image hdd se ssd

Marvel656

Established Member
9 May 2013
118
Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω πως θα μπορουσα να κανω image τον εσωτερικο μου δισκο ετσι ωστε να μεταφερω και τα windows και τα αρχεια μου οπως ακριβως ειναι σε καινουργιο ssd που θα παρει την θεση του.Θα ηθελα να μαθω την διαδικασια και το προγραμα με το οποιο θα μπορουσα να το κανω.Ευχαριστω.

Αν πάρεις samsung ssd έχει software που κάνει αυτή τη δουλειά σε μερικά λεπτά της ώρας, μέσα απο τα windows. Σε εμένα λειτούργησε άψογα.

Re: Απάντηση: image hdd se ssd

Για πες πιο program ειναι για να το κατεβασω μηπως δουλευει και σε αλλα ssd.Και υποθετω στη συνεχεια απλα αποσυνδεεις τον hdd και bootaris με τον ssd χωρις να κανεις κατι extra.

Re: Απάντηση: image hdd se ssd

περναει και τα drivers etc??? τα παντα οπως ειναι ο αρχικος δισκος?σαν να μην αλλαζεις πρακτικα τιποτα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: image hdd se ssd

Drivers, shortcuts, MBR, system. Κάνει τα πάντα.
Και η διαδικασία είναι απλή. Επιλέγεις τα drives που θέλεις να κάνεις clone, next, next, go.
Μόλις τελειώσει το copy σου λέει να κάνεις reboot και είσαι στην ίδια ακριβώς κατάσταση που ήσουν πριν αλλάξεις δίσκο.
Μόνη διαφορά ότι το συστήμα σου έχει γίνει πολύ πιο "γρήγορο" λόγω του SSD!
Δυστυχώς το πρόγραμμα αυτό παίζει μόνο όταν το target της αντιγραφής είναι Samsung SSD.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: image hdd se ssd

δεν μπορει κατι αντιστοιχο θα υπαρχει και για αλλους δισκους......

Σίγουρα υπάρχει. Ο Chris1967 ήδη ανέφερε ένα.
Αν καταλήξεις στο SSD δίσκο που θα αγοράσεις, δες στο support του τι software έχει/προτείνει για το cloning.
Εφόσον είσαι σε windows οι επιλογές είναι πολλές.

Edit.
Διάβασε κι εδώ.

Last edited:
Αν δεις στο λινκ είναι 5 προγράμματα που κάνουν disk image... είναι σχετικά απλό...

Εγώ έχω χρησιμοποιήσει το Paragon Backup and Recovery με μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν.

αρκεί βέβαια η χωρητικότητα του SSD να είναι αρκετή για χωρέσει το περιεχόμενο του παλιού σου δίσκου, ειδάλλως πρέπει να τον ξελαφρώσεις από αρχεία πριν ξεκινήσεις την διαδικασία.

Κάνε σωστό backup από όλα τα αρχεία σου.

Επίσης να ξέρεις ότι ένα νέο clean install θα σου δώσει την μέγιστη ταχύτητα... αν δεν έχει ένα κάρο εφαρμογές και προγράμματα που είναι δύσκολο να τα ξαναβάλεις/ξαναρυθμίσεις προτίμησε να περάσεις το λειτουργικό από την αρχή...

Τίποτα φιλε. Ποιο δίσκο σκέφτεσαι ;
Να ξέρεις πάντως ότι το προγραμματάκι της Samsung κάνει το copy λαμβάνοντας υπόψη ότι o target δίσκος είναι Samsung SSD και τον διαμορφώνει με τις βέλτιστες παραμέτρους για SSD. Δεν κάνει δηλαδή ένα τυφλό copy.

ΥΓ. @Chris1967, τώρα το είδα ότι είχες βάλει link με 5 προγράμματα και όχι 1 που έγραψα. Με συγχωρείς!

Κατέβασε το hiren s boot cd περασε το σε ενα cd η dvd ( bootable ).
Στην εκκίνηση τρεξε το norton ghost και επέλεξε ghost to disc.
Βαζεις μετα το νεο σκληρό και κανοντας την ιδια διαδικασια επιλέγεις ghost from disc ψάχνοντας το image που ειχες φτιάξει.
Φυσικα για να δημιουρησεις image file θα πρέπει η μοναδα σου να εχει και δευτερο σκληρό ωστε να μπορεις να το αποθηκεύσεις

Στο site της Kingston, γράφει ότι με το SSD upgrade kit δίνει (μεταξύ άλλων και) το Acronis True Image HD.
Για το "Kingston SSDNow V300 120GB 2,5 SATA3 Bundle Kit" η τιμή του βλέπω είναι περίπου 90 Euro. Χωρίς το upgrade kit η τιμή είναι περίπου 70 Euro. O Samsung 840 Evo 120 GB (περιλαμβάνει το clone software) είναι στα 80 Euro.
Εγώ θα έδινα τα 10 παραπάνω Euro και θα έπαιρνα τον Samsung.

Last edited:
Δύσκολη ερώτηση. Πόσα λεφτά υπολογίζεις να δώσεις ; PC ή laptop ;
Διαβάζω καλές κριτικές για (η σειρά είναι τυχαία) :
* Samsung 840 Evo (165 Ευρώ) η 840 Pro (225 Ευρώ)
* SanDisk Extreme II - 225 Ευρώ
* Kingston HyperX 3K - 180 Ευρώ.
Εγώ θα κοίταγα τον 840 Evo πρώτα.

Last edited: