Ιδανικό μέγεθος οθόνης για σήμα 1920x1080p

fuego83

New member
3 December 2008
15
Καλησπερα σε ολους!Θα ηθελα να θεσω ενα ερωτημα που με απασχολει καιρο τωρα και κυριως μετα την αγορα μιας 55αρας lg .παρατηρω πως η ποιοτητα εικονας και κυριως στα games φαινεται καλυτερη στην παλια μου tv αν και κατωτερο μοντελο απο την καινουρια η οποια ομως ηταν 42 ιντσων . Φαινεται πως στην προσπαθεια τους να γεμισουν την 55αρα οθονη τα pixel ειναι μεγαλυτερα και ετσι , για παραδειγμα , μια ευθεια γραμμη φαινεται να pixelιαζει στην μεγαλη . πιστευεται πως υπαρχει ενα οριο ιντσων που θα πρεπει να επιλεγουμε χωρις να θυσιαζεται η ποιοτητα της εικονας και να μην σπανε τα γραφικα ?? τουλαχιστον για την συγκεκριμενη αναλυση ..
Σας ευχαριστω !!

Re: Ιδανικη αναλογια οθονης για σημα 1920x1080p

Από τί απόσταση θέασης παρακολουθείς; Τα παιχνίδια που παίζεις είναι rendered σε native 1080p;

Στις 55 ιντσες απο τα 3 μετρα περιπου . Αναλογα το παιχνιδι αλλα ακομα και το σημα που ερχεται απο το οτε hd εχει διαφορα στις 42 και τις 55 ιντσες .φαινεται σα να στρετσαρεται το πιξελ και ειναι πιο εμφανες και χοντροκομμενο το πλεγμα

Να βλέπεις πιξελάκια σε 55" από τα 3 μέτρα με native σήμα 1080p, δεν είναι φυσιολογικό...

Μήπως αναφέρεσαι σε υλικό που γίνεται upscale; Mήπως αναφέρεσαι σε κάτι άλλο που δεν έχει σχέση με την ανάλυση;

Μηπως να ανεβαζες το anti aliasing της καρτας γραφικων στα παιχνιδια. ?

Δεν μεγαλωνει το πιξελ ?? Αν ειναι μεγαλυτερο απο μιας 40αρας δεν αλοιωνεται η ομαλοτητα των καμπυλων για τη δεδομενη αναλυση ??

Παραδειγμα επαιξα το cod ghosts εχθες και νομιζα οτι επαιζα playstation 1 !!

Last edited by a moderator:
Και σε τι το έπαιξες; Αν μιλάμε για PS3 ή Xbox 360, βγάλτα από την λίστα σου ως κριτήριο. Τα περισσότερα games είναι σε 720p και γίνονται upscale. Αρκετά όπως το COD4 δεν είναι ούτε 720p αλλά (αν θυμάμαι καλά) 600p.

Αυτο ισχυει και για το pc που του οριζω εγω αναλυση 1920x1080? Παντως το ghosts φαινεται καλυτερο σε 40αρα κ απλα ψαχνω να βρω που οφειλεται..

ΑΑ = anti aliasing
Καλώσήρθες στην παρέα των ‛ανώνυμων αλκοολικών’ της δίψας για AA και της μεγάλης ανάλυσης / μεγάλης επιφάνειας
Τι σύστημα έχεις και κυρίως RAM/CPU/VGA ?
Εάν σου είναι εύκολο κάνε μια δοκιμή με
AA στο full,
Anisotropic filtering full
Textures Ultra
Μπορεί να χάνεις καρέ ανεβάζοντας την ποιότητα, αλλά προσπάθησε να επικεντρωθείς στην ποιότητα εικόνας και να δεις εάν είναι αυτό που σου φταίει στις περισσότερες ίντσες.

Επίσης ρύθμισε την τηλεόραση σε PC mode , εάν υπάρχει, ή ότι ανάλογο.
Μη τυχών και κάποιο preset της TV κάνει τα δικά του με το sharpness / whatever

Last edited by a moderator:
Ειχατε δικιο .. σας ευχαριστω .. η κατασταση αλλαζει αρδην ανεβαζοντας το ΑΑ .ολα καλα με το pc .. οι κονσολες πανε περιπατο ομως γιατι εξαρταται απο τον προγραμματισμο ομως ετσι ? Εκει συνεχιζει να μου φαινεται καλυτερη η ποιοτητα σε μικροτερες tv . Ιδεα μου ??

σε ps3, tv 55", απόσταση 2,9m με τα παιγνίδια που δοκίμασα κανένα πρόβλημα.
κάπου στο 2-1,5 μέτρα και προσπαθώντας βλέπω pixel...
(Πρόσφατη εξέταση όρασης, 12/12 με γυαλιά)