Ιδιωτικοποίηση ?

Και ο Κυριος Αντώνογλου και ο Φώτης και ο Ντόκ,θέτουν εμπεριστατωμένα τήν ουσία τού ζητήματος.
Καλά ως πότε θά τσιμπάμε στην αποθέωση και στην λατρεία της απόλυτης ελευθερης αγοράς,και τού ψευδους περί μειώσεως τών τιμών με τον ασύδοτο ανταγωνισμό.??Το τι γινεται με το γάλα ,ή το πετρέλαιο δεν μάς διδάσκει τίποτα???
Παλιό το κόλπο.Στρέφουμε τόν ´κοσμο εναντίον αυτών πού ακόμα διατηρούν κάποια εργασιακά κεκτημένα ,για να μετατρέψουμε τελικά τούς πάντες σέ είλωτες με μηδενική κοινωνική προστασία.
Σαφώς και υπάρχουν δυσλειτουργίες τού Δημοσίου,άθλιος συνδικαλισμός,και πολλά άλλα.
Δυστυχώς το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να αποκτήσει την ´ουδετερότητα´τού Δυτικού Κράτους,γιατί το εδώ είναι πελατειακό απο την εποχή τής Βαυαροκρατίας.
Αλλά αυτό πού συμβαινει τα τελευταία δέκα χρόνια στον ιδιωτικό τομέα ,οδηγεί τους εργαζομένους στήν εξαθλίωση.
Υ.Γ
Δεν έχω σχέση με το Δημόσιο.

Κακαλιός Στέργιος said:
Βασικά η αλήθεια πάντα είναι κάπου στη μέση.

Φυσικά και δεν είναι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι έτσι όπως περιγράφονται από τους συμφορουμίτες μας, όπως δεν είναι και έτσι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Δηλαδή όταν μιλάμε για ιδιωτικό τομέα, δε μιλάμε για τη ΦΑΓΕ (αυτή μου ήρθε τώρα) αλλά για την αποκαλούμενη "μικρομεσαία επιχείρηση" η οποία εκφράζει το μεγαλύτερο ποσοστό του. Μάλιστα, από το σύνολο των επιχειρήσεων αυτών, οι περισσότερες είναι επιχειρήσεις αυτοαπασχολούμενες (δηλαδή αυτός που πληρώνει το ΤΕΒΕ του είναι και ο μόνος...εργαζόμενος).
Αυτές τις "κουτσουλιές επιχειρήσεις" οι οποίες και τραβάνε όλο το ζόρι δε μπορούμε να τις συγκρίνουμε με τους μεγαλοκαρχαρίες, οι οποίοι απειλούν με απολύσεις αν δεν τους γίνει έκπτωση στις εισφορές του ΙΚΑ κλπ κλπ κλπ...

Πάντως αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι οι οποίοι κατηγορούν έτσι αδιάκριτα τους δημοσίους υπαλλήλους (πολλές φορές κι εγώ το κάνω) θα ήθελαν πολύ να βρίσκονται στη θέση τους.

Όπως και να το κάνουμε, το "μήνας μπαίνει-μήνας βγαίνει" δε συγκρίνεται με τίποτα...

Συμφωνω απολυτως !!!!!!!

και σε αυτα που λες για το ποιες μικρες επειχηρισεις τραβανε το ζορι ... αλλα και στο οτι οι πιο πολυ απο εμας θα θελαμε μια θεση μαζι τους στο Δημοσιο !!!!!!!

Αλλα και Ο Σουρλας Σ δινει μια καλη εικονα της ζηλιας που μας πιανει αλλα και του μελοντος που ερχεται γοργα....

Ο ΠΕΤΡΑΝ ομως εθεσε την σωστη απαντηση για μενα πιο πανω ....

Last edited:
Τι μπορούμε να κάνουμε απέναντι σε όλα αυτά?
Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σκεφτούμε ΠΟΛΥ καλά τι θα κάνουμε με αυτό το δικαίωμα (της άμοιρης ψήφου) που έχουμε κάθε τριάμισι χρόνια.

Theotokatos Konstantinos said:
Τι μπορούμε να κάνουμε απέναντι σε όλα αυτά?
Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σκεφτούμε ΠΟΛΥ καλά τι θα κάνουμε με αυτό το δικαίωμα (της άμοιρης ψήφου) που έχουμε κάθε τριάμισι χρόνια.

