Ηλεκτροκίνητη τέντα: Αξίζει?

400 ευρω το καθε μοτερ Χ 2 = 800. (για 2 εννιαμετρες τεντες)

Φθηνοτερα δεν τα βρηκα πουθενα οπου κι αν ρωτησα αλλα μιλαμε οπωσδηποτε για Somfy τηλεχειριζομενα.

Εξαιρετικα σπανια βρισκεις στην αγορα και καποιες αλλες φθηνοτερες μαρκες , χωρις βεβαια την τεραστια φημη της Somfy.

Ο ασυρματος σενσορας ανεμου (ανεμουριο), παει ξεχωριστα, και στοιχιζει 150 ευρω (παλι somfy)

Ενημερωτικα απο το τηλεχειριστηριο μπορεις να χειριστεις μεχρι τεσσερεις τεντες, ολες μαζι ταυτοχρονα, η μια-μια ξεχωριστα. Ανεβαζει-κατεβαζει με ενα στιγμιαιο πατημα, επισης κανει στοπ οπου θελεις εσυ.

Το ανεμουριο εχει ρυθμιζομενη ευαισθησια, αλλα η εργοστασιακη ρυθμιση νομιζω οτι ειναι τελεια.

Το μοτερ τοποθετειται εσωτερικα στον κεντρικο αξονα (σωληνα) της τεντας.
Εξωτερικα δεν φαινεται τιποτα. Το μονο που φαινεται ειναι ενας μικρος εφεδρικος κρικος, για μανιβελιασμα σε εκτακτη αναγκη σε περιπτωση διακοπης ρευματος.

Τα μοτερ Somfy αναλογα με την ισχυ τους ηλεκτροκινουν τεντες μηκους μεχρι 15 μετρων, χωρις ιδιαιτερη διαφορα στην τιμη τους απο οτι καταλαβα, και ειναι σχεδον αθορυβα. (σαν διαφημιση ακουγεται, αλλα τι να κανουμε?)

απορω τι διαολο θα μου πουλησει ο αλλος με 200 ευρω... εκτος αν δε καταλαβα καλα εγω. Παντως επειδη καταλαβα οτι μαλλον τα αξιζει τα λεφτα του ο μηχανισμος απο θεμα αντοχης στο χρονο θελω να πιστευω οτι κρατανε εε??? μη το βαλουμε μπροστα κ του χρονου ψαχνουμε καινουργιο....

Και άν μιλάμε για manual τέντες με "μπράτσα", για δώστε μια ενδεικτική τιμή ανά τμ...?
Επίσης, η τιμή ισχύει και στις ηλεκτρικές και μπαίνουν από πάνω μοτέρ, ανεμούριο κλπ?
Σημ. διακόπτες και εγκατάσταση για ηλεκτρικές, έχω εκ κατασκευής.

Οπότε Γιάννη πας μόνον για το μηχανισμό που θα μπει στην τέντα......

ρε παιδες να ρωτησω κατι μιας και πιασαμε τη παρλα για τις τεντες?? Για να μην ανοιγω καινουργιο thread επειδη μαζι με τις τεντες ψαχνομαι και για μια κουνιστη κουνια κηπου αυτες που καθονται 3-4 ατομα ή ξαπλωνεις αμα θες τις σιδερενιες ομως οχι ξυλινες...
πηγα πρακτικερ και ειδα ενα δυο η ακριβωτερη ειχε 210 ευρω.. Μια χαρα λεω. Ψαχνοντας ομως για τεντες μου ειπαν οτι οι τιμες τους ξεκινανε απο 600 ευρω και πανω:twoguns::twoguns::twoguns:

Εμφανισιακα φαινονται τα ιδια απ οτι βλεπω κ στις φωτο τι διαολο χανω και θελουν 400 και 500 παραπανω μη βρασω???:smash:

εμφανησιακα μπορει να ειναι ιδια..αλλα μηπως παιζει ρολο και η ποιοτητα συναρμολογησης των μερων? τα ειδη επιπλου απο πρακτικερ και αναλογων πολυκαταστηματων πιστευω στερουνται ποιοτητα συναρμολογησης..

