Ηχεία μόνο για ακρόαση μουσικής στο PC

pasiner1

Senior Member
17 July 2011
560
Γεια σας, πρώτο θέμα που ανοίγω στο forum, κυρίως παρακολουθώ συζητήσεις και μαθαίνω αρκετά χρήσιμα πράγματα.

Ήμουν κάτοχος πάντα multimedia ηχείων (logitech z5400 + z5500) από τα οποία δεν είχα την απαίτηση της ποιότητας αλλά κυρίως της κάλυψης στην ένταση, πλέον οι βλέψεις μου είναι να έχω όσο περισσότερο ποιοτικό ήχο μπορώ με το budget που διαθέτω. Συνολικά μπορώ να φτάσω περίπου τα 400 για ηχεία και για ένα dac/amp το οποίο όμως θέλω οπωσδήποτε να έχει έξοδο για ακουστικά διότι οδεύω λίαν συντόμως προς τα philips fidelio L2.

Έχω ψάξει αρκετές λύσεις και έχω στα υπόψη το dac/amp της audioengine το D1 και από ηχεία έχω μπερδευτεί αρκετά, κυρίως βλέπω προς studio monitors επειδή είναι ενεργά και δεν θα χρειαστώ κάποιον ενισχυτή, είδα όμως κάποιες λύσεις σε παθητικά ηχεία που ήταν αρκετά καλές όπως τα Qacoustics 2020i και Audioengine P4.

Θα ήθελα την γνώμη σας αν μπορώ με το budget μου να φτάσω στα παθητικά ηχεία με κάποιο τρόπο που θα μου προτείνατε ή να το ξεχάσω τελείως και να κινηθώ προς τα ενεργά monitors από τα οποία έχω ξεχωρίσει τα Tannoy Reveal 402, Pioneer S-DJ50X, KRK Rokit 5 G3

Ο χώρος μου είναι μικρός, το pc είναι στην κρεβατοκάμαρα οπότε δεν ψάχνω κάτι παραπάνω από 4" με 5" γούφερ.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Εαν έπαιρνα τώρα ένα σύστημα σαν αυτο που έχεις στο νου σου, αυτό θα ήταν:
dac audio engine d1 ή ifi micro και ηχεια krk ή focal (δεν θυμάμαι ακριβώς το μοντέλο αλλά ενα μικρό ενεργό έχει).
Και τα tannoy βέβαια εγγύηση ειναι ,αλλά εγώ μάλλον προς τα krk θα έκλεινα.

@mdvq Πολύ καλή επιλογή τα focal σίγουρα αλλά είναι over budget, το ifi micro φαίνεται εξαιρετικό, δεν το είχα υπόψη αλλά το βρίσκω στα διπλάσια χρήματα από ότι κοστίσει το D1.

@nikfor Πολύ καλός συνδυασμός αλλά απολαμβάνεις καθόλου το μπάσο σε τόσο μικρά ηχεία ?

@Gojakla Με αυτά έχω κολλήσει, τα Α5+ τα οποία τα βρίσκω στα 360 και πρακτικά δεν θα έχω χρήματα για ένα dac/amp, τα μικρά Α2+ είναι η τέλεια επιλογή λόγο μεγέθους αλλά δεν ξέρω αν αξίζουν τα 230 που κοστίζουν, σε ότι reviews διάβασα ανέφεραν πως είναι αρκετά μέτρια στο μπάσο τους λόγο του 2,75" γούφερ και χρειάζεται να μπεί πρόσθετα κάποιο.

Μια αρκετά οικονομική λύση που έχω δει είναι αυτά http://cr.mackie.com/ που βγαίνουν με 3" και 4" γούφερ αλλά δεν υπάρχει κάτι ακόμη σαν review ώστε να αναλύεται η ποιότητα τους.

Μπορείς να βρείς αξιοπρεπέστατο ντακάκι στα 150-250 , ποσό που δεν είναι ακατόρθωτο να συγκεντρωθεί κάποια στιγμή στο μέλλον (δεν θέλω να κάνω κουμάντο στη τσέπη σου, προς Θεού)...

Απλώς μερικές φορές αξίζει να παίρνουμε το χρόνο μας...

Πόσο δίκιο έχεις Gojakla, ´όλα θέλουν τον χρόνο τους και την υπομονή, απλά επειδή παίζει να μην υπάρχουν και αυτά τα χρήματα και να τα χαλάσω για άλλους λόγους έλεγα μήπως γίνει παράλληλα η αγορά με το dac για να είμαι πλήρης.

Τα Edifier μου φαίνονται απλά πισογύρισμα papakitou

Είναι πολύ ποιοτικά πάντως, καμία σχέση με logitech...

Από τι θα παίζεις μουσική; δεν έχεις κάποια κάρτα ήχου;

Υπάρχουν τα Audioengine για ακρόαση στην Ελλάδα?
Αν ναι, θα κανόνιζα μια ακρόαση τα Α2+ ώστε να μείνεις εντός μπάτζετ και να τσιμπήσεις και το dac.

Πάντως σε ότι αφορά το dac, το audioengine δεν το έχω ακούσει ΑΛΛΑ πολλοί από εμάς εδώ έχουμε το ODac και είμαστε σουπερ ευχαριστημένοι.
Είναι και 20 νταλαρς φθηνότερο του Audioengine. Δές εδώ.

:ernaehrung004:

Gojakla δυστυχώς δεν υπάρχουν πουθενά, κατευθείαν αγορά μόνο από αντιπροσωπεία. Το ODac με ψήνει τρελά, θα το ψάξω αρκετά για να καταλήξω ανάμεσα σε ένα από τα δύο.

Μόλις παρέλαβα και τα fidelio L2, τρομερή ποιότητα κατασκευής, έχω χαζέψει απλά κοιτάζοντας τα, δυστυχώς δεν έχω ακόμη κάτι ποιοτικό να τα οδηγήσω σωστά.

Αν κάποιος είναι κάτοχος των audioengine A2+ ή των Tannoy Reveal 402 θα ήθελα θα ήθελα να ακούσω εντυπώσεις.

Το πιο *hot* ενεργό ηχείο αυτή τη περίοδο σε λογικά επίπεδα είναι το JBL LSR 305.
Παίζουν δυνατά, κατεβαίνουν χαμηλά, δημιουργούν ένα εκπληκτικό soundstage και έχουν το μεγαλύτερο sweet spot.
Διάβασε και ένα πρόσφατο νήμα με το ίδιο θέμα: Hχεία για πολλαπλή Desktop χρήση

Λοιπόν, η κατάληξη της σκέψης με οδηγεί στα audioengine Α2+ με το D1 και μελλοντικά με μια προσθήκη ενός sub πιστεύω πως θα έχω το καλύτερο αποτέλεσμα ήχου ως προς τα χρήματα που θα ξοδέψω. Τα Α5+ σίγουρα είναι η άριστη λύση αλλά τα θεωρώ υπερκοστολογιμένα.

Από τα studio monitors έφυγα τελείως επειδή δεν θα μπορέσω να τα τοποθετήσω σωστά λόγο έλλειψης χώρου, τα μόνα που με έψηναν λόγο μεγέθους ήταν τα tannoy reveal 402 αλλά και πάλι θα έπρεπε να μετακομίσω το tower για να χωρέσουν στο γραφείο μου.

Last edited: