Ηχεία για Pioneer VSX-527

anixis9

New member
26 May 2009
19
Παιδιά Καλησπέρα θέλω να κοτσαρω για αρχή μια καλή τριάδα σε αυτόν τον ενισχητη , χωρος 50 τετρ.και budget 500 - 600 .Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

Re: Ηχεία για pioneer vsx 527

Ο χωρος ακροασης ποσο ειναι; Το ξερεις οτι μ αυτο τον ενισχυτη και με το συγκεκριμενο μπατζετ ειναι δυσκολο εως απιθανο να καλυψεις επαρκεστατα το χωρο εκτος εαν δεν εισαι των μεγαλων εντασεων;

Οχι φιλε μου δεν είμαι των μεγάλων εντασεων, , θέλω τα ηχεία για να παιρνω ένα καλο ηχο απο τις ταινίες αλλά και να ακούω την μουσική ευχάριστα! 60% ταινίες, 40% μουσική.

Κοίταξε ο χώρος ειναι το σαλόνι μου , θεωρητικά η ακροαση να είναι τα 15-20τετρ.

Κοίταξε ο χώρος ειναι το σαλόνι μου , θεωρητικά η ακροαση να είναι τα 15-20τετρ.

Αυτό παίζει μεγάλο ρόλο, άλλο να έχεις να καλύψεις 20 τ.μ. κι άλλο 50. Στη θεωρία επιλέγεις η αλυσίδα του συστήματός σου έτσι ώστε να μπορεί καλύψει το χώρο ακρόασης κι όχι όλο το χώρο εκτός αν το σύστημά σου είναι έτσι στημένο ώστε να πιάνει όλο το χώρο. Δες τα Dali zensor 3 με το vocal για κεντρικό, είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή, επίσης τα Monitor Audio BX2 με το αντίστοιχο κεντρικό Monitor Audio BX Center, (το κατάστημα στα παραδείγματα είναι εντελώς τυχαία επιλεγμένο) τα δεύτερα είναι πιο ευαίσθητα και σαφώς δεν θα ταλαιπωρήσουν τον ενισχυτή σου που δεν είναι και ιδιαίτερα δυνατός, θα σου συνιστούσα να πας να τα ακούσεις κι ο ίδιος για να αποφασίσεις.

Πιστεύω οτι ειναι πολύ καλές οι επιλογές που μου έδωσες και σίγουρα θα παω να τα ακουσω, τωρα αν πήγαινα σε ηχεία δαπέδου , γιατί με παίρνει ο χώρος, θα ειχα
διάφορα ακουστικη καλύτερη , απο τα ραφιου?

Πιστεύω οτι ειναι πολύ καλές οι επιλογές που μου έδωσες και σίγουρα θα παω να τα ακουσω, τωρα αν πήγαινα σε ηχεία δαπέδου , γιατί με παίρνει ο χώρος, θα ειχα
διάφορα ακουστικη καλύτερη , απο τα ραφιου?

Τα δαπέδου λόγω μεγαλύτερης καμπίνας αποδίδουν πιο ογκώδες χαμηλό, κάτι όμως που είναι δίκοπο μαχαίρι ανάλογα τα γούστα καθώς άλλοι υποστηρίζουν ότι "λερώνουν" τον ήχο στην μουσική άλλοι όμως υποστηρίζουν ότι μεγαλώνει ο ήχος. Προσωπικά ανήκω στη δεύτερη κατηγορία αν και τα ραφιού μου ηχεία έβγαζαν απίστευτο μπάσο όταν για λίγο διάστημα τα είχα ως κυρίως. Οπότε θα σου συνιστούσα αφού καταλήξεις σε εταιρία, βάλε να ακούσεις και το ραφιού και το δαπέδου κι αποφασίζεις εσύ τι σου ακούγεται καλύτερα. Απ τις προτάσεις μου αυτά που είχαν ογκώδες χαμηλό ως ραφιού ήταν τα Dali zensor 3, μικρή διαφορά με τα 7 που είναι δαπέδου κι αυτό μου είχε κάνει εντύπωση.

