Intel HD3000 η HD4000

pettakos

Senior Member
25 November 2006
330
Αθηνα
Καλημερα,
το htpc μου αποτελειται απο Intel H67BL, Core i3 2105, 8GB Ram, Intel SSD 520 60GB, και τρεχει αποκλειστικα XBMC σε Win 7 Ultimate.
Σημειωτεον οτι δεν κανει καμμια αλλη δουλεια, δεν υπαρχει αλλο εγκατεστημενο προγραμμα, ειναι απιστευτα ησυχο. (Lian Li PC-C50, Cpu cooler Coolermaster Geminii M4)
και μαλλον δεν με ενδιαφερουν λυσεις fan less καρτων γραφικων. Ολο το data (videos, music, photos), ειναι σε server. Εξοδος audio-video HDMI σε Pioneer Vsx-2020.
Aξιζει τον κοπο να μεταβω σε Core I3 3225, μονο και μονο για τα ενσωματωμενα γραφικα, για περιεχομενο 1080p 2D?
Θα υπαρχει αισθητη διαφορα σε dropped frames στην αναπαραγωγη?
Βεβαια το κοστος ανεβαινει, αν αναλογιστει κανεις οτι πρεπει να αλλαξω και μητρικη, διοτι παρολο που εκανα Bios Update, δεν εχει το καταλληλο firmware για να δεχτει Ivy Bridge.
Ευχαριστω προκαταβολικα για το χρονο σας.

Το setup σου είναι εξαιρετικό για HTPC. Το μοναδικό σημείο βελτίωσης για να βλέπεις στο 100% Video υλικό ειδικά απ' τη στιγμή που δεν βλέπεις 3D (προσωπικά δεν το γουστάρω) είναι η κάρτα γραφικών. Όλες οι Intel κάρτες πριν την HD4000 είχαν το γνωστό bug σε υλικό 24p που σταθερά έχανε frammes. Σε προσωπικό επίπεδο ξεκίνησα με τους προηγούμενους Pentium G530 και i3 (Clarckdale) και με ενοχλούσε αφάνταστα το bug γι' αυτό πήγα σε μια εξωτερική φτηνή κάρτα γραφικών Nvidia GT430 αλλά και για να έχω το XBMC σε Linux (ουσιασικά λειτουργεί ως media player).
Θα πρότεινα να δοκιμάσεις να ξεκινήσεις να βλέπεις ταινίες με το υπάρχον setup διότι δεν ενοχλεί τους πάντες και μπορεί να μην καταλάβεις και τίποτα. Υπάρχουν άπειρα παρόμοια setup με ευχαριστημένους χρήστες στο Forum του XBMC που δεν τους ενοχλεί καθόλου. Κράτα μας ενήμερους πάντως!

Re: Απάντηση: Intel HD3000 η HD4000

Μα ηδη βλεπω με αυτο το setup σχεδον ενα χρονο τωρα. Σε μερικες σκηνες ειναι ενοχλητικο,
Οι συγκεκριμενες καρτες ειναι ογκωδεις και ζεσταινονται αρκετα η οχι?
Αν τελικα αποφασισω να παω σε ivy, το προβλημα με τα 24p εχει λυθει η οχι,
και αν ειναι να συνεχιζω να εχω το ιδιο bug σε μικροτερο ισως βαθμο, τοτε δεν βλεπω το λογο.

Απάντηση: Re: Intel HD3000 η HD4000

Δηλαδη η HD4000 δεν το εχει το προβλημα?

Δεν έχω διαβάσει κάτι σχετικό ακόμα, οπότε περιμένουμε. Ασφαλής λύση παραμένει η Nvidia GT 430 η οποία είναι καλύτερη απ' την Nvidia GT 610 στα ίδια χρήματα. Είναι άριστη τόσο σε Linux όσο και σε Windows τόσο σε εικόνα αλλά τόσο και σε σε ήχο.

Αντί να αλλάζεις τα πάντα καλύτερα να σκεφτείς μια κάρτα γραφικών – πιο οικονομικό θα είναι σίγουρα.

Αντί να αλλάζεις τα πάντα καλύτερα να σκεφτείς μια κάρτα γραφικών – πιο οικονομικό θα είναι σίγουρα.

θα συμφωνήσω. μια gt430 θα σου στοιχήσει πολύ λιγότερο και θα σου δώσει άλλον αέρα από μια ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. άλλωστε το κουτί σου είναι ευρύχωρο σχετικά για κουτί htpc και δεν θα αντιμετωπίσεις ιδιαίτερα προβλήματα στην τοποθέτηση της.

αν και εσύ πληρώνεις, 250 ευρώ για να μην έχεις τα χαμένα frames τα θεωρώ πάρα πολλά όταν μπορείς να κάνεις την δουλειά σου με 50-60 ευρώ.

Απάντηση: Re: Intel HD3000 η HD4000

θα συμφωνήσω. μια gt430 θα σου στοιχήσει πολύ λιγότερο και θα σου δώσει άλλον αέρα από μια ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. άλλωστε το κουτί σου είναι ευρύχωρο σχετικά για κουτί htpc και δεν θα αντιμετωπίσεις ιδιαίτερα προβλήματα στην τοποθέτηση της.

αν και εσύ πληρώνεις, 250 ευρώ για να μην έχεις τα χαμένα frames τα θεωρώ πάρα πολλά όταν μπορείς να κάνεις την δουλειά σου με 50-60 ευρώ.

... αυξάνοντας την κατανάλωση του κατά 20 - 55W (idle - load αν τα θυμάμαι καλά για την gt430), και προσθέτοντας την φασαρία από ένα δεύτερο φουρφούρι, όταν μένοντας στην ενσωματωμένη, μπορεί να το αποφύγει...

Και αν τα π.χ. +20W σε κάποιον φαίνονται λίγα, να πω ότι σε idle καίει συνολικά τόσα το δικό μου (23W), φυσικά με την iGPU (αν και SB, λογικά όμως και οι ΙΒ τα ίδια θα είναι σε idle). Μικρή σημασία έχει βέβαια, αν το μηχανάκι ανοίγει για 1-2 ώρες την μέρα.

υγ. με Η67 θα έπρεπε να μπορεί να πάρει ΙΒ... εμένα η asrock έδωσε φιρμ (το πέρασα ήδη) ώστε να μπορέσει να δει ΙΒ... ίσως το δοκιμάσω και στην πράξη σύντομα.

Last edited:
Όταν μιλάμε για dedicated HTPC η κατανάλωση παίζει μικρό ρόλο απ' τη στιγμή που θα δουλεύει 3 με 4 ώρες την ημέρα. Και βέβαια θέμα θορύβου δεν υφίσταται αφού μπορεί άνετα να πάει σε Fanless λύσεις με μικρό κόστος. Γενικά αφού τρέχει XBMC και δεν τον ενδιαφέρει το 3D τότε με Openelec ή έστω και με Windows θα έχει ένα υπέροχο και αθόρυβο HTPC.