Ηχεία για streaming music service (Tidal)

stepal

New member
7 December 2015
4
Τρίκαλα
Καλησπέρα σε όλους!

Είμαι νέος στο φόρουμ και σας βρήκα ψάχνοντας τη λύση στην αναζήτησή μου. Τι αναζητώ;

Τον τελευταίο χρόνο ακούω μουσική μέσω straming services (αρχικά Google Music, πλέον Tidal) και θέλω να προσαρμόσω το παλιό Home Theater σύστημα ξεκινώντας με τα ηχεία και χτίζοντας κομμάτι-κομμάτι το νέο σύστημα.
Από το ΗΤ θα κρατήσω προς το παρόν τον ενισχυτή (Yamaha RX-V461). Ως πηγή χρησιμοποιώ το κινητό μου (Asus Zenfone) και στέλνω τη μουσική σε ένα Bluetooth adapter που έχω συνδέσει στον ενισχυτή. Ψάχνω, λοιπόν, αρχικά για ηχεία αλλά υποψιάζομαι ότι θα χρειαστώ DAC και άλλο Bluetooth Adapter, αλλά αυτά είναι άλλης ενότητας θέματα.

Δοκίμασα, λοιπόν, σε κατάστημα, ακούγοντας μέσω Tidal, τα ELAC Debut B6 και τα Monitor Audio MR4 και μου άρεσαν και τα δύο. Ίσως τα πρώτα λίγο περισσότερο μάλλον λόγω καλύτερου συνοδευτικού εξοπλισμού (media streamer, ενισχυτή). Βέβαια, καταλαβαίνω ότι δεν μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα, αφού δεν τα άκουσα στο δικό μου χώρο και με το δικό μου ενισχυτή.

Εσείς ποια ηχεία θα προτείνατε δεδομένου ότι θα ακούω μέσω Tidal κυρίως rock-heavy metal, σε σαλόνι 30 τ.μ. και με προϋπολογισμό 500 ευρώ max; Θα προτείνατε κάποιο από τα παραπάνω ή κάποια άλλα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όλους για τη βοήθεια και τις προτάσεις σας.

Σαλόνι 30 τμ δεν γεμίζει με τόσο μικρά ηχεία.

Δοκίμασε καλύτερα κάποιο ευκολο και ευαίσθητο ηχείο δαπέδου, πχ dali zensor 5.

Όπως και να έχει να γνωρίζεις ότι με πολυκάναλο ενισχυτή, ειδικά με εισαγωγικό χωρίς πολλά καλούδια στην παραμετροποίηση, αργά ή γρήγορα θα αναζητήσεις κάτι καλύτερο για τις μουσικές σου.
Eιδικά αν σκέφτεσαι για dac κτλ, είναι must.

Εαν κρίνουμε ένα ηχείο όχι από την μουσικότητα του αλλά κατά πόσο θρυμματίζει τα τζάμια του σπιτιού τότε πάω πάσο...

Πληροφοριακά τόσο το 1 όσο και το 3 είναι πιο ισορροπημένα από το 5 και 7 για αυτό άλλωστε τόσο οι αγγλοι όσο και οι ιαπωνες που παρακολουθώ πιο στενά οι επιλογές τους είναι αυτές.

Το διαπίστωσα και εγώ αφού είμαι κάτοχος του zencor 3 και στο σαλόνι 45 τμ το γεμίζει.....Αφού δεν πιστεύεις ότι ένα τόσο μικρο ηχείο καλύπτει τα τετραγωνικά που προανέφερα αφού εχει μεγάλο soundstage.

https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiCl_nWhsvJAhVJCiwKHV-sC-UQFgg2MAY&url=http%3A%2F%2Fwww.whathifi.com%2Fdali%2Fzensor-3%2Freview&usg=AFQjCNGzyphe7xZXwzDVexLch_PgB4r6TQ

Σκοπεύεις να πας σε δικάναλο ή σε πολυκάναλο? τι ηχεία έχεις τώρα είπαμε?
Και γενικά οι ασύρματες συνδέσεις δεν είναι ότι καλύτερο. Τις αποφεύγουμε. Οπότε όταν έρθει η ώρα για επιλογή πηγής-ενισχυτή και εφόσον υπάρχει καλώδιο δικτύου κοντά στο μέρος που θα τοποθετηθεί προτίμησε κάποιο streamer που να υποστηρίζει το Tidal και να δίνει έλεγχο μέσω του κινητού.

