Ηλεκτροκίνητη τέντα: Αξίζει?

skysound

Supreme Member
28 January 2007
7,158
Θεσσαλονίκη
Επειδη προκειται να βαλω τεντες στο μπαλκόνι μου, σκεφτηκα να σας ρωτησω εαν αξιζει τον κοπο να τοποθετησω και ηλεκτρικο μηχανισμο, δλδ εαν οντως θα πιασει τοπο, και φυσικα εαν αξιζει το τσιμπημενο κοστος τοποθετησης.

Σημειωτεον οτι οι τενταδες ζητανε για καθε 600 τεντας περιπου 400 για ηλεκτρικο μηχανισμο.
Και για οτι αλλη πληροφορια και συμβουλη εχετε παιδια σχετικα με τις τεντες, ειμαι ολος αυτια.-bye-
 

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
28,105
Land of Dystopia
Είναι καθαρά υποκειμενική η απάντηση που ζητάς.
Είναι με ανεμούριο, δηλ. αντιλαμβάνεται ταχύτητα αέρα και κλείνει αυτόματα?
Εάν ταχεις, προχώρα, όπως επίσης εάν είχες επαγγελματικό χώρο ( cafe ), τώρα περί ορέξεως.....
 

skysound

Supreme Member
28 January 2007
7,158
Θεσσαλονίκη
Οχι, οχι σενσορες κλπ. Μονο για ηλεκτρικο μηχανισμο μιλαω, για οικιακη χρηση.
Ρωταω γιατι πρεπει να βαλω τρεις τεντες συνολικα και σκεφτομαι οτι με τρεις μανιβελες ισως βρω τον μπελα μου.
Πως ειναι ως συνηθως η χρηση της τεντας? Χρειαζεται να ανεβοκατεβαινει καθημερινα?
 

azervos

Established Member
17 July 2006
230
Αναλόγως τη χρήση που θέλεις και τους ανέμους στην περιοχή σου....

Έχω μπαλκόνια σε ανατολή-νότο-δύση και η περιοχή που μένω έχει αρκετό αέρα. Δεν έχω ενέχληση από γείτονες για να θέλω τέντα μονίμως κατεβασμένη. Σύνολο 5 τέντες, 4-6 μέτρα η κάθε μία. Ώρα 7-12 πμ η ανατολική κάτω, 10-6 οι νότιες κάτω, 2-7 οι δυτικές κάτω. Αν όλες αυτές δεν ήταν ηλεκτρικές θα ήταν αδύνατο να τις ανεβοκατεβάζω καθημερινά...
 

kblachos

Μέλος Σωματείου
18 February 2009
17,133
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Εγώ έχω τρεις 5μετρες, και τις ανεβοκατεβάζω καθημερινά με μανιβέλα.
Μια χαρά ανεβοκατεβαίνουν, κάνουμε και την γυμναστική μας...... :LOL:
Επειδή εκεί που μένω πιάνει κάτι καλούς ανέμους, ο τεντάς που τις τοποθέτησε (είναι και φίλος μου) με απέτρεψε απ' το να τις βάλω με μηχανισμό.
Πάντως το απόγευμα καλό είναι να τις ανεβάζεις, γιατί όσο κόβουν τον ήλιο το πρωϊ, άλλο τόσο εμποδίζουν και το βραδινό δροσερό αεράκι......
 

nikos 1850

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,422
Λάρισα
Απάντηση: Re: Ηλεκτροκίνητη τέντα: Αξίζει?

Εγώ έχω 2 5μετρες, σε βορινή βεράντα.
Τις έχω κατεβασμένες μέχρι τη μέση περίπου και ξεχασμένες σε αυτή τη θέση περίπου καμιά πενταετία...-bye-
Εκ των πραγμάτων δεν έχω ηλεκτρικό μηχανισμό, γιατί δεν χρησιμοποιώ ούτε τη μανιβέλα...
 

Δημήτρης Ν.

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,209
Θεσσαλονίκη
Ναι , να βάλεις . Αξίζει υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα τις ξεχάσεις κατεβασμένες επί πενταετία , όπως ο φίλος πιό πάνω . Κάνεις την ζωή σου πιό εύκολη. Και αυτό ακριβώς αγοράζουν λίγα χρήματα παραπάνω.
 

kblachos

Μέλος Σωματείου
18 February 2009
17,133
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Re: Απάντηση: Re: Ηλεκτροκίνητη τέντα: Αξίζει?

Εγώ έχω 2 5μετρες, σε βορινή βεράντα.
Τις έχω κατεβασμένες μέχρι τη μέση περίπου και ξεχασμένες σε αυτή τη θέση περίπου καμιά πενταετία...-bye-
Εκ των πραγμάτων δεν έχω ηλεκτρικό μηχανισμό, γιατί δεν χρησιμοποιώ ούτε τη μανιβέλα...

