iMovie HD + iDVD - Συνδιασμός που σκοτώνει !!

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
30,743
Αθήνα
Υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που τα χρησιμοποιεί;
Ασχολήθηκα μαζί τους μόνο για μια βδομάδα κι αυτή περιστασιακά όταν είχα χρόνο. Τα αποτελέσματα και οι εντυπώσεις φανταστικές !!!
Με μιά βιντεοκάμερα HDV του χιλιάρικου κι αυτά τα προγραμματάκια, πραγματικά κάνετε θαύματα.
Απίστευτη ευκολία χρήσης, καταπληκτικά αποτελέσματα και κυρίως DVD με εικόνα σχεδόν Hi-Definition.
Και τί δεν κάνει το iMovie.
Κάνεις capture, μοντάρεις, βάζεις transitions, βάζεις εφέ, κάνεις exposure hue και gamma adjust (τρομερή ευκολία για λήψεις με λάθος ρυθμίσεις της κάμερας), βάζεις υπότιτλους, βάζεις chapters, ρυθμίζεις ή προσθέτεις ήχους.... ένα σωρό πράγματα.
Κι όλα αυτά με ένα σχετικά καλό μηχάνημα real time.
Αν θέλεις φτιάχνεις και όλα σου τα menu. Αν όμως προτιμάς αυτά τα φτιάχνεις και μετά με το iDVD.
Μόλις τα τελειώσεις όλα αυτά, (πάρα πολύ γρήγορα και κυρίως πανεύκολα), αποφασίζεις τι θα κάνεις το υλικό σου.
Μπορείς να το ξαναγυρίσεις στην βιντεοκάμερα και να το σώσεις στην HD μορφή του (1080i), μονταρισμένο και έτοιμο πλέον, και να το προβάλεις στην τηλεόραση ή στον προβολέα μέσω της HDMI ή της component της κάμερας.
Μπορείς να το σώσεις σε αρχείο στο σκληρό σου.
Μπορείς να το στείλεις στο iDVD και να το "κάψεις" σε DVD με καταπληκτική εικόνα, με ασήμαντη απώλεια, σχεδόν σαν HD.
Εδώ και πάρα πολλά χρόνια προσπαθούσα να κάνω τις δικές μου ταινίες, πότε με το Premiere πότε με το Vegas και πότε με το Avid αλλά πάντα τα παράταγα. Τρομερά βαριά και κυρίως δύσκολα επαγγελματικά προγράμματα. Λαβύρινθος, έχανα συνεχώς τη μπάλα.
Τώρα όμως τέρμα όλα αυτά. Βρήκα την υγειά μου...:music-smiley-005:
Σαν μειονέκτημα θα έλεγα το γεγονός οτι έχει μόνο ένα κανάλι video αλλά σε αυτή τη φάση δεν με ενοχλεί καθόλου. Αργότερα, κι αν προκύψει τέτοια ανάγκη υπάρχει και το Final Cut. Πρός το παρόν δεν το χρειάζομαι καθόλου.
Δεν ξέρω, ίσως είμαι υπερβολικά ενθουσιασμένος αλλά πιστεύω οτι ένας απαιτητικός ερασιτέχνης μπορεί να κάνει πάρα πολλά και ωραία πραγματάκια μ' αυτά τα δύο προγράμματα.:worshippy:
Για τους επαγγελματίες και για εξειδικευμένες περιπτώσεις είπαμε, υπάρχει και το Final Cut. ;)

Last edited:
Mπάμπη εγώ το χρησιμοποιώ, αλλά επειδή είμαι ψιλοάσχετος με τα του video, τα βάζω όλα στα easy, magic, auto και μετά κάνω το μάγκα στη γυναίκα μου με το αποτέλεσμα. Εμένα πάντως με έσωσε.

Απάντηση: Re: iMovie HD + iDVD - Συνδιασμός που σκοτώνει !!

Mπάμπη εγώ το χρησιμοποιώ, αλλά επειδή είμαι ψιλοάσχετος με τα του video, τα βάζω όλα στα easy, magic, auto και μετά κάνω το μάγκα στη γυναίκα μου με το αποτέλεσμα. Εμένα πάντως με έσωσε.

Μάριε, εσύ που έχεις και πιτσιρίκια θα το λατρέψεις. Ασχολήσου λίγο παραπάνω με το δημιουργικό και θα με θυμηθείς.
Είναι πάρα πολύ απλό, πίστεψέ με. Κάνε capture 4-5 κλιπάκια διάρκειας όχι παραπάνω από 5 λεπτά και κάνε πειράματα. Σε λίγες ώρες θα είσαι έτοιμος για υπερπαργωγές. -bye-
Αν κάπου προβληματιστείς ρώτα... (Δίνουμε και συμβουλές τώρα :flipout:)

Οπως τα λέει ο Μπάμπης είναι. Για τον μέσο και κατά την δική μου άποψη, πολλές φορές απαιτητικό(ερασιτέχνη) χρήστη, που δεν θέλει να σπαταλήσει πάρα πολύ χρόνο και κόπο στις επαγγελματικές εφαρμογές, αυτά τα δύο προγράμματα είναι όντως συνδυασμός που σκοτώνει όπως πολύ όμορφα περιγράφει ο Μπάμπης.

Να προσθέσω ότι το ίδιο συνέβη και σε μένα με το iPhoto που χρησιμοποιώ περισσότερο μιάς και δεν είμαι τόσο φάν της βιντεοκάμερας... Δούλεψα με το Lightroom και το Aperture αλλά τελικά κατέληξα πάλι στο iPhoto για να κάνω επιτέλους την δουλειά μου. Οι εφαρμογές του iLife είναι πολύ σοφά δημιουργημένες και κάνουν την δουλειά. Αναμένουμε την αναβάθμιση του.

Μπράβο Μπάμπης!:SFGSFGSF:

Μπαμπη ελυσες τα προβληματακια σου με την canon kai το imovie + export se dvd ?
συμπληρωσα επισης την αιτηση για το σεμιναριο για final cut studio 2 αλλα δεν μου εχουν απαντησει ακομη (για το Σαββατο το πρωι).
Εσυ δοκιμασες ?

Απάντηση: Re: iMovie HD + iDVD - Συνδιασμός που σκοτώνει !!

Μπαμπη ελυσες τα προβληματακια σου με την canon kai το imovie + export se dvd ?
συμπληρωσα επισης την αιτηση για το σεμιναριο για final cut studio 2 αλλα δεν μου εχουν απαντησει ακομη (για το Σαββατο το πρωι).
Εσυ δοκιμασες ?

Ναί Γιάννη.. όλα ΟΚ είναι με τα σεταρίσματα.
Όλα δουλεύουν μιά χαρά αλλά θέλει προσοχή όταν αποθηκεύεις το υλικό σου. Μακρυά από δίσκους USB, οι ταχύτητες που - υποτίθετε οτι - πιάνει η USB είναι μούφα. Μόνο firewire σ' αυτή την περίπτωση.

Εγώ το σεμινάριο για το Final Cut 2 τα παρακολούθησα την Δευτέρα το απόγευμα. Είναι αρκετά καλό αλλά ουσιαστικά είναι μια παρουσίαση των καινούριων δυνατοτήτων της νέας version του προγράμματος.
Άλλωστε σε μιάμιση ώρα ελάχιστα μπορείς να δείς.

θα ηταν ενδιαφερον ενα "guide for dummies" σχετικα με τα 2 αυτα εργαλεια που θα βοηθα τους αρχαριους οταν πρωτοξεκινουν την ενασχοληση τους!

Βασικά έχουν καταπληκτική δουλεία και στα 2 προγράμματα αλλά και με το τρόπο που κάνεις share τα projects...Δεν μπλέκεσαι με export και codecs απλά τα video τα πετάς κατευθείαν στο idvd..Πολλά πράγματα τα χουν απλουστεύσει απ το final cut και τα χουν βάλει σ αυτά...
Ειδικά το idvd το χρησιμοποιώ πολύ συχνά τελευταία γιατί έχει καταπληκτικά μενού έτοιμα που με ένα κλικ είναι έτοιμα..Έχει μενου(με κίνηση,chapters κτλ) που και στο pc προγράμματα που πλήρωνες δεν τα έκαναν...
Ελπίζω όταν τελειώσω τις εξετάσεις να φτιάξω ενα ψευτο tutorial -bye-