intebox 300s Fan πατέντα SOS

enoxos

AVClub Enthusiast
6 July 2008
798
Κοζάνη
Καλησπέρα σας

έχω έναν inetbox 300s και επειδή ο κακομοίρης δουλευει μέρα νύχτα στο μαγαζι αποφάσισα να του δώσω λιγο φρέσκο αέρα για να ψυχθει η μητρικη του πλακετα και το ολοκληρωμένο της IBM που φοράει.Δεν θέλω να προσαρμορω κάποια ψυκτρα όπως τους υπολογιστες πάνω στο chip απλα να αυξηξω τεχνιτα με ανεμηστηρα μικρων διαστασεων την ροή αέρα προς το εσωτερικο του δέκτη απο τους αεραγωγους που δη διαθετει το κουτί.Σκεφτηκα να βάλω μια 2πλη ψυκτρα σαν και αυτες που ψυχουν σαν βαση τους σκληρους δισκους οπως εδώ . Το ερώτημα είναι πώς θα δώσω το καταλληλο ρευμα για αν δουλεψουν οι ανεμηστήρες?Να βάλω εξωτερικη τροφοδοσία?Να παρω ρευμα απο την τάση εισόδου και να δώσω απο εκει?Οποιος ηλεκτρονικος έχει γνώσεις πάνω σε αυτό ας δώσει τα φώτα του για να μην κάνω καμια λάθος κινηση.

Σας ευχαριστω

εχω τον ιδιο στον 800αρι μου τροφοδοτηται απο εξωτερικο τροφοδοτικο με επιλογη απο 5-12 volt και ειναι εντελος αθορηβο στα 5 volt

οκ...εξωτερική?Δηλαδή αγοράζω τροφοδοτικο(μετασχηματιστή)με προσαρμογεα τασης απο 5 εως 12 v και μετα?Κοβω καλωδια +/- και ενωνω καλώδια με μευρο κοκκινο απο ανενηστηρακι και ειμαι καλα?μηπως για να μην κοψω να βάλω καποιον θυληκο αντάπτορα για ρευμα στο κοκκινο μαυρο του ανεμηστηρα?any ideas????

Πέρασα απο το πλαίσιο σήμερα ,και εριξα μια ματιά στα ανεμιστηράκια που έχει .Βρήκα φθηνά και αθόρυβα για pc αλλά πως συνδέονται αυτά ρε παιδιά ?Ειδα είχαν κάτι 3-4 pin για συνδεση ,πρέπει να ανοιχτεί το κουτί του δέκτη και που συνδέεται το πιν αυτό ?
Φιλικά
Ν.

ο δεκτης δεν εχει υποδοχη για ανεμιστηρακι μπορεις να το τροδοδοτησεις απο μια usb ή καλυτερα με εξωτερικο τροφοδοτηκο απλα κοβοντας τα pin και συνδεοντας το καλωδιο στο καλωδιο του τροφοδοτηκου