Ηχοσύστημα από τα παλιά

nikolouzosr

Senior Member
11 September 2008
466
Μετά από πολύ ψάξιμο για ηχοσύστημα, κατέληξα στην αποθήκη μου. Ξέθαψα λοιπόν τα 2 μου ηχεία YAMAHA NS-690III, το subwoofer JBL Control SB-5, τον δικάναλο YAMAHA A-560 (2 x 100) και τον δικάναλο SANSUI AU-D77X (2 x 180) RMS. Μόλις είδα τα ηχεία ήμουν έτοιμος να τα πετάξω. Τα woofer σε άθλια κατάσταση...

001my.jpg

o Yamaha A-560 (ο βασιλιάς της σκόνης)...

yamahab.jpg

οι πάτοι των ηχείων ξεκολλημένοι και φαγωμένοι αλλά με "λίγη" δουλεία...

Στοκάρισμα - κόλλημα - "λίγο" τρίψιμο με γυαλόχαρτο.
Τα tweeter είναι Phillips τα οποία είχα τοποθετήσει με πατέντα το 1996 γιατί είχα κάψει τα original (μικρός και ανόητος)

95989279.jpg

Ενσωμάτωση των tweeters (ελπίζω να μην καούν) και πέρασμα βελατούρα...

94260739.jpg

Τα woofers πήγαν για αναρτήσεις και βάψιμο στον Μιλανάκη, οι ενισχυτές φύσημα, καθάρισμα κ.τ.λ., πλύσιμο τα μπροστινά καλλύματα, βάψιμο τα midrange, αγορά για πίσω τα Yamaha NS-M225 και το αποτέλεσμα...

25325585.jpg

finalsp.jpg

56041511.jpg

99final.jpg

52040740.jpg

Το sub "κρυμμένο" για το απαραίτητο WAF
(το τζάκι έτσι κι αλλιώς δεν ανάβει ποτέ)...

subd.jpg

Τεχνικές λεπτομέρειες: Ο ήχος από το HTPC βγαίνει τετρακάναλος. Στον Sansui είναι συνδεδεμένα τα μπροστινά ηχεία και το subwoofer, ενώ στον Yamaha τα πίσω. Το ηχειτικό αποτέλεσμα (για τα δικά μου ανειδίκευτα αυτιά) είναι πάρα πολύ καλό και με απίστευτη ένταση. Οι διαλόγοι βγαίνουν από τα μπροστινά και το surround effect είναι πάρα πολύ καλό. Ένα μειονέκτημα που παρατήρησα είναι οτι οι πολύ μπάσες φωνές βγαίνουν ελαφρώς και από το sub όμως με 200€ συνολικά και προσωπική εργασία μιας εβδομάδας δεν παραπονιέμαι καθόλου.

Μπράβο για το κουράγιο σου.

Να φανταστώ ότι ο ήχος τον Yamaha σου ξύπνησε αναμνήσεις από άλλες εποχές ;-)

Πρέπει να έχουν πολύ γλυκό ήχο! Μερακλίδικη δουλειά στα ηχεία, δεν ξέρω αν "επανέρχονται" τα χτυπημένα midrange... Για το subwoofer στο τζάκι τι να λέει η Yamaha; Που να φαντάζονταν τα Yamaha 690 τι τους επιφύλασσε το μέλλον...

Last edited:
ααααχ

για αυτό πρέπει να υπάρχει ένας μεγάλος χώρος (αποθήκη, πατάρι κλπ) ...

γιατί κάποια στιγμή μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο ....:grinning-smiley-043

:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Για να κάνουμε και λίγη πλακίτσα,

Μπορείς να βάλεις καμία δεκαριά led να αναβοσβήνουν μέσα από το sub.
Όσοι έχουν κάνει Αγγλία θα θυμούνται ότι τα αγγλάκια βάζουν πολύ συχνά ψεύτικο φωτισμό στα τζάκια τους :-)

συγχαρητήρια, συγχαρητήρια
χαράς την υπομονή σου

off topic
βαλε μονο ενα πόδι ή δύο στο κεντρο του επίπλου
γιατί το βλέπω και ζορίζεται

:SFGSFGSF: :grinning-smiley-043 :SFGSFGSF:

Ένα μεγάλο Μπράβο Φίλε μου.

Πολλές αναμνήσεις. :grandpa:

Ο ενισχυτής και τα ηχεία σου ήταν μέρος, μαζί με πικαπ και tuner της Yamaha, του πρώτου hi-fi συστηματος που αγοράσαμε με ένα φίλο μου.

Αγορασμένο από το Νακα, όταν ο Νακας ήταν ένα μικρό μαγαζι στην Ναυαρίνου.

Με κεφαλές την Shure V15 και Marantz 5000, πεντακάθαρος ήχος με γλυκύτατες χροιές, αέρινες μεσουψηλές αλλά περιορισμένα και κοφτά χαμηλα. Κάτι ήξερε ο αγοραστής και πήρε και Sub.

Μπράβο και πάλι και καλά ακούσματα.

Ο ενισχυτής και τα ηχεία σου ήταν μέρος, μαζί με πικαπ και tuner της Yamaha, του πρώτου hi-fi συστηματος που αγοράσαμε με ένα φίλο μου.

Σωστά, μόνο που δεν είχε αγοραστεί με το tuner αλλά με κασσετόφωνο.
Άλλες εποχές.