Ηχεία...ναι, αλλά ποια???

Το Dali είναι ήδη ψηλά στην λίστα μου με τα ηχεία που θέλω να ακούσω την επόμενη φορά που θα βγω παγανιά!

Έτσι αν θέλεις να αναβαθμίσεις το σύστημά σου κάποια στιγμή οι ενδοιασμοί σου θα είναι λιγότεροι.

Τι εννοείς?:confused:

Εννοώ ότι αν έχεις αγοράσει ηχεία των 500 ευρώ και θέλεις να τα αλλάξεις σε δυό χρονάκια (επειδή τα έχεις συνηθίσει και δε σε καλύπτουν πλέον) θα πρέπει να τα δώσεις αρκετά πιο φτηνά και ίσως να κάνεις πίσω. Αν όμως αγοράσεις μεταχειρισμένα ηχεία των 1000 , και θα τα κρατήσεις περισσότερο (επειδή είναι καλύτερα) και όταν έρθει η ώρα να τα δώσεις δε θα λυπηθείς να τα πουλήσεις φτηνά γιατί κι εσύ το πήρες σε αντίστοιχα φτηνή τιμή. Είναι περισσότερο ψυχολογικό παρά οικονομικό το θέμα. Δεν είμαι απαραίτητα υπερ του μεταχειρισμένου, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις, ειδικά περιορισμένου budget βοηθάει.

Πολύ σωστό, δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι!:grandpa:

Απλά έχω κι εγώ ψυχολογικό ως προς την αγορά μεταχειρισμένων, λόγω προβλημάτων που μου δημιουργήθηκαν στο παρελθόν αγοράζοντας μεταχειρισμένα (σε εντελώς διαφορετικό τομέα βέβαια).

Αλλά απ' ότι βλέπω πρέπει να είναι μία πολύ διαδεδομένη κίνηση στον χώρο του ήχου.

Πέρα από τους ιδιώτες, υπάρχουν καταστήματα που πουλάνε μεταχειρισμένα? Παρέχουν εγγύηση?

Άκουσα τα Dali Concept 6 (με τον Yamaha AX-497) και μπορώ να πω ότι μου άρεσαν πολύ.
Από ενισχυτή προσανατολίζομαι στον DENON PMA-700 AE (μου τον πρότεινε ένας φίλος μου, τονίζοντάς μου και την ιστορία της εταιρείας και την ιαπωνική προέλευσή του). Πως τον βλέπετε? Και τελικά ποια πρέπει να είναι η αντιστοιχία watt ενισχυτή-watt ηχείων γιατί έχω ακούσει ό,τι δεν φαντάζεστε!!!:argue:

Τον Denon PMA 500AE θα τον σύστηνα σε κάποιον σαν τον φθηνότερο ενισχυτή που μπορεί να πάρει.

Δεν υπάρχει αντιστοιχία, είναι διαφορετικά πράγματα και μάλιστα πολύ θεωρητικές μετρήσεις. Στην κατηγορία που ψάχνεις δε θα πρέπει να σε απασχολεί καθόλου, όλοι οι ενισχυτές είναι ικανοί να οδηγήσουν όλα τα ηχεία σε υψηλές εντάσεις.