Internet Explorer 7 Final

17 June 2006
10,681
Κυκλοφόρισε τελικά ο νέος ΙΕ και για winxp sp2. Tον έβαλα πριν λίγο. Περίεργη πρώτη εντύπωση. Αρχικά τα Cleartype fonts δίνουν μια άλλη αίσθηση που δεν ξέρω αν μου αρέσει στην TFT οθόνη μου. Επίσης πάνω ψηλά είναι κολλημένη μια μπάρα με 2 κουμπιά για το Forward/Back και ακριβώς δίπλα η address bar με το search bar δίπλα της. Και είναι κλειδωμένη και δεν μπορείς να πειράξεις τίποτα από αυτή. Είχα συνηθίσει τα Forward/Back να είναι δίπλα με τα print/home κλπ και τη μπάρα με το File/Edit κλπ να είναι στην κορυφή.
Tabbed browsing επιτέλους και επίσημα.
Να δούμε λοιπόν.
Μπορείτε για XP SP2 να τον κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο. Να προσθέσω πως πρέπει να έχετε validated windows για να τον εγκαταστήσετε...
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=74211

Εγινέ ήδη Uninstall...Απαγοητευση σκέτη..

1.Toolbars: δεν μπορεις να μετακινήσεις περαν του οριζοντίου άξονα!
2.Skins : ανύπαρτκα
3.Add-ons: τα περισσότερα ειναι commercial! (popup blocker πχ 29$!)
4 και σημαντικοτερο! ΤΡΩΕΙ ΜΝΗΝΗ!! ΠΟΛΥ ΜΝΗΜΗ!

δειτε ενα γρήγορο benchmark που έκανα:

Test 1:
ένα tab με about:blank ,δηλαδη χωρις σελιδα φορτωμενη.

IE7: 21.6mb ram / 15.2 vm (virtual memory)
fire: 27.7mb ram / 17.4 vm

Χωρις καμια σελιδα , ο ΙΕ7 καταναλώνει λιγότερη μνήμη, ΑΛΛΑ στον firefox έχω 9 extensions και 1 skin φορτωμενα. Εκτιμω οτι εαν τα βγαλω ,ο firefox θα τρωει λιγοτερη μνημη απο τον IE7.

Test 2:
1 tab με gmail

IE7: 47.5mb ram - 37mb vm
fire: 38.2mb ram - 28.9 vm

με 1 ΤΑΒ ήδη εχει ανεβει σημαντικα ο IE7...ανυσηχητικα πολυ θα έλεγα σε σχεση με πριν...

Test 3:
3 tabs με gmail.com / microsoft.com / firefox.com

IE7: 62mb ram - 50mb vm
fire: 40.6mb ram - 31 vm

εδω η κατάσταση αρχίζει και γίνεται επικίνδυνη για τον IE7 μιάς και ήδη με 3 tabs θα καταναλώσει σχεδον το 1/3 της ελεύθερης μνήμης ενος τυπικου pc με 512mb ram.

Test 4:
8 tabs με gmail.com / microsoft.com / firefox.com / ibm.com / plaisio.gr / avclub.gr / thinkgeek.com / ebay.com

IE7: 94mb ram - 80mb vm
fire: 58mb ram - 48mb vm

πλέον έχουμε ξεφυγει τελειως, ο IE7 εχει κανει allocate σχεδον 100 ολόκληρα mb απο την πολυτιμη ελεύθερη μνήμη μας, σύν 80 απο το swap. Η απόκριση ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αργή και το μηχανημα θα αρχίσει το swapping.

συμπερασμα: firefox rules...once you go with ,you will never go BACK!

Παίδια για.
Πρώτο post εδώ, οπότε ας πώ ένα γειά σε όλους σας.
Για τον ΙΕ7,εμένα πάλι μπορώ να πώ ότι μου άρεσε (την Beta2 τουλάχιστον που δοκίμασα) ο IE7 και περίμενα πώς και πώς να βγει ο 7.
Τον κατεβάζω τώρα να τον δοκιμάσω.
Και ο Firefox τα έχει τα προβληματάκια του (ΟΚ είναι free δε λέω), ειδικά με Javascripts.

sfortis said:
Test 3:
3 tabs με gmail.com / microsoft.com / firefox.com

IE7: 62mb ram - 50mb vm
fire: 40.6mb ram - 31 vm

εδω η κατάσταση αρχίζει και γίνεται επικίνδυνη για τον IE7 μιάς και ήδη με 3 tabs θα καταναλώσει σχεδον το 1/3 της ελεύθερης μνήμης ενος τυπικου pc με 512mb ram.

