ηχεια οικονομικά για luxman lv92

dimmanoukas

AVClub Enthusiast
11 March 2009
907
ΑΘΗΝΑ
Καλημέρα...επειδή έχω στην κατοχή μου τον εν λόγω ενισχυτή
http://www.nrpavs.co.nz/archive09/Sold09_htm/LuxmanLV-92.htm
και επειδή σκέφτομαι πανω του να φτιάξω ενα δεύτερο σύστημα...ποιά θα μπορούσαν να είναι τα ηχεία που θα συνδυαστούν μαζί του? ο χώρος δεν ειναι πάνω απο 20 τ.μ. και τα ακουσματα μου είναι σε χαμηλές εντάσεις και κυρίως τζαζ,μπλουζ...(θα προτιμούσα το ηχείο να αποδίδει αρκετά καλά και σε χαμηλές στάθμες)
το κυρίως σύστημα αποτελείται απο λαμπάτο της triode και ηχεια τα castle knight 4 απο τα οποια είμαι ευχαριστημένος...

σε πρόχειρη αναζήτηση στο internet και στο site έχω δει αγγελίες και γραφόμενα και σε κάποια που προσανατολίζομαι είναι τα εξής (κυρίως βάσης):
1) καποιο spendor
2) chario silverette
3) castle tay
4) κάποιο xavian ίσως...

η δεύτερη σκέψη είναι να τραμπάρω τα υπάρχοντα castle στον luxman και να δώ και τα castle richmond που είναι σε ευκαιρία αυτες τι μερες (παντως τα 500,00 είναι η οροφή)

δεν ξέρω...είμαι ανοιχτός σε προτάσεις....το μόνο σίγουρο είναι οτι πρέπει να ρίξουν μια ματια τον ενισχυτη πριν τον μεταφέρω
ευχαριστώ προκαταβολικά

δημητρη, ο ενισχυτης ειναι μολις 40W στο καναλι και σιγουρα θα ειναι και "πεσμενος" λογω ηλικιας. Γιαυτον τον ενισχυτη δεν θα συνιστουσα ακριβο ηχειο και δυσκολο ή αναισθητο φορτιο γιατι απλα δεν θα τα οδηγησει. Ολα αυτα που αναφερεις θελουν παραπανω ρευματακι.

Για μενα να κινηθεις στην εισαγωγικη κατηγορια με κατι ευαισθητο οπως το Monitor Audio BX-2 στην καλυτερη και ακριβοτερη των περιπτωσεων

Παντελή καλημέρα...ήμουν σίγουρος οτι θα απαντήσεις και περίμενα την απάντησή σου...αυτό που θέλω να κάνω είναι να τον δοκιμάσω πρώτα με τα castle για να δώ τι "ψάρια" πιάνει...και να δοκιμάσω και την έξοδο phono που έχει με τα ακουστικά μου akg k701...εαν όλα πανε καλά...θα τον στείλω για κανένα φρεσκάρισμα...παντως τα castle πιστεύεις οτι δεν μπορεί να τα οδηγήσει....? και ενα δεύτερο...εαν τα οδηγεί καλά αξίζει τον κόπο και τα χρήματα να σκεφτώ τα richmond για τον triode ή δεν θα δώ και μεγάλες διαφορές με τα υπάρχοντα...?

τα castle θελουν αλλου ειδους οδηγηση και οχι εισαγωγικο ενισχυτη ποσο μαλλον αυτης της ηλικιας. Και να τον φρεσκαρεις αφενος δεν συμφερει γιατι πλεον με πολυ λιγα χρηματα παιρνεις εναν καινουριο η εναν Class T απο εξω, αφετερου και παλι δεν θα τα παει τα Καστρα. Ειναι σαν να χεις Impreza αγωνιστικο με μοτερ fiat 1200.

Τα Richmond ειναι πολυ πιο φινετσατα στον ηχο με διαφορα στο τουιτερ και αλλου τυπου μπασσο.

Για μενα για τον Luxman μην κανεις ουτε επισκευη, παρε ενα ζευγαρι Roister Emphasis 5 και εισαι ΟΚ.

"Ειναι σαν να χεις Impreza αγωνιστικο με μοτερ fiat 1200."
αφοπλιστικότατος....οπότε θα πάει μάλλον για ενισχυτής ακουστικών...με ενα δεύτερο ζευγάρι ακουστικών γιατί τα Κ701 ζορίζουν περισσότερο τον triode απο τα castle...σέυχαριστώ και να περνάς καλά

Να σαι καλα Δημητρη. Εγω μαλλον θα τον εδινα και με τα χρηματα που θα επαιρνα θα αγοραζα εναν κανονικο ενισχυτη ακουστικων ;) και θα ειχα καλυτερη ποιοτητα στα ακουστικα και μικροτερο ογκο στο επιπλο