυτα τα γουφεράκια σε near field ακρόαση στο pc είναι σαφώς προτιμότερα απο τα φτηνα υπογούφερ των 2.1 συστημάτων... μιλώντας πάντα για την συνολικη απόδοση του συστήματος.

Δεν αντιλεγω αλλα αυτα που προταθηκαν παραηταν μικρα.Σημασια εχει βεβαια και τι ειδος μουσικης ακουει..οπως και τι ποιοτητας ειναι τα αρχεια που πιθανοτατα θα παιζει απο το σκληρο.

Αν ειναι παντως να δωσει μεχρι 200 Ε και νομιζει οτι του ταιριαζουν τα monitor..ισως αυτα ..(που ειναι βεβαια ελαφρως ακριβοτερα..)

M Audio - Studiophile BX5a

Last edited:
Ναι και τα BX5a πρέπει να είναι καλά αλλά δεν τα άκουσα μιας και ήταν πάνω απο το budget μου και συν τοις άλλοις ήθελα να μπορώ να τα μεταφέρω κάποιες φορές οπότε έπεφταν και λίγο μεγάλα... πάντως αυτά που πήρα για φτηνα ηχειάκια παίζουν μια χαρά!
Α, επίσης δεν θα πρότεινα την σειρά της m-audio studiophile (μπορει και να κάνω λάθος στο όνομα δεν θυμάμαι καλά...) είναι κάτι μαύρα πιο μουράτα σε σχέση με τα "κουτια" studiopro τα οποία όμως δεν μου άρεσαν σε σχεση με τα δεύτερα... και είχαν ακριβώς ίδια τιμή.

http://gr.europe.creative.com/products/product.asp?category=4&subcategory=789&product=14299

http://gr.europe.creative.com/products/product.asp?category=4&subcategory=789&product=16936

για ριξε και μια ματια στα παραπανω. εγω εχω τα Τ20 και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος. ενταξει δεν ειναι και τα τρελα ηχεια, αλλα για το πι-σι ειναι σουπερ, εκτος κι αν εχεις καμια φοβερη καρτα ηχου και κανα σουπερ μηχανημα, οποτε παρε κατι καλυτερο. τα παραπανω τα εχει και το ε-σοπ πιο φτηνα. παντος ειμαι κι εγω της αποψης οτι στα 2.1 συστηματα το σαμπ ειναι λιγο απαραδεκτο γι'αυτο διαλεξα 2.0 ηχεια.