Μερικά κριτήρια ψήφου (μπορεί να είναι και μπούρδες αλλά από το χάλι που έχουμε τώρα)

1. Δεν ψηφίζουμε κανέναν "επώνυμο" (Αθλητή, ηθοποιό μόνο και μόνο γιατί είναι γνωστός)
2. Μαύρο στα 2 μεγάλα κόμματα (όχι ότι τα άλλα 3-4 που έπονται είναι καλά αλλά έτσι για να τους τσούξει)
3. Ψάχνουμε ενεργά να ενημερωθούμε για υποψηφίους και κόμματα (δεν περιμένουμε Μπόμπολες, Λαμπράκηδες, Βαρδινογιάνηδες, Κοντομηνάδες και λοιπούς να μας υποβάλλουν πιον να ψηφίσουμε από τα παράθυρα τους)
4. Δε ψηφίζουμε Δημοσιογράφους, Συνδικαλιστές, Εκδότες,μεγαλοκαρχαρίες. Όλοι αυτοί εκμεταλλεύονται τη θέση τους και κοροϊδεύουν τον κόσμο.
5. Δε ψηφίζουμε ψευτοκουμουνιστές που στέλνουν τα παιδιά τους στο Ντιρί.
6. Δε ψηφίζουμε όποιον προσβάλλει, τη δημοκρατία, τους θεσμούς και τους εργαζομένους στα παράθυρα( Βλέπε Πάγκαλος, Γιακουμάτος και πολλοί άλλοι)
7. Δε ψηφίζουμε φτηνολαϊκιστές και Ελληνάρες της πεντάρας (Καρατζαφέρης, Ψωμιάδης, Παπαθεμελής, Κουλούρης κλπ)
8. Δε ψηφίζουμε παιδιά του μπαμπά τους και του θείου τους (Ντόρες, Κυριάκους, Γιωργάκια, Κωστάκια... ώχ αυτοί παρά είναι πολλοί)
9. ΔΕ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΚΟΚΚΙΝΟΥΣ
άμα συνεχίσω δε ξέρω αν θα μέινει κανείς..........

Ε να τι ψηφίζουμε τα τελευταία χρόνια και πάμε κατα διαόλου.

Αρα μας μένουν τα κόμματα, Όλοι ίσοι και ικανοί, Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών, Βεργής. Ε ρε παιδιά καλύτερα αυτοί παρά αυτοί μας κυβερνούν τόσα χρόνια (Γαλαζοπράσινοι). Άμα φάνε αυτοί πατατράκ θα προκύψουν νέες δυνάμεις. Εγώ πάντως δε ψηφίζω καμιά από τις παραπάνω κατηγορίες.

:violent-smiley-030: :violent-smiley-030: :violent-smiley-030: :violent-smiley-030:

Χρειάζεται συναίνεση σε όλη την πυραμίδα τής εξουσίας.Απο τα κόμματα ,μέχρι τον ´λαό´.Αλλά σε ενα πελατειακό κράτος που το εκάστοτε κυβερνών κόμμα απλώς καταλαμβάνει,τι να αλλάξει???
Βεβαια το κράτος ποτέ δέν είναι ´ουδέτερο´.Παντα εκφράζει τον εκάστοτε συσχετισμό δυνάμεων και στήν Δύση.Ομως η άμυνα τών εργαζομένων δεν μπορεί να εξαντλείται,μόνο σε διεκδικήσεις οικονομίστικες, διανθισμένες και απο άλλα γενικόλογα αιτήματα.Για να πείσεις πρέπει να είσαι ουσιαστικός,´έξυπνος´,όχι βολεμένος στον μεταπολιτευτικό αχταρμά, ενημερωμένος και όχι κακαουνοποιημένος,συναδελφικός,αλλά και με προτάσεις,πού να κινούν το ενδιαφέρον τού κόσμου.Π.Χ.,οι δάσκαλοι ζητώντας-δικαιως,πιθανώς-μόνο άυξηση,αλλά χωρίς καμιά συνολική αντίληψη για τα τεκταινόμενα στην παιδεία,δεν μπορούν να πείσουν.

