iMac 24 ωρες

spyrmak

Supreme Member
19 February 2007
4,748
Aθηνα
ποση ωρα συνεχη χρηση αντεχει ?

για κατεβασμα να μην το κλεινω δλδ ?

η θα το καταστρεψω ?

μετα απο 3 ωρες παθαινει ζημια...........

Πλακα κανω, εγω τον iMac τον εχω παντα ανοιχτο, για πολλους λογους!

ποση ωρα συνεχη χρηση αντεχει ?

για κατεβασμα να μην το κλεινω δλδ ?

η θα το καταστρεψω ?

Εγώ στη θέση σου δε θα άφηνα για πάντα αναμένο ένα μηχάνημα τόσο ακριβό. Γι'αυτή τη δουλειά (κατέβασμα) θα χρησιμοποιούσα ένα παλιό pc του πεταματού, ώστε να μη με νοιάζει. Kαι τον imac τον ανάβεις όποτε τον χρειάζεσαι, ή τον ανάβεις μέρα και τον σβήνεις όταν πας για ύπνο, έτσι κι αλλιώς έχει ταχύτατο startup ,τι σε νοιάζει?

Κάθε μηχάνημα έχει ένα όριο πέρα απ'το οποίο δε λειτουργεί καλά. Δεν ξέρω πότε έρχεται αυτή η στιγμή για έναν imac, ωστόσο σίγουρα καλό θα είναι αυτό να προκύψει από χρήση και όχι απλά αναμονή...

Σκέψου το σαν τα αυτοκίνητα... Ακόμα και τα καλύτερα, μετά τα 200.000 χλμ αρχίζουν να καταρρέουν. Καλό είναι λοιπόν αυτά τα 200.000 να τα χαρείς εσύ δουλεύοντάς τα και όχι αφήνοντας το αυτοκίνητο να κάνει γύρους γύρω απ'το σπίτι σου... :BDBDG54:

Εγώ στη θέση σου δε θα άφηνα για πάντα αναμένο ένα μηχάνημα τόσο ακριβό. Γι'αυτή τη δουλειά (κατέβασμα) θα χρησιμοποιούσα ένα παλιό pc του πεταματού, ώστε να μη με νοιάζει. Kαι τον imac τον ανάβεις όποτε τον χρειάζεσαι, ή τον ανάβεις μέρα και τον σβήνεις όταν πας για ύπνο, έτσι κι αλλιώς έχει ταχύτατο startup ,τι σε νοιάζει?

Κάθε μηχάνημα έχει ένα όριο πέρα απ'το οποίο δε λειτουργεί καλά. Δεν ξέρω πότε έρχεται αυτή η στιγμή για έναν imac, ωστόσο σίγουρα καλό θα είναι αυτό να προκύψει από χρήση και όχι απλά αναμονή...

Σκέψου το σαν τα αυτοκίνητα... Ακόμα και τα καλύτερα, μετά τα 200.000 χλμ αρχίζουν να καταρρέουν. Καλό είναι λοιπόν αυτά τα 200.000 να τα χαρείς εσύ δουλεύοντάς τα και όχι αφήνοντας το αυτοκίνητο να κάνει γύρους γύρω απ'το σπίτι σου... :BDBDG54:

μαλιστα ...

να και μια αντιθετη αποψη ...

To πιο βασικο ειναι να παρεις επεκταση εγγυησης στα 3 χρονια..

Γιατι μπορει ο iMac να ειναι ενα αρκετα ακριβο μηχανημα (1100+ ), αλλα η apple το εμπιστευεται μονο με 1 χρονο εγγυηση απο default.Οποτε μην αμελησεις να παρεις την εξτρα εγγυηση.

Δεν έχει ανάγκη ο υπολογιστής, μπορεί να μένει ανοιχτός πολύ καιρό.

Απλά βάλε στις ρυθμίσεις, τους δίσκους να σβήνουν όταν δεν τους χρησιμοποιεί, όπως επίσης κ την οθόνη.

To πιο βασικο ειναι να παρεις επεκταση εγγυησης στα 3 χρονια..

Γιατι μπορει ο iMac να ειναι ενα αρκετα ακριβο μηχανημα (1100+ ), αλλα η apple το εμπιστευεται μονο με 1 χρονο εγγυηση απο default.Οποτε μην αμελησεις να παρεις την εξτρα εγγυηση.

Χριστοφορε, Ολα τα ηλεκτρονικα στην ΕΕ εχουν δυο χρονια εγγυηση minimum εστω κ αν η εταιρεια λεει ενα.
Οποτε δεν ξερω ποσο αξιζει το applecare extension για τα λεφτα που εχει (που δεν ειναι και λιγα)

Κατα τα αλλα ξερω πολυ κοσμο που αφηνει τα mac του ανοιχτα παντα εδω και χρονια και δεν εχω δει ποτε προβλημα που να αποδιδεται σε μακροχρονια χρηση.

η επιλογη put hard rive to sleep when possible αμα κατεβαζει και εχει σταματησει προσωρινα ενεργοποιειται η μονο οταν τελειωσει ?