Απάντηση: Re: Ηχεία για streaming music service (Tidal)

Εαν κρίνουμε ένα ηχείο όχι από την μουσικότητα του αλλά κατά πόσο θρυμματίζει τα τζάμια του σπιτιού τότε πάω πάσο...

Πληροφοριακά τόσο το 1 όσο και το 3 είναι πιο ισορροπημένα από το 5 και 7 για αυτό άλλωστε τόσο οι αγγλοι όσο και οι ιαπωνες που παρακολουθώ πιο στενά οι επιλογές τους είναι αυτές.

Το διαπίστωσα και εγώ αφού είμαι κάτοχος του zencor 3 και στο σαλόνι 45 τμ το γεμίζει.....Αφού δεν πιστεύεις ότι ένα τόσο μικρο ηχείο καλύπτει τα τετραγωνικά που προανέφερα αφού εχει μεγάλο soundstage.

https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=7&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiCl_nWhsvJAhVJCiwKHV-sC-UQFgg2MAY&url=http%3A%2F%2Fwww.whathifi.com%2Fdali%2Fzensor-3%2Freview&usg=AFQjCNGzyphe7xZXwzDVexLch_PgB4r6TQ

Μάκη δεν ξέρω τι ακούς στο χώρο σου, αλλα επειδή έχω και εγώ τα zensor 1 σε μικρότερο χώρο απο του φίλου μας και έχω ακούσει αρκετά ακόμα μικρά ηχεία σε αναλογους χώρους (πάνω απο 20τμ...) σε διαβεβαιώ ότι δεν έχει υπάρξει περίπτωση τόσο μικρό ηχείο να αποδώσει σωστά... δεν υπάρχουν χαμηλές συχνότητες, εξαφανίζονται τα σώματα, γενικά το αποτέλεσμα είναι ρηχό, σκληρό και λεπτόηχο.
Υπάρχει λόγος που οι εταιρείες στις προτάσεις τους αντιστοιχίζουν τα μοντέλα των ηχείων με το χώρο, όπως και ότι κατασκευάζουν αρκετά μεγέθη ηχείων στη κάθε σειρά.

Το θέμα που συζητάμε απέχει πολύ απο το ζήτημα λιθοτριψίας και ξεκολλήματος στόκων από τα παράθυρα. Μικρά ηχεία σε όγκο και μονάδες είναι ακατάλληλα για 30τμ...

Θα συμφωνήσω. 30 τ.μ. είναι μεγάλος χώρος. Χρειάζονται σίγουρα ηχεία δαπέδου, τα οποία αναγκαστικά λόγω προϋπολογισμού θα έχουν συμβιβασμούς (απόλυτα λογικό..).

Αλλά προσωπικά για 30 τ.μ. και για τη συγκεκριμένη μουσική θα προτιμούσα ένα μεγάλο ηχείο που ροκάρει παρά ένα μικρό που παίζει πιο "σωστά" αλλά δεν με κάνει να γουστάρω να ακούω μουσική.

Και στο μέλλον θα έρθει και ο καλύτερος ενισχυτής (κατά προτίμηση δικάναλος), το DAC, κ.ο.κ.

Παιδιά μια στιγμή ...Ξεχνάτε την ενίσχυση τα ρεύματα και την τοποθέτηση.

Οι εκθέτες τα μικρά ηχεία δεν τα ταΐζουν με πολλά Watt για να επιδείξουν την ικανότητα τους και στα χαμηλά ανάλογα βέβαια το μεγάφωνο και την ευαισθησία.

Συγκεκριμένα για τα dali δεν είμαι της άποψης να πάει στα 5 η στα 7...Ας ακούσει και τα 3 πάντως πληροφοριακά τα 45 τμ τα γεμίζει κανονικά χωρίς να αισθανθώ την έλλειψη χαμηλών .

Αν θέλω να πιάσω τους 20 κύκλους θα κατεβασω το velodyne .

O φίλος ας πάει να τα ακούσει και να αποφασίσει τι τον ικανοποιεί περισσότερο.

Από ένα σημείο και πέρα είναι θέμα Φυσικής. Ένα μικρό ηχείο απλά δεν μπορεί να κουνήσει αρκετό αέρα ώστε να φορτίσει σωστά τόσα κυβικά αέρα.