Έχετε ακούσει το "οίνος ευφραίνει καρδίαν".
Ε λοιπόν ένα βράδυ σε μια παρέα, κάποιος που δουλεύει στον ΟΤΕ τεχνικός σε εξωτερικές εργασίες, αφού ήπιε 3 - 4 ρετσίνες άρχισε να "κελαϊδάει".
Έλεγε ότι αναλαμβάνουν μια δουλειά σαν συνεργείο 8 άτομα για να περάσουν ένα δίκτυο. Λεπτομέρειες δεν ξέρω.
Τους δίνουν 3 μήνες καιρό να την τελειώσουν. Εργάζονται εξωτερικοί.
Αυτοί τελειώνουν σε 1 μήνα και παίρνουν άδεια "από τη σημαία" τους υπόλοιπους 2 μήνες. Κανείς δεν τους ελέγχει και αρκεί που μετά 3 μήνες παραδίδουν εργασία τελειωμένη. Πληρώνονται κανονικά και με έξτρα για το ότι δουλεύουν σε εξωτερικό χώρο. Αυτοί δεν κλέβουν την τσέπη μας;
Αυτούς εννοώ κοπρόσκυλα. Όχι όλους.
Το ότι κάποιος σκοτώθηκε στην κολώνα δεν μου λέει τίποτα. Δεν αναιρεί την ιδιότητά τους. Και στον ιδιωτικό τομέα γίνονται τόσα. Και τι μ´αυτό.
Μπορεί κάποιοι να δουλεύουν σκληρά στα ορυχεία της ΔΕΗ. Ε και; Τουλάχιστον πληρώνονται καλά. Οι άλλοι που δουλεύουν σκληρά π.χ. σε χυτήριο, και παίρνουν 600 ευρώ;
Άλλο είναι το θέμα. Τι επικρατεί γενικώς με το δημόσιο. Όλοι το ξέρουμε.

Last edited:
Κύριε Σούρλα, οι δάσκαλοι όπως και οι καθηγητές έχουν και άλλα αιτήματα πέραν των οικονομικών τα οποία αποκρύπτονται εντέχνως από τα ΜΜΕ. Αλλά ποιό εύκολο είναι για την κάθε κυβέρνηση να οικανοποιήσει τα μισθολογικά παρά τα άλλα. Τα άλλα θέλουν πολύ περισσότερα λεφτά.

Ένα βασικό αίτημα που έχω εγώ είναι να υπάρχουν καρέκλες στο σχολείο για να κάθομαι όταν έχω κενό. Για γραφεία και υπολογιστές δε συζητάμε. Αυτό είναι ανέκδοτο.

Αλλά και τα οικονομικά είναι πολύ σημαντικά για να τα αγνοήσει κανείς. Οι μισθοί είναι στην καλύτερη περίπτωση περίπτωση προσβλητικοί για τον κάθε εκπαιδευτικό. Είναι οι χαμηλότεροι μισθοί σε ολόκληρο το Δημόσιο τομέα.

Και το επιχείρημα ότι δουλεύουν λιγότερο δεν στέκει. Ένας εκπαιδευτικός δε δουλεύει μόνο όταν κάνει μάθημα, αλλά και όταν κάνει γραμματειακή υποστήριξη και όταν διορθώνει γραπτά και όταν διαβάζει και προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα. Και ευτυχώς δε μπορούμε να τεμπελιάζουμε γιατί θα ξεφτιλιστούμε την άλλη μέρα στους μαθητές μας. Επίσης η φύση της εργασίας δεν επιτρέπει 5 ημέρες χ 7 ώρες την εβδομάδα μάθημα. Όποιος έχει διδάξει ξέρει. Σε όλα τα σχολεία της Ευρώπης ίδιες ώρες διδασκαλίες υπάρχουν (με απόκλιση +-3 ώρες την εβδομάδα).

Δηλαδή οι πυροσβέστες θα πρέπει να πληρώνονται μόνο για την ώρα που σβήνουν φωτιές;

Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές με 800 - 900 ευρώ το μήνα ο πρωτοδιόριστος (που είναι και συνήθως μακριά από τα σπίτια τους), τι να πουν στο μαθητή;

Σπούδασε παιδί μου να πεινάσεις και εσύ;

Last edited:
Απάντηση: Re: Ιδιωτικοποίηση ?

