Ήχος μόνο σε κανονικό σήμα αλλά όχι σε ταινία απο USB ή DLNA

morpheous

New member
28 January 2013
18
Καλησπέρα παιδιά,

έχω μια samsung 6800 και ένα home cinema (5.1 8ετιας).
Τα έχω συνδέσει για την ώρα με το καλώδιο που απο την μια εινια scart (στο home cinema) και απο την άλλη ένα λεπτό πλακουτσωτό (οχι hdmi) στην TV.
Το θεμα είναι πως όταν βλέπω τηλεόραση απο τη σημα της digea ακούγεται μια χαρά ο ήχος απο το home cinema. Όταν όμως βάζω ταινία είτε απο το usb είτε απο το Plex client application (streamαρω απο εναν τοπικό plex server) δεν ακούγεται τπτ!
Ειμαι εντελώς άσχετος απο ήχο και συνδεσιμότητα, υποψιάζομαι πως μάλλον πρέπει να παρω κάποιο άλλο καλώδιο συνδέσω το home cinema με την TV κάπως διαφορετικά.

μάλλον πρέπει να ορίσεις στην τηλεόραση o ήχος να βγαίνει από εξωτερικό ηχείο
πήγαινε στα settings, στον ήχο

Re: Απάντηση: Ήχος μόνο σε κανονικό σήμα αλλά όχι σε ταινία απο USB ή DLNA

Ευχαριστώ για το τοπ αλλά δεν δούλεψε! Γενικά το homecinema που το συνδέω κανονικά στην tv? μπας και πάρω να πάρω το σωστό καλώδιο!

μήπως πρέπει κάπου να ορίσεις στην τηλεόραση να κάνει downscale το σήμα σε στέρεο? Πολυκάναλο από scart δε νομίζω να περνάει. Ή δοκίμασε μια σύνδεση μέσω οπτικής από την tv στον ενισχυτή αν αυτό γίνεται.

ενα sony είναι, θα το κοιτάξω το απόγευμα και θα σου πώ ακριβώς! θενξ!

απότι βλέπω σε φωτο της πλάτης του μηχανήματος έχεις τρεις ψηφιακές εισόδους. 1 coaxial & 2 optical. Στη θέση σου θα συνέδεα το home cinema με την tv μέσω μιας από αυτές τις θύρες ανάλογα και με τις εξόδους που έχει αυτή. Έχεις στο σπίτι κανένα καλώδιο οπτικής ίνας πρόχειρο από κανένα pc?
Επίσης μέσω οπτικής μπορείς να συνδέσεις και pc στον ενισχυτή και το ακόμα καλύτερο είναι πως αυτός διαθέτει και αναλογική πολυκάναλη είσοδο. Αν σκεφτείς να πάρεις blue ray player ¨η media player πάρε κάποιον με αναλογικές εξόδους για να ακούς και τα καινούργια hd φορμα ήχου. Σε blue ray έχω προσέξει πως η philips δίνει αναλογικές ακόμα και σε φτηνά μοντέλα του κατοστάρικου. σε media player δεν το έχω ψάξει.
Δοκίμασε με την οπτική και πες μας.

κατ αρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Λοιπόν πήρα οπτική και παίζει οκ! τώρα πρέπει να βρω γιατί δεν ακούω 5.1 και ακούω μόνο απο τα 2 μπροστά!

οκ τώρα παίζουν κ τα 5 ηχεία. υπάρχει καποιο καλό τεστ βίντεο για να δω οτι το 5.1 δουλεύει οκ;

πιθανόν να έχει να κάνει με το κατά πόσο η τηλεόραση μπορεί να αναπαράξει τελικά πεντακάναλο ήχο από την οπτική και δεν τον κάνει δικάναλο με το που τον λαμβάνει. Δε δοκιμάζεις να ποστάρεις και στο σχετικό thread ιδιοκτητών της tv σου? γνώμη μου είναι πως ένα media player ή και κάποιο blue ray αν σε ενδιαφέρει αναπαραγωγή mkv & avi μόνο, αξίζει σαν αγορά.

edit
μαζί γράφαμε. χαίρομαι που τελικά λύθηκε.

κατέβασα ένα 5.1 βιντεο ντεμο άλλαξα κάτι ρυθμίσεις στο τοσιμπα και όλα οκ! 5.1 ήχος μια χαρά! Ευχαριστώ και πάλι!