ιντερνετικο ραδιοφωνο?

haralas

Senior Member
31 January 2008
437
φιλοι σκεφτομαι την πιθανοτητα να συνδεσω διαδικτυακο ραδιοφωνο στο στερεοφωνικο μου ,και οταν λεω διαδυκτιακο εννοω δεκτη ο οποιος θα συνδεθει κατ'ευθειαν στον ενισχυτη χωρις μεσολαβηση pc με μονη συνδεση στο δυκτιο ,τι παιζεται και σε ποια τιμη αυτη την στιγμη στο εμποριο?

Squeezbox της logitech. Συνδεση με pc με ethernet ή wifi ή και κατευθειαν συνδεση στο δικτυο με wifi με τον υπολογιστη κλειστο. Ακολουθως συνδεση στο ηχοσυστημα σου με coaxial ή οptical συνδεση.

http://www.slimdevices.com/pi_squeezebox.html

Υπ'οψιν οτι οι καλοι ιντερνετικοι σταθμοι ειναι με συνδρομη. Εχεις ανακαλυψει κανεναν καλο free?

Εχετε προσεξει με ποσα kbps μεταδιδουν? Δηλαδη αυτο το θορυβο το θεωρειτε μουσικη?

Εχετε προσεξει με ποσα kbps μεταδιδουν? Δηλαδη αυτο το θορυβο το θεωρειτε μουσικη?
το θεμα στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν ειναι τοσο η ποιοτητα οσο η ενημερωση τηρουμενων των οποιων περιορισμων , εκεινο που θα ηθελα παρεπιπτωντως ειναι το εαν αυτα τα προτεινομενα <ραδιοφωνα> εκτος απο κατ'ευθειαν συνδεση με το δικτυο θα μπορουν να λειτουργουν και σαν streamer δηλ να μεταφερουν και απο τον υπολογιστη ανοικτο στο στερεο στο σαλονι?

το θεμα στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν ειναι τοσο η ποιοτητα οσο η ενημερωση τηρουμενων των οποιων περιορισμων , εκεινο που θα ηθελα παρεπιπτωντως ειναι το εαν αυτα τα προτεινομενα <ραδιοφωνα> εκτος απο κατ'ευθειαν συνδεση με το δικτυο θα μπορουν να λειτουργουν και σαν streamer δηλ να μεταφερουν και απο τον υπολογιστη ανοικτο στο στερεο στο σαλονι?

Αυτο ακριβως κανουν.
Ειτε ενσυρματα ειτε ασυρματα στελνεις υλικο στο ηχοσυστημα σου.
Ειτε απο το σκληρο σου ειτε ιντερνετικους σταθμους.

εκτος απο κατ'ευθειαν συνδεση με το δικτυο θα μπορουν να λειτουργουν και σαν streamer δηλ να μεταφερουν και απο τον υπολογιστη ανοικτο στο στερεο στο σαλονι

αυτο το κανουν μια χαρα,εχω εμπειρια απο ενα sqeezebox φιλου.Μονο που το ιδιο μπορει να το κανει και ενα ps3 μαζι με αλλα χιλια πραγματα και με καποια ευρω παραπανω.

Εάν κατά τύχη έχει δορυφορικό δέκτη με Ethernet λ.χ. dreambox, υποστηρίζουν και internet radio.

Παντως εχοντας ιντερνετικό ενισχυτή εδω και 2 χρόνια αλλά και δορυφορικό δέκτη dreambox που μπορει να παιζει ιντερνετικά ραδιόφωνα αυτό που βλέπω είναι ότι δεν μπορούν να παίξουν τα ραδιόφωνα που εκπέμπουν αποκλειστικά με τα ιδιοκτησιακα πρότυπα του windows media player αλλά μόνο αυτά που εκπέμπουν με τα πρότυπα του winamp
Δεν ξέρω αν καποιο ειδικό ιντερνετικό ραδιόφωνα έχει πληρώσει royalties στην microsoft και μπορει να τα έχει όλα και ....δεν έχω βρει καποιον που να το έψαξε σε βαθος (εχει συζητηθει αυτό πριν πολύ καιρό...)

Ωραια ας το παρουμε απο την αναποδη ,εχουμε λοιπον το pc μας και παιζει καποιους ιντερνετικους σταθμους ,τωρα αυτους τους σταθμους τουλαχιστον πως τους μεταφερουμε και πως τους συνδεουμε σε κανονικο στερεο ενισχυτη?

Απάντηση: Re: ιντερνετικο ραδιοφωνο?

Ωραια ας το παρουμε απο την αναποδη ,εχουμε λοιπον το pc μας και παιζει καποιους ιντερνετικους σταθμους ,τωρα αυτους τους σταθμους τουλαχιστον πως τους μεταφερουμε και πως τους συνδεουμε σε κανονικο στερεο ενισχυτη?

Το έχω κάνει στο σύστημα του γιού μου με το τρόπο που περιγράφει συμφορουμιτης και ο ήχος ήταν άθλιος
Προσοχή λοιπόν

DF