Δημήτρης Αντωνόγλου said:
Κύριε Σούρλα, οι δάσκαλοι όπως και οι καθηγητές έχουν και άλλα αιτήματα πέραν των οικονομικών τα οποία αποκρύπτονται εντέχνως από τα ΜΜΕ. Αλλά ποιό εύκολο είναι για την κάθε κυβέρνηση να οικανοποιήσει τα μισθολογικά παρά τα άλλα. Τα άλλα θέλουν πολύ περισσότερα λεφτά.

Ένα βασικό αίτημα που έχω εγώ είναι να υπάρχουν καρέκλες στο σχολείο για να κάθομαι όταν έχω κενό. Για γραφεία και υπολογιστές δε συζητάμε. Αυτό είναι ανέκδοτο.

Αλλά και τα οικονομικά είναι πολύ σημαντικά για να τα αγνοήσει κανείς. Οι μισθοί είναι στην καλύτερη περίπτωση περίπτωση προσβλητικοί για τον κάθε εκπαιδευτικό. Είναι οι χαμηλότεροι μισθοί σε ολόκληρο το Δημόσιο τομέα.

Και το επιχείρημα ότι δουλεύουν λιγότερο δεν στέκει. Ένας εκπαιδευτικός δε δουλεύει μόνο όταν κάνει μάθημα, αλλά και όταν κάνει γραμματειακή υποστήριξη και όταν διορθώνει γραπτά και όταν διαβάζει και προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα. Και ευτυχώς δε μπορούμε να τεμπελιάζουμε γιατί θα ξεφτιλιστούμε την άλλη μέρα στους μαθητές μας. Επίσης η φύση της εργασίας δεν επιτρέπει 5 ημέρες χ 7 ώρες την εβδομάδα μάθημα. Όποιος έχει διδάξει ξέρει. Σε όλα τα σχολεία της Ευρώπης ίδιες ώρες διδασκαλίες υπάρχουν (με απόκλιση +-3 ώρες την εβδομάδα).

Δηλαδή οι πυροσβέστες θα πρέπει να πληρώνονται μόνο για την ώρα που σβήνουν φωτιές;

Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές με 800 - 900 ευρώ το μήνα ο πρωτοδιόριστος (που είναι και συνήθως μακριά από τα σπίτια τους), τι να πουν στο μαθητή;

να καααααααααθεσαι οταν εεεεεχεις κεεεενοοοοοο ;;;;;;;;;;;;;

την σκουπα επ ωμου νεος ! και τρεχουμε ...... :ernaehrung004:

Δημήτρης Αντωνόγλου said:

Δεν αμφισβητώ αυτά πού λέτε.Αναφέρομαι στην Δ.Ο.Ε,και εν συνεχεία στην Ο.Λ.Μ.Ε,που ουδέποτε ασχολήθηκαν σοβαρά με την παιδεία.Και το συσχετίζω με παραπαιδεία,εισαγωγικές,Α.Ε.Ι,Τ.Ε.Ι.,κ.λ,π.
Υ.Γ
Και η μητέρα ,μου δασκάλα ήταν -συνταξιούχος πιά-οπότε γνωρίζω αρκετά.Θά μου επιτρέψετε να συμπληρώσω μόνον ότι δεν έχω πειστεί ότι οι νεότεροι δάσκαλοι -όχι όλοι φυσικά-αγαπούν ειλικρινά αυτό πού κάνουν.Αυτό πού διαπιστώνω και σε φίλους μου είναι ,ότι η ρουτίνα τούς κατατρώει ότι καλύτερο έχουν.Ισχύει και για άλλα επαγγέλματα αυτό,ασφαλώς.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ said:
Το πρώτο μήνυμα του Ντοκ. τα λέει όλα.

Κάποτε , σε κάποια αίθουσα διδασκαλίας, ο Καθηγητής μου στο Μάρκετινγκ, μέσα από ένα κείμενο 10 σειρών, έδωσε με απόλυτο τρόπο τη λύση για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τα εργασιακά.
Από τη στοχοθέτηση μιας εταιρείας, μέχρι την αναπτυξιακή πολιτική μίας χώρας.
Ήταν ένα κείμενο που μιλούσε για την αγάπη. Μέσα από την Αγία Γραφή.
Η κοντόφθαλμη οπτική ορισμένων με αναγκάζει να μην κάνω τον κόπο να το μεταφέρω.
Καλημέρα.