Καλά, δεν έχει ανέμους στην Λάρισα;
Εγώ αν τις αφήσω κατεβασμένες μέχρι την μέση μία μέρα που να φυσάει, μετά θα μαζεύω κουρέλια.....
Οχι 5 χρόνια, ούτε 5 εβδομάδες δεν θα άντεχαν.
-bye-
 

Spyros_V_S

Senior Member
30 June 2008
444
Νέα Σμύρνη
Αυτό που νομιζω παίζει ρόλο στην απόφασή σου, είναι και ο τρόπος ανάρτησής τους-δηλαδή με αρθρωτούς βραχίονες ή αν "τρέχουν" πάνω σε σωλήνες. Συνήθως αυτες με τους βραχίονες είναι πιο ευάλωτες απο τις άλλες στους ανέμους και θα πρέπει να μαζεύονται όταν φυσάει πολύ, οπότε το μοτερ συνδυάζεται με ενα ανεμούριο για την περίπτωση που είσαι εκτός σπιτιού. Εγώ που έχω δυο 3μετρες με βραχίονες σε βορινό μπλακόνι (σε ρετιρε 6ου) δε δυσκολεύομαι να τις σηκώνω το βράδυ για να φυσήξει.
 

platongr

Established Member
19 June 2006
228
Αγρίνιο
Εγώ έχω στο σπίτι 6 3μέτρες και 2 2μέτρες.
Οι μικρές ανεβοκατεβαίνουν καθημερινά εύκολα.

Τις μεγάλες τις έχω χειμώνα - καλοκαίρι κατεβασμένες, εκτός αν κάνω κανά BBQ ή έχει παααρα πολύ ζέστη οπότε τις σηκώνω.

Έχω μετανιώσει που δεν έχω βάλει τον μηχανισμό γιατί είναι φορές που θέλω να τις σηκώσω αλλά βαριέμαι τόσο το ανέβασμα, όσο και μετά μέσα στον ήλιο το κατέβασμα, ειδικά το καλοκαίρι. Τον χειμώνα δεν τρέχει τίποτα :)

Παλιά, που είχα πάει σε έναν μάγκα τεντά, είχα πάνινες και μου είχε ράψει τα 3 κομμάτια σε ένα,με μεγάλο σωλήνα οπότε με μία κίνηση ανεβοκατέβαινε η τέντα σε όλο το μπαλκόνι και όχι όπως τώρα που πρέπει να κάνεις την ίδια δουλειά 3 φορές. Ήθελε γερά χέρια όμως.
Στην αλλαγή έβαλα 3 μεταλλικές και θεώρησα πως θα είναι πιο εύκολο.

Τώρα ξέρω πως στην επόμενη αλλαγή θα μπει και ο μηχανισμός (αν όχι πέργκολα).
 

skokman

Senior Member
19 November 2007
616
Athens
Τώρα ξέρω πως στην επόμενη αλλαγή θα μπει και ο μηχανισμός (αν όχι πέργκολα).


ειναι πολλα τα λεφτα Αρη!!
 

vaskal

AVClub Addicted Member
19 June 2008
1,535
Έχω τέντες σε 2 σπίτια με μηχανισμό ¨ΟΛΕΣ μη το συζητάς κάν αν μπορείς βάλε μηχανισμούς.
Και εδώ ξεκινούν οι παρατηρήσεις : α) Τα ανεμούρια και οι σένσορες είναι όλα ,μα όλα , τα λεφτά αξίζουν και το τελευταίο σεντ αλλά κοστίζουν.
β) οι μηχανισμοί είναι 2 τύπων , ό ένας είναι ο μικρός ( τύπου σωλήνα ) που δεν καταλαβαίνεις καν οτι υπάρχει αλλά είναι για μικρές διαστάσεις στο μονοκόμματο ( 4-5 μέτρα το πολύ ) , ο βαρέως τύπου είναι σίγουρα πολύ πιο δυνατός και για μεγάλα μήκη όπως καταλαβαίνεις.
γ) σε κάθε περίπτωση μιας και απ ότι κατάλαβα δεν έχεις διακόπτη για τη δουλειά να ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ο διακόπτης που θα σου βάλουν να "κουμπώνει " στο πάνω ή κάτω για να μη χρειάζεται να τον κρατάς συνέχεια πατημένο αλλά μια άνοιξε και μία στοπ.... πίστεψέ με έχω και τους 2 τύπους και αυτός που πρέπει να τον κρατάω πατημένο μου σπάει τα νεύρα.
δ) σε κάθε περίπτωση είτε βάλεις ηλεκτρικό μοτέρ είτε όχι θα έχεις ΚΑΙ μανιβέλα για ώρα ανάγκης.
και τέλος ε) μη προβληματίζεσαι αν υπάρχει οικονομικό θέμα, βάλε τώρα τις τέντες με πρόβλεψη ( και τράβηγμα γραμμών ) για εγκατάσταση μοτέρ αργότερα όλα γίνονται συμπολίτη.