Κοίτα και εγώ είμαι στην δεύτερη κατηγορία , απο φίλους που έχουν δαπέδου και μου αρεσε αυτο που ακουγα.Τωρα με τον ενισχυτή που εχω θα σηκωνε dali zen 5

Κοίτα και εγώ είμαι στην δεύτερη κατηγορία , απο φίλους που έχουν δαπέδου και μου αρεσε αυτο που ακουγα.Τωρα με τον ενισχυτή που εχω θα σηκωνε dali zen 5

Τα 7 είναι πιο ευαίσθητα βάσει χαρακτηριστικών με 90db ευαισθησίας έναντι 88db των 5 αν και τα 7 λόγω μεγαλύτερων γούφερ θέλουν καλύτερα ρεύματα θα σε αποζημιώσουν όμως με το ογκώδες μπάσο. Τι να σου πω, εγώ θα πήγαινα για τα 7 γιατί τα ηχεία θα μείνουν, οι ενισχυτές λόγω αναβάθμισης των φορμά ήχου αλλάζουν οπότε μπορεί αργότερα να πάρεις κάποιον πιο δυνατό ή να βγάζει εξόδους προενίσχυσης για τελικό οπότε τα ηχεία θα κελαηδήσουν ακόμα και σε μεγάλες εντάσεις.

Κώστα, αυτό που περιγράφεις είναι το σύνηθες λάθος. Νομίζω καλύτερα ένα ηχείο που ταιριάζει παρά ένα ηχείο που δεν ταιριάζει. Ναι μεν η λογική είναι ότι το ηχείο μένει και το παντρεύεσαι αλλά να μην τρως και την παντόφλα... .

Έχει κάμποσο πέπλο ο 527 (εγώ έχω δοκιμάσει τον 528, ίδια πράγματα) και θα χρειαστεί κάτι να τον ξυπνήσει. Δεν είναι και τέρας οδήγησης συν τοις άλλοις. Μέχρι ένα μικρό δαπέδου θα πήγαινα.

Κώστα, αυτό που περιγράφεις είναι το σύνηθες λάθος. Νομίζω καλύτερα ένα ηχείο που ταιριάζει παρά ένα ηχείο που δεν ταιριάζει. Ναι μεν η λογική είναι ότι το ηχείο μένει και το παντρεύεσαι αλλά να μην τρως και την παντόφλα... .

Έχει κάμποσο πέπλο ο 527 (εγώ έχω δοκιμάσει τον 528, ίδια πράγματα) και θα χρειαστεί κάτι να τον ξυπνήσει. Δεν είναι και τέρας οδήγησης συν τοις άλλοις. Μέχρι ένα μικρό δαπέδου θα πήγαινα.

Αρα καλύτερα για το 5; Εχει χαμηλότερη ευαισθησία όμως, τουλάχιστον στα χαρτιά κι άμα στο μέλλον του κάτσει να πάρει μεγαλύτερο ενισχυτή; Δεν θα το μετανιώσει που δεν πήρε μεγαλύτερο ηχείο; Λέω τώρα εγώ, το ξέρω ότι αυτά τα μοντέλα ούτε για βάσης δεν έχουν ρεύματα αλλά μιας και το παλληκάρι δεν θα παίζει απ ό,τι λέει σε μεγάλες εντάσεις μήπως το σκεφτεί όπως εγώ.

Τη χαμηλότερη ευαισθησία τη διορθώνεις με το γύρισμα του volume σε μεγαλύτερη θέση. Την οδήγηση τη σωστή όμως δεν την διορθώνεις. Κι εγώ βάσης με sub θα πρότεινα αλλά ο φίλος θέλει τριάδα είπε.

Λοιπόν παιδιά απο οτι κατάλαβα, μου προτείνετε βασης την διαφορά και σωστη οδηγηση, να μου την δώσει το sub! Ευπρόσδεκτη και μια απάντηση σε sub αρκεί να μην ξεφύγω πολυ απο το μπατζετ που σας ανέφερα!