Δημητρη φαινεται πολυ ενδιαφερον και πρεπει να μας το μεταφερεις αλλιως μη το αναφερεις...

Καλά αυτό με τη ρουτίνα ξαναπές το κ. Σπύρο.

Πάντως υπάρχει μια εσφαλμένη εντύπωση για το τί σημαίνει κάθομαι. Και ο χειριστής του F-16 που έχει readiness μέχρι να χτυπήσει το τηλέφωνο για scramble κάθεται και διαβάζει την εφημερίδα του. Αλλά είναι εκεί. Και καλά κάνει και κάθεται. Αυτό προβλέπεται. Και αν δεν χτυπήσει καθόλου το τηλέφωνο και όλη η βάρδια πάει σερί καθησιό δεν σημαίνει ότι ο πιλότος τα ξύνει γενικά. Και σαν αυτή την ειδικότητα υπάρχουν πολλές.

Τώρα αυτό που αναφέρθηκε για το συνεργείο του ΟΤΕ, ισχύει. Αλλά, μήπως τα ίδια δεν γίνονται στον ιδιωτικό τομέα; Κι εγώ όταν αναλάμβανα project πάντα ζήταγα περισσότερο από όσο μου χρειαζόταν για να τα φέρω εις πέρας. Και δεν το έκανα μόνο γιατί ήξερα ότι θα μου δώσουν τον μισό χρόνο (ειναι γνωστή η μαλακισμένη αντίληψη ότι όλα τα θέλουμε "χτες") αλλά γιατί θέλω να έχω περιθώριο αν κάτι μου πάει στραβά. Αν όλα πάνε καλά, απλά έχω χρόνο να χαλαρώσω. Επειδή όμως ο Μέρφυ ζει και μας οδηγεί, τίποτα (ή σχεδόν τίποτα δεν πάει αμέσως καλά) συνήθως ερχόμουν στα ίσα στο τέλος του deadline. Αλλά ποιος στα αλήθεια μπορεί να πει με βεβαιότητα πόσος χρόνος χρειάζεται για μια δουλειά, και να πέσει πάντα 100% μέσα;

Επίσης να εκφράσω και την άποψη που λέει πως η λευκή ψήφος δεν οφελεί κανέναν. Μάλλον οφελεί τα 2 κυριάρχα κόμματα των οποίων οι υποστηρικτές είναι σχεδόν stardarισμένοι...

Συνεχίζω να υποστηρίζω την πρόταση της κυβέρνησης για μερική ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ (10% αν θυμάμαι καλά; ας με διορθώσει όποιος γνωρίζει) και παράδοση του μάνατζμεντ στον ιδιώτη. Δεν πιστεύω πως θα γίνουν μαζικές απολύσεις. Κανείς δε θέλει να χάσει το κεφάλι του. Απολύσεις θα γίνουν με την μορφή των πρώωρων συνταξιοδοτήσεων. Αντε να δούμε...

Μιχάλη πάντα αφήνεις ένα χρονικό περιθώριο για όταν κάτσει η στραβή. Και πολλές φορές η στραβή που κάθεται δεν έχει ξανακάτσει. Ειδικά όταν η δουλειά είναι έξω. Θες ο καιρός, θες ένας περίεργος γείτονας που δεν ξεπαρκάρει, χίλια δυο μπορεί να φέρουν την καταστροφή. Αλλά συμφωνώ ότι κατά 90% είναι θέμα λούφας.

Μα κι αν κάτσει μια στραβή δεν έγινε και τίποτα. Ποιός θα πει κάτι σε ποιόν.
Στο δημόσιο έχουμε συνηθίσει την ανακρίβεια σε ημερομηνίες, καθυστερήσεις που δεν μπορείς να βρεις έναν υπεύθυνο (πάντα υπάρχει ένας προϊστάμενος πιο πάνω) και γενικά από συνέπεια τίποτα. Σπάνια είναι συνεπείς σε κάτι που λένε ότι θα κάνουν.

