Ηχεία "Κολώνες" και ενισχυτής γύρω στα 550

Α οκ, ευχαριστώ για την διευκρίνηση, νόμιζα ότι είχες στο μυαλό σου κάποια συγκεκριμένη αγορά γι αυτό ρώτησα.

Στην κατηγορία των πρώτων νομίζω ότι δίκαια κατατάσσεται και το Boston CS266 ποιοτικά/ακουστικά.

Όσον αφορά για προσφορές είχα πετύχει στο ΜΜ τα Heco Victa 601 269E που ομολογουμένως είναι καλή τιμή αλλά δεν τα αγόρασα γιατί τα 5" γούφερ δεν μου πολυγέμησαν το μάτι και προτιμάω την διάταξη 2x6.5" μινιμουμ +το οτι θέλω και ευαίσθητα λόγω σχετικά αδύναμου ενισχυτή (Yamy RX-V671).

Re: Απάντηση: Ηχεία "Κολώνες" και ενισχυτής γύρω στα 550

Α οκ, ευχαριστώ για την διευκρίνηση, νόμιζα ότι είχες στο μυαλό σου κάποια συγκεκριμένη αγορά γι αυτό ρώτησα.

Στην κατηγορία των πρώτων νομίζω ότι δίκαια κατατάσσεται και το Boston CS266 ποιοτικά/ακουστικά.

Όσον αφορά για προσφορές είχα πετύχει στο ΜΜ τα Heco Victa 601 269E που ομολογουμένως είναι καλή τιμή αλλά δεν τα αγόρασα γιατί τα 5" γούφερ δεν μου πολυγέμησαν το μάτι και προτιμάω την διάταξη 2x6.5" μινιμουμ +το οτι θέλω και ευαίσθητα λόγω σχετικά αδύναμου ενισχυτή (Yamy RX-V671).

φιλε μου, μια συμβουλη απο την οποια εμπειρια μου αυτα τα χρονια. Οι αδυναμοι ενισχυτες δεν εχουν την οδηγικη ικανοτητα και πρεπει να αποφευγεται να οδηγουν ηχεια με πολλα μεγαφωνα, και μεγαλα μεγαφωνα. Για τον συγκεκριμμενο ενισχυτη που αναφερεις, κολωνα δυο δρομων, και απο ιδιαν εμπειρια σου συνιστω το Mission m33i το οποιο ειμαι πιο μπασσατο απο πολλα απο αυτα που αναφερθηκαν και παιζει με ελαχιστη ισχυ αποδιδοντας πολυ γεματο ηχο. Το εχω ακουσει να παιζει με εναν Rotel 2χ40 σε χωρο 25 τμ κ δεν το πιστευα.

Αυτα που επισης παιζουν με λιγη ισχυ και εχουν ογκο χαμηλου που δεν περιμενεις απο την καμπινα τους ειναι τα polk audio.

Κοίταξε να δεις. Από Mission ξέρω πάρα πολύ καλά μιας και τα πρώτα μου ηχεία ήταν τα Mission 733i από τα οποία ήμουνα πάντα υπερ ευχαριστημένος (απίστευτο μπάσο), μετά από 15 χρόνια τους έχω αλλάξει woofer 2 φορές και tweeter 1 αλλά τα κρατάω ακόμα σαν την τυχερή μου πρώτη δεκάρα και εκτελούν πλέον χρέη rear/πίσω ηχείων. Αυτόν τον καιρό ψάχνω να αναβαθμίσω τα μπροστινά τα οποία είναι τα Tangent Milenium 200 (ναι ξέρω, υποβάθμιση) με σκεπτικό δικάναλης αρτιότητας για τις στιγμές καθαρά μουσικής απόλαυσης. Τα Tangent παρεμπιπτόντως αποδίδουν εξαιρετικά για την τιμή τους, αλλά μιας και βρήκα φίλο για να τα δώσω και ενδιαφέρομαι να αναβαθμιστώ ποιοτικά, βρίσκομαι πάλι στο ψάξιμο.

Να ζητήσω συγνώμη από τον Iron_Mask αν πιστεύει ότι πλατιάζουμε και ξεφεύγουμε απο το θέμα μιας και με ηχεία που ξεπερνούν τα 300Ε μάλλον είναι λίγο δύσκολο να κρατηθεί το ζητούμενο budget σου.

εγω καταλαβα οτι ψαχνεις κ συ αντιστοιχα κατι φτηνο σε αυτη την κατηγορια τιμης και για 'μικρο" ενισχυτη γιαυτο σου απαντησα με αυτα τα δεδομενα. Για να αναβαθμισεις σε κατι πιο ποιοτικο, πρεπει να πας καπου στο 500ρικο τουλαχιστον, κ μαλλον το ξερεις. Εκει υπαρχουν λυσεις κ ηχεια που παιζουν πιο ομορφα. Στα 300 περιπου ευρω τα πιο ποιοτικα κατα τη γνωμη μου ειναι τα Q-Acoustics αλλα πεφτουν πολυ χαμηλα σε αντισταση οποτε δεν ενδεικνυνται. Λιγο παραπανω στα 400 υπαρχουν τα εξαιρετικα Mordaunt Short 904i, 914i. Αυτα απο μενα, καλη αναζητηση.

:):):)

Η αλήθεια είναι ότι πάντα δικάναλος ήμουν αλλά γενικώς με τον ήχο δεν την έψαχνα πολύ και μάλλον δεν θα το κάνω και τώρα, με την έννοια ότι δεν έχω απαιτήσεις από τον ήχο.
Μπορώ να πω πως όλα αυτά τα χρόνια μάλλον από "ντενεκέδες" άκουγα μουσική κι αυτό γιατί το ενδιαφέρον μου και οι αγορές μου εστιάζονταν στη μουσική αυτή καθεαυτή παρά στο μέσο αναπαραγωγής.

Χαιρετισμούς στην όμορφη νήσο :):):)

Παίδες ευχαριστώ για τις υποδείξεις, θα κάνω μια γύρα αυτή την εβδομάδα θα ψάξω και καμιά αγγελία και θα δω τι μέλλει γενέσθαι :):)

Χαιρετισμούς και από εδώ αγαπητέ...

ps1. Γιάννη τουλάχιστον τα ηχεία θα πρέπει να ακούσεις πριν αγοράσεις.
ps2. Τα mission είναι εξαιρετικά (τουλάχιστον ότι έχω ακούσει από αυτά)
ps3. Δυστυχώς ένα κακό σύστημα την πηδάει την μουσική. Μία αξιοπρεπής αναπαραγωγή είναι αλλιώς!

παντως τα boston acoustics ετυχε να τα ακουσω προσφατα στα media markt στο μαρουσι (καπου στα 200 ευρω) και παρολο την χαμηλη τους τιμη μου φανηκαν αξιοπρεπεστατα !! κελεπουρακι μου φανηκαν.