Ακούς μουσική, νομίζεις ότι όλα είναι καλά, αλλά τη διαφορά την καταλαβαίνεις όταν τελικά βάζεις ένα μεγαλύτερο ηχείο στον χώρο.

Χωρίς ηχείο σωστών "κυβικών" δεν θα καταφέρεις τίποτα, ότι και να βάλεις από ενίσχυση και όσο σωστή και αν είναι η τοποθέτηση.

Σκοπεύεις να πας σε δικάναλο ή σε πολυκάναλο? τι ηχεία έχεις τώρα είπαμε?

Ναι, σκοπεύω να πάω σε δικάναλο. Τώρα, ακούω από τα ηχεία του Home Cinema, τα Yamaha NX-E270. Δεν ακούω όμως και από τα 5. Έχω ρυθμίσει τον ενισχυτή να παίζει μόνο από τα 2 μπροστινά σαν στέρεο και, φυσικά, δεν με ικανοποιεί ο ήχος τους.

Δεν ξέρω αν έχει σημασία η ένταση στην οποία θα ακούω μουσική αλλά δεν σκοπεύω να κάνω τα τζάμια να τρίζουν. :p Αυτό που θα ήθελα είναι να ακούγεται ο ήχος γεμάτος και, επειδή έχω αδυναμία στο μπάσο, μπασάτος - όχι πριμαριστός. Ζητάω πολλά; :huh2:

30μ²,μπασάτος και γεμάτος από χαμηλά...βάζεις δύσκολα.
Το να κάνεις τα τζάμια να τρίζουν είναι πανεύκολο,το να έχεις γεμάτο ήχο και χαμηλό σε χαμηλές εντάσεις όμως κι όχι σε βάρος του υπόλοιπου φάσματος θέλει κόπο και δοκιμές επιτόπου.
Πάντως αν πας σε δαπέδου (που με αυτά που ζητάς είναι μάλλον μονόδρομος) η διαφορά με αυτό που έχεις τώρα θα είναι πολύ μεγάλη,αυτό είναι σίγουρο.

"Δίπλα" έχει κάτι monitor audio rs 8 σχεδόν στα λεφτά που λες τα οποία με ενα βαρβατουλη γλυκοηχο μπαμπατσικο ενισχυτή τύπου μαραντζ σε δεύτερη φαση θα έκανε αυτό που λες.
Αλλα θέλει και άλλα λεφτά ο εισχυτης μετα που πρεπει να ναι βαρβατος... Δε θα κανει αυτός που εχεις long term
Απο εκεί και πέρα το "μπασατο" είναι πολύ αόριστη έννοια. Ας πούμε και τα περισσότερα ψευτοηχεια τύπου logitech με ξεχωριστό sub "μπασατα" παιζουν.

"Δίπλα" έχει κάτι monitor audio rs 8 σχεδόν στα λεφτά που λες τα οποία με ενα βαρβατουλη γλυκοηχο μπαμπατσικο ενισχυτή τύπου μαραντζ σε δεύτερη φαση θα έκανε αυτό που λες.
Αλλα θέλει και άλλα λεφτά ο εισχυτης μετα που πρεπει να ναι βαρβατος... Δε θα κανει αυτός που εχεις long term

Κάπως έτσι σκέφτομαι κι εγώ να προχωρήσω στη συνέχεια.

Όταν λες "δίπλα", τι εννοείς;
MA RS8 στα λεφτά που δίνω; Εντύπωση μου κάνει, αν σκεφτείς ότι σε αυτά τα λεφτά βρήκα τα RS4.

Απάντηση: Re: Ηχεία για streaming music service (Tidal)

Απο εκεί και πέρα το "μπασατο" είναι πολύ αόριστη έννοια. Ας πούμε και τα περισσότερα ψευτοηχεια τύπου logitech με ξεχωριστό sub "μπασατα" παιζουν.

"Μπουμπουνητά" θες να πεις,έχει διαφορά το καθαρό μπάσο από το μονοτονικό μπββ-μπββ που βγάζουν εκείνα.

Re: Απάντηση: Ηχεία για streaming music service (Tidal)

cerwin vega

Αυτά πρότειναν και σε έναν άλλο παραδίπλα, που ρωτούσε τι ηχεία να πάρει μέχρι 1000 για να ακούει παρόμοια μουσική με αυτή που θα ακούω κι εγώ. Ποιό μοντέλο όμως;