IFI NANO USB DAC WITH TRAKTOR PRO

captain george

New member
7 September 2010
18
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Καλησπέρα σε όλους. Πρόκειται να αγοράσω το ifi nano usb dac διότι ακούω αρκετή μουσική με τα ακουστικά(beyerdynamic DT 990PRO - v-moda M100) & χρησιμοποιώ περισσότερο ως player το TRAKTOR PRO2 & λιγότερο το FOOBAR & JRIVER. Το ερώτημα είναι αν θα μπορέσει να αναγνωρίσει το TRAKTOR PRO2 το nano. Επίσης λόγω του ότι η μουσική μου είναι σε wav & mp3(μόνο320 αγορασμένα) μήπως είναι καλύτερα να προχωρήσω σε άλλη αγορά π.χ. magic dac xs
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Το iFi εγκαθίσταται όπως οποιαδήποτε καλή κάρτα ήχου.
Εφ' όσον γίνει σωστά η εγκατάσταση, το software αναπαραγωγής που χρησιμοποιείς κατόπιν θα αναγνωρίσει το υπάρχον interface/DAC, όχι το ανάποδο. Δε βλέπω κάποιο πρόβλημα. Ίσα-ίσα που το Traktor ως πρόγραμμα επαγγελματικών προδιαγραφών θα αξιοποιήσει πλήρως τους ASIO drivers iFi Nano και όλες τις δυνατότητες τους, επίσης την δυνατότητα Wasapi.

Έχω το iFi Nano. Δεν χρησιμοποιώ με το Traktor, αλλά δε βλέπω κανένα λόγο ανησυχίας.
Σε μία περίπτωση μόνο θα είχα επιφυλάξεις: Αν μαζί με το Traktor χρησιμοποιείς και κάποιο εξωτερικό Hardware Controller που να χρησιμοποιεί επίσης USB σύνδεση. Εκεί ναι, αυξάνεται η πιθανότητα για Hardware Conflict και χρειάζεται ψάξιμο. Αυτό ως γενικός κανόνας, στην περίπτωση που δύο ή περισσότερες συσκευές του υπολογιστή τύχει να μοιραστούν πόρους από την ίδια USB, όχι για άλλο λόγο.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Η αλήθεια είναι ότι χρησιμοποιώ controller τον "traktor kontrol s2" , αλλά όταν τον συνδέω τον επιλέγω απο το "audio setup" του software, διότι έχει δικιά του κάρτα ήχου. Αυτό που μ' απασχολεί είναι αν το nano θα μπορέσει να "οδηγήσει" τα ακουστικά μου επειδή είναι 250ohm.
Και πάλι ευχαριστώ

Το αναφέρω πιο πάνω beyerdynamic DT 990PRO 250ohm και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και ενίοτε χρησιμοποιώ τα V MODA M100 όταν παίζω σε κανένα μαγαζί.

Το ενισχυτικό μέρος του idsd nano είναι πολύ αδύναμο. Με τα Fidelio X1 (32ohm) που το άκουσα μια φορά, με δυσκολία τα οδηγεί (αν πούμε ότι τα οδηγεί). Για τα ακουστικά που αναφέρεις, θα ελεγα να το ξεχάσεις. Μονο ως dac θα τα καταφέρει θαυμάσια.
Υπάρχουν αρκετά dac/amp στην αγορά κοντά στην τιμή του idsd nano που έχουν πολύ καλό ενισχυτικό στάδιο.

Ίσα-ίσα που το Traktor ως πρόγραμμα επαγγελματικών προδιαγραφών θα αξιοποιήσει πλήρως τους ASIO drivers iFi Nano και όλες τις δυνατότητες τους, επίσης την δυνατότητα Wasapi.

Kαλημέρα. Έχω κι εγώ το iFi nano iDSD κ ήθελα να ρωτήσω:
Στο Foobar τί επιλέγουμε στο Playback > Output ?

