image retention

να ρωτήσω κάτι άλλο...?είναι κακό να κάνω το μεγαλύτερο μέρος του στρωσίματος με τα βιντεάκια break in ή plasma noise?μήπως είναι καλύτερο να κάνω στρώσιμο με ταινίες?

μπορείς να κάνεις στρώσιμο με ταινίες αλλά χωρίς υποτίτλους και μπάρες. αν οι ταινίες δεν παίζουν 16:9 τότε δεν κάνεις τίποτα.

μπορείς να κάνεις στρώσιμο με ένα κανάλι αλλά να το βάλεις σε ζουμ 3 να πετάξεις έξω λογότυπα καναλιού και στατικές εικόνες που έχουν ειδησιογραφικές εκπομπές κυρίως

μπορείς να κάνεις στρώσιμο συντονιζόμενος σε μια αναλογική συχνότητα που δεν έχει κανάλι (χιονάκι)

μπορείς να κάνεις τέλος στρώσιμο με κάποιο από τα κλιπάκια που προανέφερες.

Γειά σας και πάλι,
Έχω ξανά πρόβλημα...το αρχικό Image retention που είχα,έχει σχεδόν εξαφανιστεί. Tις τελευταίες μέρες κάνω στρώσιμο σχεδόν αποκλειστικά με το βιντεάκι "breakin" που κατέβασα από εδώ. Πριν ξεκινήσω το στρώσιμο ήμουν περίπου στις 50 ώρες λειτουργίας,τώρα έχώ φτάσει στις 170. Το πρόβλημα είναι πως στο απόλυτο λευκό και σε κάποια άλλα έντονα ανοικτά χρώματα η οθόνη μου φαίνεται σα να είναι "βρώμικη" από μακριά. Από κοντά βλέπω κάποια μικρά pixels τα οποία δημιουργούν κάθετους ακανόνιστους σχηματισμούς προς την οθόνη...αυτά δεν υπήρχαν στο αρχικό Image retention που είχα δημιουργήσει στην τηλεόραση...τι μπορεί να έγινε? είναι burn in αυτό? υπάρχει πιθανότητα να φύγει? μήπως να χρησιμοποιήσω κάποιο άλλο βιντεάκι? τι μορώ να κάνω?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

ξέχασα να αναφέρω πως χρησιμοποιώ και δυό μαγνητάκια ,για τα καλώδια, που υπήρχαν στη συσκευασία της τηλεόρασης. Το ένα το έχω βάλει στο HDMI και το άλλο στο καλώδιο LAN του media player,το οποίο έιναι κοντά στην τηλεόραση...μήπως δεν το έχω συνδέσει σωστά? μήπως αυτό δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στην εικόνα?

Δεν έχει να κάνει με τους φερίτες...

Αν η "βρωμιά" που βλέπεις είναι μία ήπια, ακανόνιστη ανομοιομορφία φωτεινότητας, είναι φυσιολογικό και θα βελτιωθεί με τον καιρό...

Αν η "βρωμιά" έχει πράσινη ή ροζ απόχρωση ή δημιουργεί κάθετες στήλες στην εικόνα, έπεσες σε κομμάτι με green/pink blob ή DSE και μάλλον πας για αλλαγή. Ρίξε μια ματιά και εδώ...

σύμφωνα με την περιγραφή σου είναι το πρώτο αύτο που βλέπω...απλά με ανησύχησε γιατί δεν υπήρχε αυτό στην αρχή...σε ευχαριστώ πολύ!

πάντως για να ολοκληρώσω με το θέμα και θα προσπαθήσω να μην ενοχλήσω πάλι,αυτό που βλέπω είναι κυρίως στο δεξιό μέρος της οθόνης και μοιάζει με αυτή τη γκρίζα εικόνα που υπάρχει στο post του vertical, όμως δεν έχει αποχρώσεις... είναι σίγουρα ήπια..
αρά δεν πρέπει μάλλον να ανησυχώ...ετσι???

αν μπορούσες να ανέβαζες μια φωτογραφία θα ήταν πολύ καλύτερα και θα έπαιρνες σίγουρα πιο εμπεριστατωμένη απάντηση.

ιδια ακανόνιστη ανομοιομορφία φωτεινότητας είχα και εγώ σε πράσινη καρτέλα και πάνω αριστερά στο σημείο των υποτίτλων (από την 1η μέρα υπήρχε μια μικρή περιοχή περίπου όσο μισός υπότιτλος όπου το πράσινο ήταν 1 κλίκ πιο ανοικτό - σαν φωσφοριζέ) . προχθές που ξαναέβαλα πράσινη καρτέλα λόγω υπόνοιας επίμονου ir - burnin διαπίστωσα ότι στις 1700 ώρες περίπου έχει μειωθεί σημαντικά και σχεδόν φαίνεται πολυ αχνά. σε λευκό δεν είχα ποτέ πρασινίλες.