Απάντηση: Re: iMac 24 ωρες

η επιλογη put hard rive to sleep when possible αμα κατεβαζει και εχει σταματησει προσωρινα ενεργοποιειται η μονο οταν τελειωσει ?

Oταν τελειώσει εννοείται. Αλλά άμα έχεις μόνο ένα σκληρό δύσκολο να γίνει έτσι και αλλιώς εγώ ας πούμε που έχω 4 εσωτερικούς είμαι must αυτή η επιλογή. Αν και καθυστερεί λίγο όταν πάει να "διαβάσει" κάτι σε σκληρό που έχει μπει σε κατάσταση sleep.

αντε τρεχα εσυ στους δικηγορους για να απαιτησεις το 2ο ετος.
Εγω απλα δεν αγοραζω...

Η λυση δεν ειναι να μην αγοραζεις. Η λυση ειναι να ξερεις τι δικαιουσαι ως καταναλωτης και να το διεκδικεις. Στην ελλαδα δυστυχως δεν εχουμε διαμορφωσει συλλογικη καταναλωτικη συνειδηση γιατι συνηθως βαριομαστε να ασχοληθουμε με τις εγγυησεις κ τους ορους τους.
Στην πραγματικοτητα οταν εχεις να κανεις με αξιοπιστες εταιρειες ειναι πολυ ευκολο να παρεις οτι δικαιουσαι αν οχι και παραπανω.

Τρεις φορες χρειαστηκε να επικαλεστω την οδηγια της ΕΕ για διετη εγγυηση και τις τρεις το προιον μου καλυφθηκε. Οι δυο ηταν με την apple. Και δε χρειαστηκε ποτε νομικος συμβουλος :)

Απ'ότι ξέρω αυτό είναι οδηγία και όχι νόμος, με άλλα λόγια όποιος γουστάρει την τηρεί και όποιος δε θέλει κάνει την πάπια (τάδε έφη υπάλληλος των Multirama όταν "τσίνισα" τη στιγμή που με ενημέρωσε ότι το PS3 έχει ένα χρόνο εγγύηση).

Απ'ότι ξέρω αυτό είναι οδηγία και όχι νόμος, με άλλα λόγια όποιος γουστάρει την τηρεί και όποιος δε θέλει κάνει την πάπια (τάδε έφη υπάλληλος των Multirama όταν "τσίνισα" τη στιγμή που με ενημέρωσε ότι το PS3 έχει ένα χρόνο εγγύηση).

οι οδηγιες ειναι προαιρετικες μεχρι να ενσωματωθουν στον εσωτερικο νομο καθε κρατους ή μεχρις οτου ενσωματωθουν στην πλειονοτητα των εσωτερικων δικαιων των κρατων στα οποια απευθυνονται οποτε αποτελουν το κοινο κεκτημενο. Στην ελλαδα εχει γινει μερος του αστικου κωδικα κ οποιος τσιναει αρκει να δει τα φεκ που το ξεκαθαριζουν. Σε καθε περιπτωση η εγγυηση του ps3 ερχεται απο τη σονυ που ως πολυεθνικη σοβαρη εταιρεια θα την αναγνωρισει ασχετα με το τι λεει ο καθε υπαλληλος στα multirama.

Ακομα κ αν στην ελλαδα δεν ειχε αναγνωρισθει η οδηγια απ τη στιγμη που στα περισσοτερα κρατη μελη ισχυει τιθενται οι κανονες περι εσωτερικου ανταγωνισμου στην εε κ καμια εταιρεια με λιγη γκρινια δε θα μπορουσε να αρνηθει.

Στο κατω κατω οι μεγαλες εταιρειες θελουν να εχουν εναν ικανοποιημενο πελατη και δε θα διακυνδυνευαν την φημη τους για ενα ελλατωματικο προιον.
Γι αυτο λεω οτι ισως ειναι περιττη η επεκταση της εγγυησης.
Στην αγγλια το consumer protection act προβλεπει 5ετη εγγυηση υπο προυποθεσεις. Αλλα εκει εχουν και συνειδητοποιημενη καταναλωτικη συνειδηση.

Last edited:
Re: Απάντηση: iMac 24 ωρες

Δεν έχει ανάγκη ο υπολογιστής, μπορεί να μένει ανοιχτός πολύ καιρό.

Απλά βάλε στις ρυθμίσεις, τους δίσκους να σβήνουν όταν δεν τους χρησιμοποιεί, όπως επίσης κ την οθόνη.

πολυ σωστα, συμφωνω. Ιδιαιτερα αν η οθονη σου ειναι CRT για να μη βγαλει ειδωλα η τουλαχιστον στη χειροτερη περιπτωση screen savers κτλπ.

Ο G4 πυργος που εχω εδω και ..ξερω γω καμια 8-9 χρονια δε θυμαμαι δουλευει σταθερα κ ασταματητα πολλες φορες χωρις κανενα προβλημα , κ με 9αρι λειτουργικο παρακαλω.