τελικα προτιμησα κατι ποιοτικοτερο γιατι ξερω οτι θα εχουμε καταχρηση της κουνιας... οντως μπορει η διαφορα στη τιμη να ηταν μεγαλη αλλα νομιζω εν μερη δικαιολογειτε. Η διαφορα οσο αφορα τη ταπετσαρια ηταν εμφανη καθως επισης και το αφρολεξ που καθεσαι. Η μεγαλη διαφορα ομως ηταν οταν εκατσαν δυο ενηλικες ταυτοχρονα στη κουνια και επιχειρησαν να κουνηθουν. Μιλαμε επαθα πλακα νομιζα οτι θα ξεκολλησουν τα σιδερα απτη βαση τους!! Αστα να πανε λεω παμε να
δωσουμε κατι παραπανω κ να χουμε κ το κεφαλι μας ησυχο λεω....
Με τις τεντες ακομα δεν εχω βγαλει ακρη. Ακομα προσφορα δεν εχω παρει... Ολοι λενε πρεπει να περασουμε να μετρησουμε να πιουμε και κανα καφεδακι κ θα τα βρουμε. Καλα ρε τιμες δε λενε χωρις να ερθουν??? Τους ρωτας ποσο παει ρε μαστορα το μετρο κ σε αρχιζουν στις ιστοριες....
Καμμια προταση στην ευρυτερη περιοχη της ηλιουπολης εχετε να μου προτεινετε ρε παιδια??

Γενικα ποσο παει το ρημαδι το τετραγωνικο πανω κατω???

Τελικα εβαλα δυο ηλεκτροκινητες τεντες με τηλεχειρισμο και σενσορα αερα. (ανεμουριο)
Συμπερασματικα θα ελεγα, οτι η ηλεκτροκινηση ειναι μονοδρομος, τουλαχιστον για οσους ενδιαφερονται οι τεντες τους να ειναι πραγματικα χρηστικες, αλλα σιχαινονται το συνεχες μανιβελιασμα.

πηρα μια προσφορα για τεντες με βραχιωνες και ηλεκτροκινητο μοτερ. Συγκεκριμενα για το μοτερ ηθελε 380 αλλα επειδη μας "συμπαθησε" το αφησε στα 350 ευρω. Η μαρκα ειναι LID αν θυμαμαι καλα. Του μιλησα για somfy αν τα εμπορευεται και για να δουμε κ καμμια αντιδραση αλλα μου ειπε τη συγκεκριμενη ηταν καλη μεν αλλα τωρα επειδη εχουν ανοιξει εργοστασια σε ολα τα μηκη κ πλατη εχει χασει την αξιοπιστια της....
Για τη LID γνωριζεται κατι ως προς την ποιοτητα της και φυσικα για τα λεφτα που ζηταει ειναι οκ πιστευεται??? Μου ειπε οτι βρισκεις και με 200 ευρω αλλα μετα απο 1 χρονο πανε για πεταμα.....

Απλα με βλεπω να πηγαινω για ηλεκτροκινητη αρκετα εχω ανεβοκατεβασει τεντες στη ζωη μου..:flipout:

πως το βλεπετε με τη συγκεκριμενη μαρκα???

Άγνωστη σε μένα , αλλά για τη somfy δεν το συζητάω ποιότητα .

δεν θυμαμαι αλλα ειχε γραψει παλιοτερα ενας συνφορουμιτης οτι το μοτορακι τησ σομφω πηγαινε 400 ευρω ή θυμαμαι λαθος???

Λοιπόν σχετικά με τα μοτέρ για τέντες και ρολλά...

somfy (Γαλλία): κορυφαίο marketing, πολύ διαφήμιση, καλή ποιότητα, ακριβά
nice (Ιταλία): προχωρημένα χαρακτηριστικά, καλή ποιότητα (έχουν ακουστεί κάποια προβλήματα)
jolly (Ιταλία): πολύ καλή ποιότητα πλεόν (στο παρελθόν υπήρχαν θέματα)
becker (Γερμανία): πολύ καλή ποιότητα
διάφορα κινέζικα: δεν θα τα πρότεινα

Δεν είμαι σίγουρος αν οι παραπάνω εταιρίες παράγουν κάποια από τα φτηνά μοντέλα τους στην Κίνα. Σε αυτή την περίπτωση εγώ θα πρότεινα κάτι άλλο.

Σχετικά με την τιμή:

ένα τηλεχειριζόμενο μοτερ κοστίζει κομπλέ στον κατασκευαστή 30-50 ευρώ. Καταλαβαίνεται λοιπόν ότι ένα μεγάλο τμήμα της τελικής τιμής αποτελεί κέρδος του κατασκευαστή. Πιστεύω πλέον ότι το περιθώριο που έχουν στην κυρίως τέντα (δικιά τους κατασκευή) δεν μπορεί να είναι τόσο μεγάλο όσο στο μοτέρ (εμπορεία), κάτι που βέβαια είναι παράλογο.

Τα μοτέρ της κάθε εταιρίας είναι συμβατά μόνο με τους δικούς της σένσορες. Αυτό σημαίνει ότι αγοράζεται όλο το σύστημα από μια εταιρία, χωρίς να μπορείτε να παντρέψετε συστήματα. Προσοχή λοιπόν εδώ σε ενδεχόμενες αναβαθμίσεις με νέους σένσορες (μπορείτε να βάλετε αέρα/ βροχή/ ήλιο/ ημερομηνία-ώρα).