(τα προς πώληση είναι μαύρα)
Πωλείται αγαπημένο ζεύγος ηχείων Totem Acoustics Sttaf σε πολύ καλή κατάσταση. Σχεδιασμένα και κατασκευασμένα στον Καναδά, από τον «παλαβό» Vincent Bruzzeze. Ζήσαμε μαζί τους καιρό και τα μεγαλώσαμε με καλή τζαζ, μπαρόκ και κλασσική, αλλά και επιλεγμένες Ευρωπαϊκές ταινίες...
Πρόκειται για ένα καταπληκτικό ηχείο δαπέδου, μικρού σχετικά μεγέθους, κατάλληλο για ακροάσεις stereo (για αυτό σχεδιάστηκαν), αλλά και home cinema (χρησιμοποιήθηκαν και για αυτό το σκοπό).
Έχει εντυπωσιακό και ελεγχόμενο χαμηλό, γλυκές ψηλές και μεσαίες. Είναι, κατά την ταπεινή μου άποψη, πολύ μουσικά και γλυκά ηχεία. Έχουν επίσης υψηλό waf, μιας και είναι μικρά σχετικά σε μέγεθος και είναι απλά στο σχεδιασμό τους.
Τα μικρά αδερφάκια τους τα ακούσαμε στην έκθεση το Νοέμβρη, με τα γνωστά εντυπωσιακά αποτελέσματα (νομίζω ήταν τα Arro). Εξ´ όσων γνωρίζω, παίζουν και με λαμπάτους ενισχυτές (δεν είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητα, όμως) – εγώ τα είχα συνδέσει αρχικά με πολυκάναλο και σε συνέχεια με stereo (transistor).
Χρώμα: μαύρο ξύλο (Black Ash). Δεν έχουν υποστεί ζημιές, επισκευές ή χαρακιές, όπως επίσης και οι υφασμάτινες «γρίλιες» είναι ολοκαίνουριες.
Το μόνο που λείπει είναι το μικρό «καπάκι» της πίσω τρύπας* για τα σκάγια - έχει χάσει το προστατευτικό του καλυμματάκι.
*Το κάτω μέρος της καμπίνας μπορεί να γεμίσει με άμμο / σκάγια, για περισσότερη μάζα (ποτέ δεν το έκανα, αν και θεωρείται καλή ιδέα...)
Αγοράστηκαν Χριστούγεννα του 2004 ex-demo, ηλικίας τότε 1 χρονών, σύμφωνα με το μαγαζί. Λόγος πώλησης τους είναι ότι σε μια στιγμή τρέλας προ εβδομάδος, αγόρασα ένα νέο ζεύγος ηχείων κατά πολύ μεγαλύτερων και ακριβότερων (και μάλλον υπερέβαλα, λίγο...).
Μαζί δίνονται και:
- οι μικρες βάσεις τους, με τα καρφιά τους, ιδίου χρώματος, που νομίζω πωλούνται ως έξτρα (βλ. φώτο)
- τα καλύμματα των κώνων (υφασμάτινες «γρίλιες»), που επίσης πωλούνται ως έξτρα
- οι εργοστασιακοί βραχυκυκλωτήρες (δέχονται διπλοκαλωδίωση)
- 8 μεταλλικά πιατάκια, για προστασία του παρκέ από τα καρφάκια
Σοβαρά ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα ακούσουν/ δοκιμάσουν στο σπίτι μου. Δεκτός κάθε έλεγχος, φυσικά, μιας και ηχεία αγοράζετε...!
Για περαταιρω πληροφοριες, το website της Totem είναι εδω.
Κριτικές εδώ, εδώ και εδώ!
Ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά τους:
Placement from rear wall: 304 - 1 219 mm
Placement distance apart: 219 - 3 048 mm
Mass Loading:2,3 - 4,5 kg
Frequency Response: <39 Hz - 22 kHz ± 3 dB
Impedance:8 ohms
Sensitivity:88 dB
Recommended Power:20 - 100 W
Crossover frequency:2.5 kHz, 2nd order
Woofer: 5.5" / 140 mm long throw
Tweeter: 1" / 25 mm textile dome
Max SPL's:In average size listening room (12' x 20' / 4 m x 6 m)
103 dB peak (12' x 15' / 3 658 x 4 572 mm) from pair at 7' / 2 m
Dimensions (w x h x d): 160 x 850 x 242 mm
Τιμή με PM.
Φωτογραφίες θα ακολουθήσουν και από τα δικά μου.
και αλλη μια: