Ήχος σε αίθουσα συνεδριάσεων - Απορίες

DIMOSTHENOUS

New member
27 August 2009
2
Καλησπερα σας.
Ειμαι νεο μελος.
Ψαχνω πληροφoριες,σχετικα με ακουστικη .
Πιο συγκεκριμενα,θελω να μαθω,σε κλειστο χωρο(αιθουσα συνεδριασεων) τα ηχεια σε τι αποσταση πρεπει να τοποθετηθουν απο το εδαφος,απο τον τοιχο,απο τους πρωτους στη σειρα ακροατες;
Τα μικροφωνα σε τι αποσταση πρεπει να ειναι απο τους ομιλιτες;
Στην μικροφωνικη, πώς πρεπει να ρυθμιστουν οι περιοχες των συχνοτητων;
Παιζουν ρολο στη ρυθμιση/τοποθεσηση ηχειων οι διαστασεις του χωρου;
Υπαρχει καποις τυπος που να δινει τις ρυθμισεις αναλογα με τις διαστασεις του χωρου;
Εχω ψαξει για ιστoσελιδες, αλλα δεν εχω βρει τιποτα πανω σε αυτα που θελω.
ευχαριστω:operator::operator::operator:

Last edited by a moderator:
Σε μιά αίθουσα συνεδριάσεων,δεν τίθεται θέμα υψηλής πιστότητας.Δεν χρησιμοποιείται για ακρόαση μουσικής ή διασκέδαση.

Οσες τέτοιες ξέρω(και ξέρω πολλές),έχουν απλά 4 ή περισσότερα ηχεία τοποθετημένα σε υψηλές επαγγελματικές βάσεις(κάτι σαν τρίποδα) στις γωνίες της αίθουσας(ή σε τακτές αποστάσεις μεταξύ τους,άν η αίθουσα είναι πολύ μεγάλη).

Τα υπόλοιπα μηχανήματα(κονσόλες,μικροφωνική,μηχανήματα),είναι τοποθετημένα είτε σε κάποιο μικρό κουβούκλιο με τζαμαρίες είτε σε κάποιο σημείο που δεν ενοχλεί την λειτουργικότητα της αίθουσας.

Βασικά είναι θέμα,του πόσο μεγάλη είναι η αίθουσα και για ποιές χρήσεις χρησιμοποιείται(ομιλίες,προβολές,παρουσιάσεις,μετάφραση με ακουστικά....).

Καλησπερα σας.
Ειμαι νεο μελος.
Ψαχνω πληροφoριες,σχετικα με ακουστικη .
Πιο συγκεκριμενα,θελω να μαθω,σε κλειστο χωρο(αιθουσα συνεδριασεων) τα ηχεια σε τι αποσταση πρεπει να τοποθετηθουν απο το εδαφος,απο τον τοιχο,απο τους πρωτους στη σειρα ακροατες;
Τα μικροφωνα σε τι αποσταση πρεπει να ειναι απο τους ομιλιτες;
Στην μικροφωνικη, πώς πρεπει να ρυθμιστουν οι περιοχες των συχνοτητων;
Παιζουν ρολο στη ρυθμιση/τοποθεσηση ηχειων οι διαστασεις του χωρου;
Υπαρχει καποις τυπος που να δινει τις ρυθμισεις αναλογα με τις διαστασεις του χωρου;
Εχω ψαξει για ιστoσελιδες, αλλα δεν εχω βρει τιποτα πανω σε αυτα που θελω.
ευχαριστω:operator::operator::operator:

Έχεις pm.