Επικίνδυνη; Γιατί;

Όντως πάντως τη μνήμη τη ρουφάει σαν τρελός. Κατάφερα με 4 παράθυρα και 6-7 ταμπς σε κάθε παράθυρο να φάει συνολικά πάνω από 500 ΜΒ μνήμης...μάλλον ο ΙΕ 6 με το maxthon από πάνω είναι καλύτερη λύση για όλους όσους θέλουν να χρησιμοποιούν ΙΕ.

Νομίζω οτι δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στα ελληνικά και ναί ΕΧΕΙ απαιτήσεις μνήμης γιατι θα συμβαδίζει με τα Vista που εκεί θές καινούργιο υπολογιστή πλέον.(εγώ τουλάχιστον).
Μιλάμε για Dual Core στα 3 ,μνήμη τουλάχιστον 2χ512, ειδική κάρτα γραφικών και πάει λέγοντας..

Re: Απάντηση: Internet Explorer 7 Final

Γιώργος Κυριακαράκος said:
μάλλον ο ΙΕ 6 με το maxthon από πάνω είναι καλύτερη λύση για όλους όσους θέλουν να χρησιμοποιούν ΙΕ.

Off topic αλλά μήπως μπορείς να γίνεις λίγο πιο αναλυτικός για το παραπανω? Δηλαδή τι ακριβώς είναι το maxthon?

Μήπως θα με βοηθούσε στο... http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=48735&postcount=1

Last edited:
Το maxthon είναι ένα πρόγραμμα που έρχεται και κάθεται πάνω από τον ΙΕ, χρησιμοποιεί την μηχανή του ΙΕ, απλώς προσθέτει μερικές λειτουργίες με βασικότερη το tabbed browsing

Απάντηση: Re: Internet Explorer 7 Final

giannis11 said:
Κυκλοφόρησε και στα Ελληνικά
http://www.microsoft.com/hellas/windows/ie/downloads/default.mspx

Φιλικά
Γιάννης

Δυστυχώς Γιάννη μου,αφορά την Αγγλική βερσιόν.Το κατέβασα και ..'αστο.
Αλλωστε στο International Site θα δείς οτι έχει μεταφραστεί στα Γερμανικά,Αραβικά και κάτι άλλες γλώσσες μόνο.
Τα Ελληνικά έπονται (ίσως με τα Vista μια και καλή !!)
:damnyou:

Υπομονή.
Υ.Γ. Τα Vista Aero πάντως είναι μαμάτα.Εχω πάθει και τα περιμένω πως και πως.Αυτά μάλιστα.Αυτό είναι περιβάλλον εργασίας εν ετι 2007 :music-smiley-005:

Να δω την τελική έκδοση των Vista γιατί με επεξεργαστή Athlon με 1 ΜΒ cache υπερχρονισμένο στα επίπεδα ενός 4500+ με 1 GB πολύ γρήγορης ram και δύο Νvidia Geforce 6600GT σε sli και το λειτουργικό σε raptor στις 10.000 rpm στην τελευταία beta δεν πέταγε...Τα έτρεχε ναι...αλλά...Πάμε το ελάχιστο για 2 GB ram είναι το πρώτο που έχω να παρατηρήσω. Πάντως Αν βγει όπως φημολογείται και SP3 για τα ΧΡ (λογικά με τον Internet Explorer 7/Outlook Express, Media Player 11 και όλα τα hot fixes μέχρι τώρα) δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος αναβάθμισης. Είναι πια τρομερά σταθερά, με τα μηχανάκια τα σημερινά πολύ γρήγορα και δεν τους λείπει κάτι. Windows Vista ακόμα και όταν βγουν επίσημα θα τα βάλω σε ένα νέο partition αλλά βασικό λειτουργικό θα γίνουν μόνο όταν βγει το SP1 διορθωθούν τα παιδικά προβλήματα και πάλι μόνο αν έχουν να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό.

1gb είναι λίγα για Vista! (νομιζω το min. requirement). Αλλα μην ξεχνας οτι τα beta έχουν γεναίες ποσότητες debugging κωδικα ο οποιος τρωει ουκ ολιγα resources.

Απάντηση: Re: Internet Explorer 7 Final

Raptor said:
Παίδια για.
Πρώτο post εδώ, οπότε ας πώ ένα γειά σε όλους σας.
Για τον ΙΕ7,εμένα πάλι μπορώ να πώ ότι μου άρεσε (την Beta2 τουλάχιστον που δοκίμασα) ο IE7 και περίμενα πώς και πώς να βγει ο 7.
Τον κατεβάζω τώρα να τον δοκιμάσω.
Και ο Firefox τα έχει τα προβληματάκια του (ΟΚ είναι free δε λέω), ειδικά με Javascripts.

Raptor: Kαλημέρα wellcome to the club!!!
Δυστυχώς, έχω κάνει unistall, τον ΙΕ7 ΒΕΤΑ2, επειδή πραγματικά δεν μου άρεσε το set-up του και όλο εν γένει το interface του