Ιδέες για αγορά νεας τηλεορασης 50-55"

comoestaloco

New member
15 February 2013
91
Χαιρετω το φορουμ!

Μετα τις καθοριστικες συμβουλες σας στην αγορα τηλεορασης (για τους γονεις μου) πριν κανα χρονο, θα ηθελα παλι συμβουλες απο ειδικους για αγορα:

- 50 με 55" tv
- Led Lcd
- Passive 3D
- Συνδεση με ΟΤΕ TV και υπολογιστη
- Κυριως ταινιες και αγωνες και οχι παιχνιδια
- Μπατζετ δυστυχως μεχρι 1000 μαξ.

Εχω εναν προτζεκτορα ACER που μου βγαζει αναλυση 1280*800 (85") αλλα αρχιζω κ κουραζομαι με τα ξεπλυμενα χρωματα και την ελειψη Full HD οταν στο κινητο μου εχω τετοια αναλυση :hahaha:

Εγώ θα σου πρότεινα να πας εδώ...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/115792-Sony-W8xxB-series-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια

Στα θετικά της συγκεκριμένης η καλή ποιότητα εικόνας 2D και η λογική τιμή , στα αρνητικά το μη ικανοποιητικό 3D (που αν και ενεργητικό έχει μίση ανάλυση ενώ κανονικά οι τηλεοράσεις με ενεργητικό έχουν full ανάλυση) και το smart tv και media player που είναι μέτρια.

Αλλιώς περιμένεις να πέσουν οι τιμές στις Samsung του 2014 που πιστεύω ότι θα έχουν και καλό smart tv , media player και 3D όπως τα μοντέλα του 2013 απλά είναι ακόμη "τσιμπημένες" πχ.

https://www.skroutz.gr/s/4689792/Samsung-UE48H6400.html
https://www.skroutz.gr/s/4689792/Samsung-UE48H6500.html

Εγώ θα σου πρότεινα να πας εδώ...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/115792-Sony-W8xxB-series-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια

Στα θετικά της συγκεκριμένης η καλή ποιότητα εικόνας 2D και η λογική τιμή , στα αρνητικά το μη ικανοποιητικό 3D (που αν και ενεργητικό έχει μίση ανάλυση ενώ κανονικά οι τηλεοράσεις με ενεργητικό έχουν full ανάλυση) και το smart tv και media player που είναι μέτρια.

Αλλιώς περιμένεις να πέσουν οι τιμές στις Samsung του 2014 που πιστεύω ότι θα έχουν και καλό smart tv , media player και 3D όπως τα μοντέλα του 2013 απλά είναι ακόμη "τσιμπημένες" πχ.

https://www.skroutz.gr/s/4689792/Samsung-UE48H6400.html
https://www.skroutz.gr/s/4689792/Samsung-UE48H6500.html

Ευχαριστω για την απαντηση Yperion..
Απλα θελω να εχει οπωσδηποτε παθητικο 3D. Αν μπορεις να μου προτεινεις κατι τετοιο...

https://www.skroutz.gr/s/3679979/Sony-KDL-50W656.html

Κυκλοφορούν και κάποιες LG και Panasonic με παθητικό αλλά η συγκεκριμένη έχει πάνελ AUO οπότε υπερτερεί σε μαύρο αντίθεση, αρνητικά η πραγματική ανανέωση πάνελ που είναι 50 Hz και smart tv, media player που είναι όπως και στις υπόλοιπες Sony μέτρια.

Ευχαριστω για την απαντηση Yperion..
Απλα θελω να εχει οπωσδηποτε παθητικο 3D. Αν μπορεις να μου προτεινεις κατι τετοιο...
η αγορα τηλεορασης με βαση το 3d ειναι οτι χειροτερο μιας και θα το χρησιμοποιεις σπανια.....

Κι ομως το θελω το παθητικο γιατι μαζευομαστε πολλα ατομα για ταινιες οποτε τα γυαλια ειναι καβατζωμενα απο το σινεμα...
Κατι αλλο.. σιγουρα θελω 100 Hz πραγματικα, αλλιως στους ποδοσφαιρικους αγωνες (που βλεπω καθε μερα) θα ζαλιζομαι..
Δεν με ενδιαφερει καθολου ο media player της τηλεορασης καθως και οι smart λειτουργιες της γιατι θα ειναι συνδεδεμενη με PC.

Κι ομως το θελω το παθητικο γιατι μαζευομαστε πολλα ατομα για ταινιες οποτε τα γυαλια ειναι καβατζωμενα απο το σινεμα...
Κατι αλλο.. σιγουρα θελω 100 Hz πραγματικα, αλλιως στους ποδοσφαιρικους αγωνες (που βλεπω καθε μερα) θα ζαλιζομαι..
Δεν με ενδιαφερει καθολου ο media player της τηλεορασης καθως και οι smart λειτουργιες της γιατι θα ειναι συνδεδεμενη με PC.

οταν θες παθητικο τοτε ζητας lg πανελ..ips..εχει καλες γωνιες θεασης καλα χρωματα αλλα εχει πολυ κακο μαυρο..και δεν βλεπεις hd εικονα σε 3d,μιας και το παθητικο χωριζει την αναλυση στα δυο .επισης οταν βλεπετε ταινιες σε σκοτεινο χωρο τοτε θα αναζητησεις καλυτερο μαυρο..

Ναι το ξερω οτι την χωριζει στα 2. Μηπως καμια καλυτερη Sony με παθητικο; Στα 100 Hz..