δοκίμασα να βγάλω φωτογραφία αλλά δε φαίνεται τίποτα!έκει πάντως που η "βρωμιά" είναι πιο έντονη είναι όταν βάζω το scrolling bar...

γειά σας και πάλι...
εχω δύο νέα προβλήματα...(η "βρωμία" εξακολουθεί να υπάρχει αλλά γενικά δεν έιναι και ιδιαίτερα έντονη,λίγο χειρότερη πιστεύω πάντως πως είναι τώρα..)
το ένα θέμα είναι πως σε κάποιες κινούμενες σκούρες εικόνες (όπως για παράδειγμα τα γυαλιά σε ένα πρόσωπο) δημιουργείται μια σκιά οριζόντια η οποία δεν είναι πολύ έντονη και δεν παρουσιάζεται πάντα..
το δεύτερο είναι πως πέρασαν οι πρώτες 200 ώρες οπότε θεωρητικά το στρώσιμο τελείωσε...οπότε έβαλα την εικόνα στην επιλογή ΤΗΧ και ενεργοποίησα τους υπότιτλους...μετά από 3 ώρες προβολής τιανίας με υπότιτλους ξεκίνησε image retention με τους υπότιτλους...δηλαδή δε θα μπορώ να βλέπω ταινίες με υπότιτλους??ούτε με τις μπάρες που υπάρχουν στα 16:9 ???
δεν μπορώ να φανταστώ να μη χρησιμοποιώ υπότιτλους...είναι μεγάλο πρόβλημα...

Μη σε απασχολεί το image retention, με μερικά λεπτά προβολής κινούμενης εικόνας full screen ξεπλένονται αμέσως τα όποια "σημάδια" από υπότιτλους και μπάρες...

Το image retention αποτελεί φυσιολογικό φαινόμενο κατά τη λειτουργία μίας Plasma τηλεόρασης και υπάρχει σε όλες, ανεξαιρέτως. Απλά, κατά κανόνα, όσο καλύτερο μαύρο έχει μία συσκευή τείνει να γίνεται λιγότερο εμφανές. Τυπικά, όσο γράφει ώρες το πάνελ, χρειάζεται μεγαλύτερος χρόνος έκθεσης της στατικής εικόνας για να προκαλέσει το ίδιο αποτέλεσμα image retention και μικρότερος χρόνος για να σβήσει το όποιο ίχνος (ενδεικτικά, σε Panasonic 12ης γένιας, στις 1-3 ώρες λειτουργίας με την αντίθεση στο 30, σε προβολή ταινίας 2,35:1, το μέγιστο ir προκλήθηκε σε 10-15 λεπτά και χρειάστηκε περίπου 30 λεπτά αναπαραγωγής full screen υλικού για να ξεπλυθεί εντελώς-εντελώς. Η ίδια ταινία, κοντά στις 5000 ώρες και με την αντίθεση στο 45, προκάλεσε το μέγιστο ir στα 45 λεπτά και ξεπλύθηκε εντελώς-εντελώς με 2-3 λεπτά υλικού full screen).

Περισσότερες πληροφορίες, μπορεί να βρει κανείς εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthre...Plasma?p=1056132563&viewfull=1#post1056132563

Απάντηση: Re: image retention

αφού τελείωσαν οι 200 ώρες μπορώ να βλέπω ό,τι θέλω?

πλασμα ειναι παντα θελει λιγο προσοχη
γενικα να αποφευγεις τις στατικες εικονες και τα καναλια με εντονα λογοτυπα

όσο αφορά την οριζόντια σκιά (η οποία δεν είναι πολύ έντονη και δεν παρουσιάζεται πάντα) που δημιουργείται σε κάποιες κινούμενες σκούρες εικόνες (όπως για παράδειγμα τα γυαλιά σε ένα πρόσωπο),είναι κάτι μόνιμο?φτάιει μήπως κάποια ρύθμιση που έχω κάνει στα χρώματα ή στη φωτεινώτητα?

Aν εννοείς line bleed, είναι φυσιολογικό...

quotline-bleedingquot-auf-grunem-grund_75032.jpg

Δες και εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showthre...Σχόλια?p=1056459553&highlight=#post1056459553

αυτό ακριβώς εννοώ...οπότε είναι κάτι το οποίο πρέπει να συνηθίσω ή και αυτό μετά από ωρες λειτουργίας γίνεται λιγότερο έντονο?

αυτό ακριβώς εννοώ...οπότε είναι κάτι το οποίο πρέπει να συνηθίσω ή και αυτό μετά από ωρες λειτουργίας γίνεται λιγότερο έντονο?

Αυτό, θα πρέπει δυστυχώς να το συνηθίσεις... Βάλε τα "Λειτουργία Eco" και "Εξοικον. ενέργειας" στο "Όχι", ώστε να περιορίσεις κάπως το φαινόμενο...