Υ.Γ.
Όχι δεν είμαι της δουλειάς αλλά το έχω ψάξει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ το θέμα....
 

skysound

Supreme Member
28 January 2007
7,158
Θεσσαλονίκη
Ξεθαβω το thread γιατι τελικα εβαλα ηλεκτροκινητες τεντες.

Ουτε μανιβελες ουτε τιποτα. Μονο ενα μικρο-κομψο τηλεχειρηστηριο και για τα δυο μοτερ, και τελειωσε.

Και ενα ασυρματο ανεμουριο (ρυθμιζομενης ευαισθησιας) τις μαζευει αυτοματα μολις αρχιζει και σφυριζει ο αερας.

Ωραια πραγματα.
 
Last edited:

alefantos2007

Supreme Member
17 August 2007
3,646
European Union
Αυτο ειναι forum!!!! Σκεφτονται για σενα πριν απο σενα !!!

Απτο χτες εχω αρχισει ψαξιμο τα χω δει ολα μιλαμε.... Και σημερα το πρωι λεω δε παω να ριξω και μια ματια στο ιντερνετ μπας κ βρουμε κανενα καταστημα της προκοπης.... Και τσααακκκ τι βλεπω τεντες στο avclub!!

Ρε παιδια αυτα τα καραβοπανα εχουν χρηση δυο σε ενα για εμας τους χαιτεκαδες??? Δηλαδη με το που θα κατεβαινει η τεντα να μπορω να τη χρησιμοποιησω και για το προβολεα στο μπαλκονι ταυτοχρονα??
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Παντως σε ενα μαγαζι που ρωτησα για προσφορα για τον μηχανισμο μου ειπε οτι παει κανα 200ευρω παραπανω απ οτι η χειροκινητη. Τωρα ομως που μιλησατε για σενσορες δε ξερω λετε να ειναι μεσα στη τιμη ή ειναι ξεχωριστα??

Τιποτα προτασεις συμβουλες πριν παω και καταθεσα τον οβολο εχουμε?
 

AFam

AVClub Fanatic
11 September 2006
26,961
Οι σένσορες πάνε ξεχωριστά, skysound πόσο σου πήγαν τα ηλεκτρικά μοτέρ ??????
 

skysound

Supreme Member
28 January 2007
7,158
Θεσσαλονίκη
400 ευρω το καθε μοτερ Χ 2 = 800. (για 2 εννιαμετρες τεντες)

Φθηνοτερα δεν τα βρηκα πουθενα οπου κι αν ρωτησα αλλα μιλαμε οπωσδηποτε για Somfy τηλεχειριζομενα.

Εξαιρετικα σπανια βρισκεις στην αγορα και καποιες αλλες φθηνοτερες μαρκες , χωρις βεβαια την τεραστια φημη της Somfy.

Ο ασυρματος σενσορας ανεμου (ανεμουριο), παει ξεχωριστα, και στοιχιζει 150 ευρω (παλι somfy)


Ενημερωτικα απο το τηλεχειριστηριο μπορεις να χειριστεις μεχρι τεσσερεις τεντες, ολες μαζι ταυτοχρονα, η μια-μια ξεχωριστα. Ανεβαζει-κατεβαζει με ενα στιγμιαιο πατημα, επισης κανει στοπ οπου θελεις εσυ.

Το ανεμουριο εχει ρυθμιζομενη ευαισθησια, αλλα η εργοστασιακη ρυθμιση νομιζω οτι ειναι τελεια.

Το μοτερ τοποθετειται εσωτερικα στον κεντρικο αξονα (σωληνα) της τεντας.
Εξωτερικα δεν φαινεται τιποτα. Το μονο που φαινεται ειναι ενας μικρος εφεδρικος κρικος, για μανιβελιασμα σε εκτακτη αναγκη σε περιπτωση διακοπης ρευματος.

Τα μοτερ Somfy αναλογα με την ισχυ τους ηλεκτροκινουν τεντες μηκους μεχρι 15 μετρων, χωρις ιδιαιτερη διαφορα στην τιμη τους απο οτι καταλαβα, και ειναι σχεδον αθορυβα. (σαν διαφημιση ακουγεται, αλλα τι να κανουμε?)
 
Last edited:

tigergreg

Banned
24 June 2008
3,304
ΑΘΗΝΑ
ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΜΠΡΑΤΣΑ. ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΣΙΝΟ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ ΝΟΤΙΑ 10-11 ΜΠΟΦΟΡ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΠΑΡΟΤΙ ΣΩΛΗΝΩΤΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΦΥΤΙΛΙΑ!! ΚΟΠΗΚΕ Ο ΑΤΣΑΛΟΣΩΛΗΝΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΟΝΤΡΑΣ ΣΑΝ ΜΟΡΤΑΔΕΛΑ!