Ηelp Για Αλλαγη 12ΑΧ7 ?

FaRMaX

Established Member
9 December 2009
256
Γεια σας και παλι μετα απο καιρο φαινεται εχω χασει το account :bigcry:!

Οπως λεω και στο τιτλο μαλλον υπαρχει περιπτωση να χρειαζομαι αλλαγη στις λυχνιες προενισχυσης του ενισχυτη!Ο ενισχυτης ειναι ο Dared MP-5 τον οποιο και εχω συνδεδεμενο στον υπολογιστη!
Τον τελευταιο καιρο παρατηρησα οτι κανει ενα βομβο οταν παιζει η οταν το volume ειναι στο 0 και υποθετω οτι εχω ξεπερασει τις ωρες λειτουργιας των λυχνιων γιατι εδω και 3 χρονια δουλευει full!
Η αποριες μου εχουν ως εξης:

1)Αν ισχυουν οσα υποπτευομαι υπαρχει δυνατοτητα να αλλαξω τις 12ΑΧ7 που εχει στη προενισχυση(ειναι δηλαδη push-pull?δεν ξερω αν τα λεω καλα...)εχω αυτη τη δυνατοτητα ή παει για πεταμα?

2)Αν γινεται να αλλαχτουν ποιες θα πρεπει να κοιταξω σαν μαρκα?Κατα νου εχω καποιες electroharmonix ή sovtec!Γενικοτερα θα ηθελα να μου προτεινεται καποιες καλες ή να με παραπεμψετε να διαβασω καπου για τα χαρακτηρηστηκα της καθε μαρκας οσο αφορα τον ηχο που βγαζουν, max 100E σκοπευω να δωσω

Ευχαριστω

Last edited:
Καλημέρα και καλώς ήρθες και πάλι :-)

Μην ανησυχείς οι λυχνίες αλλάζουν.
Τα υπόλοιπα θα στα πουν καλύτερα κάτοχοι του ενισχυτή σου και φίλτατοι που ασχολούνται με λάμπες πολύ περισσότερο από εμένα.

Ωχ site απο εξωτερικο ε?Απο ελλαδα δεν παιζει κατι?
Επισης κανενας οδηγος για τις λαμπες υπαρχει καπου να ξερω και που βαδιζω γιατι δυνατοτητα να τις ακουσω απο πριν δεν θα υπαρχει?
Παλιοτερα εδω μεσα ειχα διαβασει σε καποιο section για τον ηχο που βγαζουν συγκεκριμενες λαμπες,βεβαια ηταν για ενισχυση αλλα πανε τουλαχιστον 2 χρονια :/

Last edited:
αν θυμάμαι καλά (έχει περάσει καιρός που τον έχω δώσει), δεν φοράει 12ΑΧ7(ECC82) άλλά ECC85

12AX7 είχε η έκδοση που κυκλοφόρησε USA

Last edited:
Απάντηση: Re: Ηelp Για Αλλαγη 12ΑΧ7 ?

Ωχ site απο εξωτερικο ε?Απο ελλαδα δεν παιζει κατι?
Επισης κανενας οδηγος για τις λαμπες υπαρχει καπου να ξερω και που βαδιζω γιατι δυνατοτητα να τις ακουσω απο πριν δεν θα υπαρχει?
Παλιοτερα εδω μεσα ειχα διαβασει σε καποιο section για τον ηχο που βγαζουν συγκεκριμενες λαμπες,βεβαια ηταν για ενισχυση αλλα πανε τουλαχιστον 2 χρονια :/

http://www.watfordvalves.com/cgi-bin/documents/testreport_2.pdf

Ευχαριστω πολυ μες τα χριστουγενα που θα εχω χρονο θα κατσω να διαβασω αρκετα πραγματα και ισως κανω και καμια βολτα απο κανα καταστημα.Εστειλα και μαιλ στη μαμα εταιρια αλλα δεν εχει απαντησει ακομα...

Last edited:
Πριν πετάξεις τις λυχνίες, καλό είναι να μετρηθούν σε λυχνιόμετρο.
Πριν αγοράσεις άλλες, καλύτερα να δοκιμάσεις από γνωστούς διάφορους τύπους γιατί κάθε μάρκα δίνει διαφορετικό ήχο.