Αν βάλουμε τους ASIO τότε δεν έχει νόημα να εγκαταστήσουμε και τους Wasapi ή/και τους KS, σωστά;
Αφού ένας από αυτούς τους τρεις χρησιμοποιείται κάθε φορά. Υπάρχει λόγος να αλλάζουμε (πχ από ASIO σε Wasapi κλπ);

Kαλημέρα. Έχω κι εγώ το iFi nano iDSD κ ήθελα να ρωτήσω:
Στο Foobar τί επιλέγουμε στο Playback > Output ?

Αν βάλουμε τους ASIO τότε δεν έχει νόημα να εγκαταστήσουμε και τους Wasapi ή/και τους KS, σωστά;
Αφού ένας από αυτούς τους τρεις χρησιμοποιείται κάθε φορά. Υπάρχει λόγος να αλλάζουμε (πχ από ASIO σε Wasapi κλπ);
KS=xp και κατω.
Wasapi=vista και πανω.

Δεν τα κρατας και τα δυο (asio και wasapi ή ks) να εχεις το κεφαλι σου ησυχο??
Καμμια φορα με τους asio μπερδευει το ζητημα, οποτε εχεις και την εναλλακτικη ετοιμη!!.

Δεν τα κρατας και τα δυο (asio και wasapi ή ks) να εχεις το κεφαλι σου ησυχο??
Καμμια φορα με τους asio μπερδευει το ζητημα, οποτε εχεις και την εναλλακτικη ετοιμη!!.

Mα για ποιο λόγο να έχεις πάνω από ένα; Χρειάζεται δηλ. να αλλάζεις drivers (στο Playback>Output) ανάλογα την περίπτωση;

Πάντως έχω δοκιμάσει ASIO κ Wasapi με πολλά κ διαφορετικά φορμα και δεν άκουσα καμία διαφορά...

Ευχαριστώ mdvq!

Ακου που σου μιλαει ο ...χαροκαμενος:flipout:

Μου εκανε κολπα ο asio κατα την διαρκεια φιλικου γλεντιου και με ενα κλικ το γυρισα σε ds (ουτε καν σε wasapi) και διασωσαμε την τιμην μας!!!.
Φαντασου τωρα, να στο κανει σε επαγγελματικο χωρο και να μην εχεις εναλλακτικη:furious3:

πάντως οι drivers της ifi είναι πολύ "σωστοί"!!!
προσωπικά δεν μου έκαναν ούτε τσικ μέχρι στιγμής (κάτοχος nano σπικινγκ)!!

Το αναφέρω πιο πάνω beyerdynamic DT 990PRO 250ohm και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος και ενίοτε χρησιμοποιώ τα V MODA M100 όταν παίζω σε κανένα μαγαζί.
Πήρα το iFi Nano αποκλειστικά για χρήση ως DAC/Amp ακουστικών και κατά πάσα πιθανότητα αυτή θα παραμείνει και η μόνη χρήση του.

Δοκιμάζοντας λοιπόν και λειτουργώντας το με σειρά σειρά ακουστικών διαφόρων κατηγοριών και ποιοτήτων καταλήγω στα εξής συμπεράσματα:

Ως DAC/ενισχυτής ακουστικών λειτουργεί εξαιρετικά με ό,τι κι' αν έχω δοκιμάσει..

Και είναι ικανό να διεγείρει σχεδόν όλα τα ακουστικά.
Εδώ όμως έχω μία μικρή παρατήρηση: Στα διαθέσιμα ακουστικά μου συγκαταλέγονται και τα AKG K271 Studio Α´ γενιάς Made in Austria, κορυφαία μεν, εξαιρετικά αναίσθητα δε.
Με τα συγκεκριμένα παίζει λοιπόν καλά μεν, πλην όμως μ' αυτά παρατηρείται μία ξηρότητα στον ήχο.
Είναι λοιπόν πρόβλημα του ήχου iFi Nano, ή πρόκειται για κάτι άλλο;

Έχω παρατηρήσει ότι αυτό δεν συμβαίνει με άλλα ακουστικά επίσης κορυφαία, αλλά κάπως πιο ευαίσθητα (π.χ. τα Mo-Fi της Blue).

