Internet Explorer 10 και προβλήματα με την Ελληνική Γλώσσα

Με αφορμή το σχόλιο του Simou:

..... μια ένσταση ως προς το λειτουργικό την έχω...Πάνο καλές θεάσεις!!!

στο προηγούμενο νήμα, που άνοιξα για το νέο μου PC και ένα πρόβλημα που μου παρουσιάζει ο Internet Explorer 10 στα Windows 8 Pro (64-bit) σε αυτό, είπα να το συζητήσω εδώ.

O Internet Explorer 10 (version 10.09.0.9200.16750), ενώ μου επιτρέπει να γράφω Ελληνικά σε κάποιες περιπτώσεις (π.χ. στην αναζήτηση του Google ή άλλων μηχανών αναζήτησης), όταν προσπαθώ να γράψω κείμενο σε κάποιο φόρουμ (π.χ. στο avclub ή κάποιο άλλο ελληνικό φόρουμ), το κείμενο βγαίνει με τους γνωστούς ακαταλαβίστικους χαρακτήρες:

Ό; ΔΏΕΒ ³½ΙΓΔΏΝΒ ±Ί±Δ»±²—ΓΔΉΊΏΕΒ Η±Α±ΊΔ;Α;Β

(Το κείμενο στην παραπάνω γραμμή με τους πλάγιους χαρακτήρες είναι το πριν από αυτό υπογραμμισμένο, έτσι όπως γράφεται κατά το ποστάρισμα, όταν έχω επιλέξει ως γλώσσα τα Ελληνικά.).

Δοκίμασα να διορθώσω την κατάσταση, μπαίνοντας μέσα στα Εργαλεία (Tools) του Internet Explorer και από εκεί να επιλέξω τη γλώσσα, αλλά μάταια. Προς το παρόν, έχω εγκαταστήσει ως γλώσσες των Windows τις εξής:
1. English U.K. Αυτή ήταν η default επιλογή κατά την εγκατάσταση του λειτουργικού, μιας και ο δίσκος αναβάθμισης που περιείχε τα Windows 8 Pro, είχε προέλευση από Αγγλία
2. Ελληνικά (μονοτονικό). Ήταν η δεύτερη επιλογή μου, ώστε να μπορώ να χρησιμοποιώ τη γλώσσα μας, βέβαια.
3. English USA. Αυτό το εγκατέστησα πρόσφατα ως τρίτη επιλογή, μαζί με το Language Pack, που το συνοδεύει ως update των Windows, ώστε να μπορώ να χρησιμοποιώ το κλασσικό αγγλικό πληκτρολόγιο, γιατί το βρετανικό έχει κάποιες ιδιοτροπίες (π.χ. ο χαρακτήρας “@” δεν πληκτρολογείται με το συνδυασμό των κλασσικών πλήκτρων [Shift]+[2], αλλά με τον συνδυασμό των [Shift]+[’]).

Όταν προσπαθώ μέσω του Πίνακα Ελέγχου (Control Panel) των Windows να επιλέξω γλώσσα (Control Panel > Clock, Language, and Region > Language), στην ήδη επιλεγμένη Ελληνική γλώσσα, διαβάζω δίπλα της την επιλογή: Windows display Language: Available for Download. Ακριβώς το ίδιο μου έγραφε όταν πρωτοεπέλεξα να εγκαταστήσω τα αμερικάνικα αγγλικά. Τότε που το έκανα, κατέβασα και εγκατέστησα και το Language Pack, και όλα πήγαν κανονικά. Τώρα, που προσπαθώ να κάνω το ίδιο με τα Ελληνικά, ενώ το Language Pack (KB2607607 [el_GR_LP]) έχει ήδη κατέβει κανονικά, όσες φορές ξεκινάει η εγκατάσταση, στο τέλος παίρνω ένα μήνυμα ότι αυτή απέτυχε.

Δεν ξέρω βέβαια αν αυτό φταίει και δεν μπορώ να γράψω ελληνικά στα φόρουμς, αλλά το αναφέρω ως πιθανή αιτία. Προς το παρόν, αυτό που κάνω είναι να φτιάχνω τα κείμενα στο Word και από εκεί να τα μεταφέρω στα ποσταρίσματα των φόρουμς, όπως το παρόν.

Ξέρετε κάτι, που θα βοηθούσε;
-

Last edited:
Απάντηση: Re: Internet Explorer 10 και προβλήματα με την Ελληνική Γλώσσα

απενεργοποιησε το προσθετο της logitech στον ie (setpoint).

Σ' ευχαριστώ πολύ!! Αυτό έφταιγε, τελικά!

Να είσαι καλά και Χρόνια Πολλα, Καλή Χρονιά.
-