Ηχος σε TW 3500

toyo

Senior Member
23 April 2010
364
Θα ήθελα μια βοήθεια. Έχω έναν epson TW 3500 και ως γνωστό δεν έχει δικό του ήχο. Έχω ένα lap top και μέσω αυτού παίζω είτε έργα είτε τηλεόραση στον προτζέκτορα. Εχω συνδέσει το lap top με ένα παλαιού τύπου philips home cinema με ένα απλό καρφάκι που καταλήγει στο home cinema σε άσπρο κόκκινο και προσπαθώ από εκεί να βγάλω τον ήχο. Το θέμα είναι πως δεν μπορώ να βγάλω ήχο και από τα 5 ηχεία παρά μόνο είτε από το κεντρικό είτε από το κεντρικό και τα δύο μπροστινά. Π.χ προχθές έπαιξα μια ταινία παιδική σε mkv αρχείο και μου έβγαλε μόνο το κεντρικό ηχείο ήχο. Όταν παίζω τηλεόραση μου βγάζει και στα δύο μπροστινά εκτός το κεντρικό.
Υπάρχει κάποιος τρόπος μέσω του lap top και του home cinema να δώσω ήχο σε όλα τα ηχεία κάτι δηλαδή σαν surround. Να πω εδώ ότι το lap top συνδέεται με τον προτζέκτορα με hdmi καλώδιο.

Δυστηχως δεν γινεται να παιξεις 5,1 ηχο με αυτη την συνδεση.Το home cinema σου εχει optical in ή coaxial πισω?αν εχει παιρνεις και μια καρτα ηχου εξωτερικη με οπτικη εξοδο τα συνδεεις και τελειωσες!!!το σχεδιο Β ειναι να βαλεις το home cinema σου σε dolby prollogic ΙΙ mode(αν το εγραψα σωστα!)και απλα θα ακους απο ολα τα ηχεια!!οχι ομως 5,1!!!

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Για optical in δεν ξέρω αν έχει, αν και δεν νομίζω αλλά θα το κοιτάξω. Τώρα για την δεύτερη λύση θα δω αν γίνεται. Ευχαριστώ και πάλι.

Το κοίταξα και έχει coaxial. Το θέμα είναι ότι παρατήρησα ότι κάποιες ταινίες μου βγάζει 5,1 ήχο και σε κάποια άλλες όχι. Ίσως να έχει να κάνει με την ταινία. Τώρα το θέμα με την κάρτα που λες πρώτον μήπως έχεις κάποια συγκεκριμένη πρόταση για κάρτα γιατί δεν το γνωρίζω το αντικείμενο και δεύτερον αυτή η κάρτα θα μου δίνει 5,1 ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά της ταινίας ? Και βέβαια με τι καλώδιο θα τα συνδέσω (κάρτα και home cinema)?

Και κάτι άλλο που σκέφτηκα τώρα αν γίνεται φυσικά. Τα ηχεία που έχω καταλήγουν στο dvd με ένα καλώδιο απλό (αυτό που φαίνεται το εσωτερικό καλώδιο από μέσα και πιάνεται στα πιαστράκια του dvd). Υπάρχει τρόπος να ξεφορτωθώ το dvd και να συνδεθούν πάνω στο lap top χωρίς να χρειάζεται το τεράστιο dvd καθαρά για λόγους χώρου και ομορφιάς. Ίσως να το κάνει κάποια κάρτα αυτό. Ξέρει κανείς να με βοηθήσει. Δεν το αντέχω άλλο το τεράστιο philips του 2003. Υπενθυμίζω ότι το home cinema ειναι 5,1. Απλά να φύγει το dvd και να μείνουν τα ηχεία. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.