Μέτρησε κανείς σας πόσοι ασχολήθηκαν με το θέμα ? Αν και παρεκτράπει κατ' εμέ χωρίς να θέλω να σας θίξω.
Εγώ το ξεκίνησα περιμένοντας να δω σύμφωνα με τον αριθμό των μελών το δις,τρις,πεντάκις,οκτάκις των αρχικών απαντήσεων , να βρίσκεται στο εξακοσάκις,επτακοσάκις και πάει λέγοντας μπάς και το δεί και κανένας απο τους ιθύνοντες και τον χτυπήσει στο φιλότιμο (αν υπάρχει απο αυτό) .

kosmous said:
Μέτρησε κανείς σας πόσοι ασχολήθηκαν με το θέμα ? Αν και παρεκτράπει κατ' εμέ χωρίς να θέλω να σας θίξω.
Εγώ το ξεκίνησα περιμένοντας να δω σύμφωνα με τον αριθμό των μελών το δις,τρις,πεντάκις,οκτάκις των αρχικών απαντήσεων , να βρίσκεται στο εξακοσάκις,επτακοσάκις και πάει λέγοντας μπάς και το δεί και κανένας απο τους ιθύνοντες και τον χτυπήσει στο φιλότιμο (αν υπάρχει απο αυτό) .

Μη στεναχωριέσαι φίλε μου. Υπάρχει καλό impact ούτως ή άλλως!

Δυστυχώς η Eλλάδα είναι προς πώληση μάλλον. H πολιτική μας είναι για τα σκουπίδια πιστεύω... Kρίμα που δεν μπορεί κανείς να κάνει κάτι γιατί νομίζω ότι και όλες οι εκλογές του κόσμου να γίνουν πάλι μια από τα ίδια θα έχουμε...

Μήπως ζείτε σε καμμιά άλλη Ελλάδα; αφού θέλουμε να πάμε στο δημόσιο για να μην δουλεύουμε εσείς πάλι για φιλότιμο μιλάτε. Αν ήθελαν δουλειά θα κάθονταν και στον ιδιωτικό τομέα. Το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα δεν δουλεύει τίποτα, πχ χρησιμοποιύμε σαν οικονομικό σύστημα την οικονομία της αγοράς, που ως γνωστόν ο ανταγωνισμός καθορίζει τις τιμές, εμ έλα που και δώ η επιτροπή ανταγωνισμού δεν δουλεύει και δημιουργήθηκαν καρτελ! Η ιδιωτικοποίηση δεν είναι πανάκεια, διότι αν παραμείνουν μονοπωλιακές τότε το ίδιο χάλι θα υπάρχει, άπο την άλλη έτσι και αλλοιώς οι τεμπέληδες δεν θα απολυθούν ή αν απολυθούν με κίνητρα την βάψαμε (π.χ. έξοδος απο ΟΤΕ με κίνητρα εθελούσιας εξόδου 2 χρόνια νωρίτερα 160.000€)

Πριν λίγο καιρό βγήκε στη σύνταξη από τον ΟΤΕ, κάποιος πολύ γνωστός στους επαγγελματίες Θεσσαλονικείς λόγω του ότι είναι και ιδιοκτήτης πολύ μεγάλου καταστήματος με εργαλεία και μηχανήματα κατεργασίας σιδήρου. Κι εγώ συνεργάζομαι μαζί του.
Πήρε ένα μεγάλο εφ´άπαξ και μια γενναία σύνταξη.
Η ηλικία του δεν είναι αυτή που δείχνει αλλά πολύ μεγαλύτερη.Η επιδερμίδα του είναι σαν 18χρονου. Αποτέλεσμα της μικρής φθοράς του σώματος λόγω ελαφριάς δουλειάς.
Ένας π.χ. οικοδόμος όταν βγαίνει στην σύνταξη δεν παίρνει εφ´άπαξ, έχει έντονα τα σημάδια της σκληρής εργασίας που έκανε και φανερή τη μεγάλη φθορά του σώματός του, εξ´αιτίας της. Και με μικρή σύνταξη.Και είναι 60 χρονών και μοιάζει με 80.
Αυτή η αδικία υπάρχει και είναι και ο λόγος που όλοι θέλουν να μπουν στο δημόσιο. Λογικό είναι. Γιατί να μην θέλεις.
Ας μην ήταν έτσι να βλέπαμε ποιός θα ήθελε να μπεί και ποιός όχι.