Ήχος και Hdmi

dimitrisy77

Established Member
27 January 2007
121
Έχω τον ενισχυτή της SONY STR 700 που έχει 2 hdmi in 1 out. Το πρόβλημα είναι ότι όταν τον συνδέω με κάποια πηγή (π.χ. humax 1000 ή ps3) μέσω hdmi, δεν ακούγεται τίποτα από τα ηχεία. Αντίθετα αν χρησιμοποιήσω την έξοδο hdmi για να συνδέσω τη Sony 40w2000 ακούγεται ο ήχος κανονικά από την TV. Η απορία μου είναι: το hdmi δουλέυει μόνο ως pass-through? Δεν μπορείς να ακούς ήχο μέσω hdmi από το receiver?

Ευχαριστώ

Δηλαδη συνδεεις το hdmi του ps3 στο hdmi in του ενισχυτη και ο sony δεν παιζει τιποτα?

Στο μενου του ps3 εχει μια επιλογη για τον ηχο. Εκει επελεξε το Hdmi.
Μηπως και στον humax ειναι ετσι?

Τελως δοκιμασε μηπως χρειαζεται καμια ρυθμιση ο ενισχυτης (κοιτα το manual-κατι πρεπει να λεει).
Επισης κοιτα μηπως ταυτοχρονα ειναι συνδεδεμενη καμια coaxial ή spdif, και ο ενισχυτης δινει προτεραιοτητα σε αυτα τα σηματα (ενα παιζουν ταυτοχρονα οι πηγες).

Ναι, επιλέγω hdmi στο ps3 και στον ενισχυτή και βάζω ένα cd. Όταν έχω στο hdmi out του ενισχυτή την TV ακούω από την τελευταία κανονικά. Από τον ενισχυτή ποτέ. Μήπως έχει κανείς καμιά άλλη ιδέα;Υπάρχει περίπτωση να πρέπει να συνδέσεις αναλογικές πηγές παράλληλα με τo hdmi;

Μηπως εχει καμι αλλη ρυθμιση χωριστα για audio cd?
Επισης, οταν επιλεγεις ηχο απο την hdmi, σου βγαζει μια επιλογη που τικαρεις ποιου ειδους κωδικοποιησεις παιζει ο ενισχυτης σου?
Προσπαθησε να ρυθμισεις κατι αλλο.

Δυστυχως εγω δεν μπορω να το δοκιμασω, γιατι εχω ενισχυτη χωρις hdmi.

Δημήτρη με προβλιμάτισες. Σχεδίαζα να αγοράσω τον Sony 6.1 STR-DG910/Β για να συνδέσω το PS3. Το σκεπτικό μου ήταν το εξής : Στο Hdmi in του ενισχυτή θα έπεφτε το hdmi του PS3. To hdmi out του ενισχυτή θα πήγαινε στην τηλεόραση οπότε θα έπερνα εικόνα απο την TV και ήχο απο τον ενισχυτή. Η λύση του coaxial δεν με καλύπτει γιατί δεν υποστιρήζει SACD. Σύμφωνα με αυτά που γράφεις όμως αυτή η διάταξη δεν δουλεύει. Μπορεί να μας δώσει κανένας έμπειρος τα φώτα του ?

Αν ο Sony δουλεύει όπως ο Denon που έχω, πρέπει να μπείς στο menu του και να κάνεις assign τις εισόδους σε προγράμματα.
Έτσι θα πρέπει να κάνεις assign την είσοδο ήχου AUX1 για παράδειγμα στο HDMI 1.
Αυτό μπορεί να σου πάρει λίγο χρόνο, αλλά θα έχεις συνηθίσει το πως γίνεται και θα σου πάρει λιγότερο για να το περάσεις από analog μόλις ακούσεις την ποιότητα ήχου του HDMI. :flipout: