Infocus IN80EU αποριες

Billkaza

Established Member
27 April 2010
112
Μου ήρθε από Αγγλία χθες (μεταχειρισμένος σε πολύ καλή κατάσταση με την αρχική λάμπα και 500-600 ώρες χρήσης σε eco) μαζί και μια καινούργια ηλεκτρική οθόνη 100" γκρι από platinum147..

Mε βάση τον calculator του projector central ο φακός πρέπει να είναι 48cm πάνω από το άνω άκρο της οθόνης..
Δυστυχώς αυτό δεν το υπολόγισα σωστά και θα μου βγει περίπου στα 35-40cm πάνω από την οθόνη..
Διορθώνοντας το αυτό με κλίση στη βάση θα χάσω σε ποιότητα εικόνας? εννοώ διαφορά focus πάνω κάτω ή να χρειάζεται keystone μετά?

Τον φακό μπροστά πως τον καθαρίζω? Οινόπνευμα και πανάκι για γυαλιά?

[h=2][/h]

Aν πειραξεις το keystone, σιγουρα θα "χαλασεις" την εικονα.
Οσο για το καθαρισμα, σκετο καθαρο πανακι για γυαλια και υπομονη. Οχι οινοπνευμα.

Τον εγκατεστησα χθες και με λιγο κλιση στην βαση ηρθε(ελαχιστη). Keystone λογικα δεν χρειαστηκε να πειραξω καθως εμεινε στο 50(αυτο δεν ειναι το default?).

Δεν μπορω να το ξερω, αλλα ειναι στο 0 αλλα στο 50, αναλογα. Θα πρεπει να συμβουλευτεις το μανουαλ του προβολεα.

Τωρα ειδα στο manual οτι το default μαλλον ειναι 40 γιατι η κλιμακα ειναι απο 0-80. Θα το τσεκαρω και οταν παω σπιτι..

Edit :Παλι λαθος σε αλλο σημειο του manual λεει απο 0-100 με default το 50..Μπερδευτηκα:twoguns:

Last edited:
Ευχαριστώ και ελπίζω να τα πουμε σύντομα απο κοντα για ενα review

Ολα οκ με τον προβολεα τον ρυθμισα το ΣΚ που ειχα χρονο και πλεον γεμιζει την οθονη αψογα ουτε keystone ουτε τιποτα.
Αλλη μια ερωτηση τωρα..
Αγορασα ενα HDMI 10Μ V1.4 των 30ε. Ολες οι πηγες μου ειναι πανω σε ενα Pioneer LX56 και απο απο εκει μεσω out πηγαινουν στην TV και projector.
Οταν ο Pioneer ειναι κλειστος και κανει passthrough ολες οι πηγες παιζουν αψογα απο τον projector. Οταν ανοιγει αρχιζουν χιονια και αποσυγχρονισμοι.
Για παραδειγμα το
- Dreambox που ειναι 1080i στα 50 παιζει οκ αλλα στα 60 χανει το σημα(αυτο με ανοιχτο τον pioneer με κλειστο παιζει σουπερ).
- Xtreamer Ultra με openelec στα 1080p πανω απο 29.9ΗΖ χιονια και χασιμο σηματος κατα διαστηματα (με κλειστο τον pioneer παλι ολα καλα μεχρι τα 60HZ).

Ο Pioneer δεν εχει τιποτα ρυθμισεις στο HDΜΙ που να μπορω να πειραξω για να κανω δοκιμες και φοραει και το τελευταιο firmware (μπας και ηταν καποιο bug). Αυτο το κανει ο projector και στις 2 Out που βγαζει ο Pioneer Και το κανει και οταν το συνδεσω με 2 χ 3 μετρα HDMI με ανταπτορα(female to female) για να φτανει στον pioneer. καλωδια αναλογης ποιοτητας παλι. Ολα αυτα μονο στον projector στην TV παιζουν οκ τα καλωδια.

Ειναι θεμα καλωδιων νομιζετε?

Edit: Η διαφορα απο το ανω ακρο της οθονης μεχρι το κεντρο του φακου ειναι 44cm. Ισως γι αυτο καθισε καλα η εικονα τελικα και η default ρυθμιση του keystone ειναι 50.

Last edited:
Αυτά είναι προβλήματα συνεργασίας των ενισχυτών με συσκευές που έχουν απόσταση απ ό,τι έχω καταλάβει απ τη δική μου εμπειρία. Ισως να φταίει και το προβόλι, (έχουμε το ίδιο αδερφέ). Πριν αγοράσω τον Denon απ τον οποίο πλέον κι εγώ "κόβω" τη διαδρομή του hdmi, είχα το media player απ ευθείας στον προτζέκτορα ενώ τον ψηφιακό δέκτη και το ps3 μέσω ενός splitter σε δεύτερη είσοδο του προτζέκτορα. Ποτέ δεν είχα προβλήματα κλειδώματος, απ όταν πήρα τον ενισχυτή και πήγαν όλα πάνω, άρχισαν τα προβλήματα. Απ ό,τι κατάλαβα το media player μάλλον δεν έχει "δύναμη" ή έξοδος hdmi ώστε να μπορεί να πέσει στο splitter του ενισχυτή γιατί με τις άλλες δύο πηγές δεν αντιμετωπίζω προβλήματα. Ετσι κάποιες φορές αλλά όχι πάντα, ενώ έχω ανοίξει το media player κι ανοίγω τον προτζέκτορα δεν "βλέπει" σήμα, ανακάλυψα και κάνω κάτι κουφό, άμα ανοίξω και την τηλεόραση ως εκ θαύματος "βλέπει" κι ο προτζέκτορας σήμα οπότε κλείνω πάλι την τηλεόραση κι όλα οκ. Σίγουρα παίζουν ρόλο και τα καλώδια γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση το media player συνδεδεμένο με τον προτζέκτορα με 8μετρο των 30 ευρώ δεν κλείδωνε με τίποτα ενώ με το καλώδιο των 120 ευρώ που είχα δώσει κλειδώνει αλλά όπως είπα κάποιες φορές το πιάνει το στραβό του.