Ηχεία home cinema μεγάλου μήκους και μικρού πλάτους και βάθους

vman

Senior Member
15 September 2012
697
Ψάχνω ηχεία για home cinema, με ενδιαφέρουν τα τρία μπροστά, τα οποία ιδανικά ως κατασκευές θα ήταν μήκους 1 - 1.5 μέτρο, πλάτους γύρω στους 10 πόντους και βάθος περίπου το ίδιο ή λιγότερο. Προφανώς δεν ενδιαφέρει η μουσική αναπαραγωγή αλλά ο ήχος ταινιών.
Ο λόγος που τα θέλω έτσι είναι μια σκέψη που κάνω στο μυαλό μου για να τοποθετηθούν κολλητά στον τοίχο και να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο οθόνης προβολής στον τοίχο, με τις απαραίτητες τσόντες από ξύλα αντίστοιχων διαστάσεων όπου χρειαστεί (masking δηλαδή).

Καμιά ιδέα;

Ναι κάτι τέτοιο έχω στο μυαλό μου, αλλά όχι τις sound bars που είναι πολυκάναλες, που έχουν τουλάχιστον L/C/R και κάποιες ακόμη και ενισχυτή και αποκωδικοποιητή...θα ήθελα να είναι ένα ηχείο, ας έχει πολλά μεγάφωνα, ώστε να βάλω 2 όρθια L/R και ένα οριζόντιο Center.

Αναρωτιόμουν επίσης θα μπορούσα να τα φτιάξω custom, δηλαδή υπάρχουν τεχνίτες γνώστες που μπορούν να προσαρμόσουν σε ένα επιθυμητό ξύλινο προφίλ κάμποσα μεγάφωνα, σωστά όμως ώστε να έχουμε αξιοπρεπή κινηματογραφικό ήχο με σχετικά χαμηλό κόστος.

Κάπου είχε βάλει ένα σχέδιο προφιλ για περιμετρικό masking σε τοίχο ο Γιάννης Χατζηγεωργίου (νομίζω δεν το βρίσκω τώρα), το οποίο θα μπορούσε να προσαρμοστεί αν χρειάζεται ώστε να χωρούν μέσα woofers μικρά και tweeters...τι λέτε;

Ευχαριστώ πάντως για την απάντηση.

Δηλαδή κάτι τέτοιο έχεις στο μυαλό σου αλλά σε DIY κατάσταση; Πάντως φθηνά on-wall ηχεία με αξιοπρεπή ήχο δύσκολα θα βρεις...

Δηλαδή κάτι τέτοιο έχεις στο μυαλό σου αλλά σε DIY κατάσταση; Πάντως φθηνά on-wall ηχεία με αξιοπρεπή ήχο δύσκολα θα βρεις...

Ουιιι, τι είναι τούτο;;;

Κάτι πιο απλό είχα στο μυαλό μου. Θα προβάλλω κατευθείαν πάνω στον τοίχο. Οπότε αν δεξιά-αριστερά και κάτω τρέχει ένα πλαίσιο μαύρου ξύλου με ενσωματωμένα ηχεία (σε DIY κατάσταση) ή μπουν κάποια έτοιμα και ολοκληρωθεί το πλαίσιο με αντίστοιχης διάσταση ξύλο, θα έχω με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια, και μαύρο περίγραμμα για την οθόνη και διακριτική και σωστή θέση των ηχείων. Οι ηχητικές απαιτήσεις θα είναι μόνο επιπέδο movies γιατί αν κάτσει τέτοιο σχέδιο τις ηχητικές ανησυχίες θα τις καλύψω με ένα ζευγάρι ηχεία αποκλειστικά για ήχο.