Αν θυσιαζα το παθητικο 3D;
Και να ζητουσα την καλυτερη εικονα, χωρις να με νοιαζουν media player και smart tv.

Last edited by a moderator:
Αν θυσιαζα το παθητικο 3D;
Και να ζητουσα την καλυτερη εικονα, χωρις να με νοιαζουν media player και smart tv.

δεν σου λεω τι να διαλεξεις απλα αναφερουμε θετικα και αρνητικα ωστε να μην βρεθεις προ εκπληξεων...εαν θυσιαζες παθητικο θα σου ελεγα F6500 f6400 f6100 και οι φετινες sony w805b (προσεξε να γραφουν b στο τελος)....εαν παλι θες παθητικο ισως μια panasonic να σου εκανε καλυτερα απο σονυ... παρε αυτην που σου αρεσει και να ελεγξεις για clouding banding...

Απο μεγεθος; ειμαι στα 2,8 με 3 μετρα αλλα προτζεκτορα στις 85 ιντσες μια χαρα εβλεπα...
55" η 50" λετε;

65 ιντσες για να εισαι οκ για μετα...οι 55 θα τις συνηθισες γρηγορα..ειχα και γω και τι καταλαβα..

Την είδα σήμερα την F6400 αλλά σε 50 ίντσες. Πολύ καλή μου φάνηκε, σε ποιότητα χρωμάτων, κίνηση και smart δυνατότητες. Δεν την είδα σε 3d αλλά και εκεί έχω ακούσει καλά λόγια. Υπάρχει επίσης και η Sony 829 άμα θέλεις να της ρίξεις μια ματιά που είναι περίπου στο ίδιο επίπεδο...

Για να μην ανοιγω καινουργιο νημα συνεχιζω εδω. Θελω ακριβως τα ιδια και εγω στοιχεια. Σημερα ειδα την f6400 55inch. Αλλα τι να το κανω απο τη στιγμη που καταστημα γνωστης αλυσιδας μου εβαλε youtube για να δω την ποιοτητα της εικονας..!!! Ζητησα κατι σε full hd/b.r. και με κοιταζε σαν εξωγηινο!! Τιμη στα 1300 χοντρικα μαζι με επεκταση 5 χρονια εγγυησης αλλα και 40 ατοκες δοσεις. Ειχε και μια sony kdlw805 και του λεω ειναι 805b;; και μου λεει : εεεε δεν ξερω δε γραφει!! Γεινικα εσεις τι μου προτινεται; αποσταση θεασης 3-3.5 μ χρηση nova και ταινιες.

Από ότι έχω καταλάβει/διαβάσει η F6400 συνολικά είναι ισοδύναμη και ειδικότερα στο 3D πολύ καλύτερη από τις φετινές 805Β/829Β. Επίσης και στο smart κομμάτι υπερτερεί.

Για την 829 :
- Στο Smart συμφωνώ είναι πιο πίσω από την 6400, όχι πολύ αλλά είναι.
- Για το 3D δεν έχω διαβάσει πουθενά κάτι τέτοιο , εννοώ συγκριτικά ειδικά και με την 6400, εγώ έχω καταλάβει πως λίγο πολύ ισοδύναμες είναι. Εξάλλου πόσο 3D θα δεις μέσα στο μήνα, μία με δύο ταινίες βαριά βαριά. Εκτός και αν παίζεις 3d παιχνίδια πάρα πολύ, οπότε χαρά στο κουράγιο σου.
- Τώρα όσο αφορά το πιο σημαντικό κομμάτι σε μια τηλεόραση που πρέπει να ενδιαφέρει, δηλαδή τη 2D θέαση σε HD αλλά και σε SD που δυστυχώς στη χώρα μας παίζει πολύ με τα ψηφιακά κανάλια που έχουμε, θα έλεγα ότι με τις κριτικές που έχω διαβάσει είναι καλύτερη, και μάλιστα για τα λεφτά της ίσως το ότι καλύτερο μέχρι στιγμής.
Δε θυμάμαι μόνο αν βγαίνει σε 55 ίντσες, γιατί νομίζω ότι αυτή τη διάσταση πρέπει να κοιτάξεις για απόσταση 3μ + . Αν λοιπόν δε βγαίνει σε 55, τότε δες την 6400 που έτσι και αλλιώς είναι και αυτή για τα λεφτά της σε 55 ίντσες πολύ τίμια και καλή.

Στο 3D η W805/829 δίνει αποδεδειγμένα μισή ανάλυση οπότε σίγουρα η εικόνα υστερεί σε σχέση με τις Samsung (η F6500 που έχω έχει καταπληκτικό 3D (για θέαση σε σκοτεινό χώρο γιατί στις active το flicker καραδοκεί) , μαζί με το HD είναι τα δυνατά της σημεία). Σε smart tv επίσης είναι πολύ καλή (την ξεπερνουν σε ταχύτητα οι quad core F8000/F7000 και μάλλον και οι φετινές H αλλά σε σχέση με τις Sony καμία σύγκριση ειδικά στον browser).
Από την άλλη σε τηλεοπτικό η Sony υπερτερεί , είναι ένα από τα αδύναμα σημεία της σειράς 6 το ότι η εικόνα είναι λίγο soft , από την άλλη αν είχε και τοπ τηλεοπτικό και quad core δεν θα είχε νόημα να κυκλοφορεί η F8000. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.