- 11 September 2008
- 466
Μετά από πολύ ψάξιμο για ηχοσύστημα, κατέληξα στην αποθήκη μου. Ξέθαψα λοιπόν τα 2 μου ηχεία YAMAHA NS-690III, το subwoofer JBL Control SB-5, τον δικάναλο YAMAHA A-560 (2 x 100) και τον δικάναλο SANSUI AU-D77X (2 x 180) RMS. Μόλις είδα τα ηχεία ήμουν έτοιμος να τα πετάξω. Τα woofer σε άθλια κατάσταση...
o Yamaha A-560 (ο βασιλιάς της σκόνης)...
οι πάτοι των ηχείων ξεκολλημένοι και φαγωμένοι αλλά με "λίγη" δουλεία...
Στοκάρισμα - κόλλημα - "λίγο" τρίψιμο με γυαλόχαρτο.
Τα tweeter είναι Phillips τα οποία είχα τοποθετήσει με πατέντα το 1996 γιατί είχα κάψει τα original (μικρός και ανόητος)
Ενσωμάτωση των tweeters (ελπίζω να μην καούν) και πέρασμα βελατούρα...
Τα woofers πήγαν για αναρτήσεις και βάψιμο στον Μιλανάκη, οι ενισχυτές φύσημα, καθάρισμα κ.τ.λ., πλύσιμο τα μπροστινά καλλύματα, βάψιμο τα midrange, αγορά για πίσω τα Yamaha NS-M225 και το αποτέλεσμα...
Το sub "κρυμμένο" για το απαραίτητο WAF
(το τζάκι έτσι κι αλλιώς δεν ανάβει ποτέ)...
Τεχνικές λεπτομέρειες: Ο ήχος από το HTPC βγαίνει τετρακάναλος. Στον Sansui είναι συνδεδεμένα τα μπροστινά ηχεία και το subwoofer, ενώ στον Yamaha τα πίσω. Το ηχειτικό αποτέλεσμα (για τα δικά μου ανειδίκευτα αυτιά) είναι πάρα πολύ καλό και με απίστευτη ένταση. Οι διαλόγοι βγαίνουν από τα μπροστινά και το surround effect είναι πάρα πολύ καλό. Ένα μειονέκτημα που παρατήρησα είναι οτι οι πολύ μπάσες φωνές βγαίνουν ελαφρώς και από το sub όμως με 200€ συνολικά και προσωπική εργασία μιας εβδομάδας δεν παραπονιέμαι καθόλου.
o Yamaha A-560 (ο βασιλιάς της σκόνης)...
οι πάτοι των ηχείων ξεκολλημένοι και φαγωμένοι αλλά με "λίγη" δουλεία...
Στοκάρισμα - κόλλημα - "λίγο" τρίψιμο με γυαλόχαρτο.
Τα tweeter είναι Phillips τα οποία είχα τοποθετήσει με πατέντα το 1996 γιατί είχα κάψει τα original (μικρός και ανόητος)
Ενσωμάτωση των tweeters (ελπίζω να μην καούν) και πέρασμα βελατούρα...
Τα woofers πήγαν για αναρτήσεις και βάψιμο στον Μιλανάκη, οι ενισχυτές φύσημα, καθάρισμα κ.τ.λ., πλύσιμο τα μπροστινά καλλύματα, βάψιμο τα midrange, αγορά για πίσω τα Yamaha NS-M225 και το αποτέλεσμα...
Το sub "κρυμμένο" για το απαραίτητο WAF
(το τζάκι έτσι κι αλλιώς δεν ανάβει ποτέ)...
Τεχνικές λεπτομέρειες: Ο ήχος από το HTPC βγαίνει τετρακάναλος. Στον Sansui είναι συνδεδεμένα τα μπροστινά ηχεία και το subwoofer, ενώ στον Yamaha τα πίσω. Το ηχειτικό αποτέλεσμα (για τα δικά μου ανειδίκευτα αυτιά) είναι πάρα πολύ καλό και με απίστευτη ένταση. Οι διαλόγοι βγαίνουν από τα μπροστινά και το surround effect είναι πάρα πολύ καλό. Ένα μειονέκτημα που παρατήρησα είναι οτι οι πολύ μπάσες φωνές βγαίνουν ελαφρώς και από το sub όμως με 200€ συνολικά και προσωπική εργασία μιας εβδομάδας δεν παραπονιέμαι καθόλου.