Και από την άλλη πλευρά είχα παρατηρήσει το ίδιο φαινόμενο (την ξηρότητα στον ήχο) και στην Έκθεση, όπου ο αντιπρόσωπος τα είχε με τα Audeze με τα LCD-2, αν θυμάμαι καλά. Και μάλιστα η ξηρότητα αυτή στον ήχο υπήρχε και στο Micro, όχι μόνο στο Nano.

Καταλήγω λοιπόν, ότι δεν πρόκειται για πρόβλημα ήχου του ίδιου του Nano. Ενδέχεται όμως με κάποια ιδιαίτερα αναίσθητα ακουστικά που χρειάζονται μεγάλη ισχύ για να αποδώσουν (AKG, Audeze) να υπάρχει ανεπάρκεια που εμφανίζεται ως ξηρότητα στον ήχο. Κάτι που συμβαίνει άλλωστε με πολλούς ενισχυτές και ηχεία.

Τα αναγραφόμενα Ohms των δεν αποτελούν ασφαλές κριτήριο, αν μπορείς δοκίμασε πρώτα.

Θα σου αναφέρω πάντως ότι η διαπιστωθείσα ξηρότητα με τα AKG, Audeze, καθόλου δε με απέτρεψε να τ' αγοράσω! :cool:

πάντως οι drivers της ifi είναι πολύ "σωστοί"!!!
προσωπικά δεν μου έκαναν ούτε τσικ μέχρι στιγμής (κάτοχος nano σπικινγκ)!!
Συμφωνώ, οι μηχανικοί της iFi έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά! :a0210:

Μάλλον θα προχωρήσω στην αγορά του(αν και τώρα τελευταία βλέπω και την "δρακόμυγα" διότι δεν χρειάζεται drivers και παίζει μέχρι 24/92), διότι :
1. Ακόμα και με την κάρτα ήχου του Η/Υ παίζουν ωραία, αν χρησιμοποιήσω δε με το traktor την asio4all ακούγεται μια ιδέα πιο καθαρά
2. Ο controller φοράει την 24/96 της NI και τα γεμίζει μια χαρά τ' ακουστικά οπότε θεωρώ το ifi θα τα καταφέρει και με το παραπάνω
3. Μετράει η γνώμη σου γιατί διαβάζοντας σε κατά καιρούς κατάλαβα ότι το κατέχεις το αντικείμενο όπως και οι περισσότεροι εδώ μέσα

Πέρα από την ανάλυση του controler, ίσως ο ενισχυτής ακουστικών που έχει από πίσω να είναι πιο δυνατός από του ifi επαγγελματικό μηχάνημα γαρ....

Εννοείται πως δεν κάνω το πιο πανω σχόλιο για να σε αποτρέψω από την αγορά του.. .. Το μηχανάκι τα σπάει για τα λεφτά του!
ΙΜΟ η "δρακόμυγα" δεν είναι καλύτερη από το ifi (κ ας μην την έχω ακούσει). Δεδομένης της ποιότητας του driver της ifi, για win μιλώντας πάντα, δεν ξέρω αν το ότι το d/fly δεν χρειάζεται οδηγό, είναι αλήθεια πλεονέκτημα..

Πέρα από την ανάλυση του controler, ίσως ο ενισχυτής ακουστικών που έχει από πίσω να είναι πιο δυνατός από του ifi επαγγελματικό μηχάνημα γαρ....

Εννοείται πως δεν κάνω το πιο πανω σχόλιο για να σε αποτρέψω από την αγορά του.. .. Το μηχανάκι τα σπάει για τα λεφτά του!
ΙΜΟ η "δρακόμυγα" δεν είναι καλύτερη από το ifi (κ ας μην την έχω ακούσει). Δεδομένης της ποιότητας του driver της ifi, για win μιλώντας πάντα, δεν ξέρω αν το ότι το d/fly δεν χρειάζεται οδηγό, είναι αλήθεια πλεονέκτημα..

'Εχεις δίκιο ο controller έχει δυνατό ενισχυτή ακουστικών, όσον αφορά για το dragonfly το διάβασα στον ΗΧΟ ότι δεν χρειάζεται driver. Τέλος πάντων θα προχωρήσω στην αγορά του ifi. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.