Το αναφέρω πιο πάνω beyerdynamic DT 990PRO 250ohm και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και ενίοτε χρησιμοποιώ τα V MODA M100 όταν παίζω σε κανένα μαγαζί.
Πήρα το iFi Nano αποκλειστικά για χρήση ως DAC/Amp ακουστικών και κατά πάσα πιθανότητα αυτή θα παραμείνει και η μόνη χρήση του.
Δοκιμάζοντας λοιπόν και λειτουργώντας το με σειρά σειρά ακουστικών διαφόρων κατηγοριών και ποιοτήτων καταλήγω στα εξής συμπεράσματα:
Ως DAC/ενισχυτής ακουστικών λειτουργεί εξαιρετικά με ό,τι κι' αν έχω δοκιμάσει..
Και είναι ικανό να διεγείρει σχεδόν όλα τα ακουστικά.
Εδώ όμως έχω μία μικρή παρατήρηση: Στα διαθέσιμα ακουστικά μου συγκαταλέγονται και τα AKG K271 Studio Α´ γενιάς Made in Austria, κορυφαία μεν, εξαιρετικά αναίσθητα δε.
Με τα συγκεκριμένα παίζει λοιπόν καλά μεν, πλην όμως μ' αυτά παρατηρείται μία ξηρότητα στον ήχο.
Είναι λοιπόν πρόβλημα του ήχου iFi Nano, ή πρόκειται για κάτι άλλο;
Έχω παρατηρήσει ότι αυτό δεν συμβαίνει με άλλα ακουστικά επίσης κορυφαία, αλλά κάπως πιο ευαίσθητα (π.χ. τα Mo-Fi της Blue).
Και από την άλλη πλευρά είχα παρατηρήσει το ίδιο φαινόμενο (την ξηρότητα στον ήχο) και στην Έκθεση, όπου ο αντιπρόσωπος τα είχε με τα Audeze με τα LCD-2, αν θυμάμαι καλά. Και μάλιστα η ξηρότητα αυτή στον ήχο υπήρχε και στο Micro, όχι μόνο στο Nano.
Καταλήγω λοιπόν, ότι δεν πρόκειται για πρόβλημα ήχου του ίδιου του Nano. Ενδέχεται όμως με κάποια ιδιαίτερα αναίσθητα ακουστικά που χρειάζονται μεγάλη ισχύ για να αποδώσουν (AKG, Audeze) να υπάρχει ανεπάρκεια που εμφανίζεται ως ξηρότητα στον ήχο. Κάτι που συμβαίνει άλλωστε με πολλούς ενισχυτές και ηχεία.
Τα αναγραφόμενα Ohms των δεν αποτελούν ασφαλές κριτήριο, αν μπορείς δοκίμασε πρώτα.
Θα σου αναφέρω πάντως ότι η διαπιστωθείσα ξηρότητα με τα AKG, Audeze, καθόλου δε με απέτρεψε να τ' αγοράσω!
πάντως οι drivers της ifi είναι πολύ "σωστοί"!!!
προσωπικά δεν μου έκαναν ούτε τσικ μέχρι στιγμής (κάτοχος nano σπικινγκ)!!
Συμφωνώ, οι μηχανικοί της iFi έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά! :a0210: