InternetRadio FM Receiver

NEAS

New member
2 November 2014
26
Heraklion
Καλησπέρα στη παρέα,

Ψάχνω για κάποιο φορητό (σχετικά) ραδιόφωνο το οποίο θέλω να χρησιμοποιώ σε πρώτη φάση στο γραφείο μου με τα εξής χαρακτηριστικά :

• FM Tuner
  • Streaming Internet Audio Player μέσω Wifi ή ethernet
  • Σχετικά καλή ποιότητα ήχου
  • Εξωτερική τροφοδοσία
  • Έξοδος για σύνδεση με ενισχυτή (προεραιτικό)

Η αλήθεια είναι ότι έχω κάνει μια αρκετά καλή αναζήτηση αλλά σίγουρα θα μου έχουν ξεφύγει κάποια μοντέλα. Το budget ανέρχεται ταβάνι στα 200 euros, ενώ δε με χαλάει η ιδέα του μεταχειρισμένου.
Για να προλάβω κάποιους το Squeezebox της Logitech δε μου κάνει.

Και μια σχετική ερώτηση. Βλέπω ότι τα περισσότερα μοντέλα αναφέρουν πχ 15000 σταθμοί ή κάτι σχετικό. Το ερώτημα είναι, πως μπορώ να streamάρω πχ Έρα ΣΠΟΡ, Soma FM ή γενικότερα κάποιο ιντερνετικό ραδιόφωνο της επιλογής μου το οποίο μπορεί να μην υπάρχει στη λίστα; Πως ακριβώς λειτουργούν;

Αναμένω τις προτάσεις σας ώστε να συζητήσουμε επί αυτές.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

:ernaehrung004::ernaehrung004:

Δεν σου κάνει κάποιο κινητό με καλό dac; πχ μεταχειρισμένο samsung galaxy s3 with wolfson dac και εξωτερικά ενεργά ηχεία. Αν είναι rootαρισμένο και σε android 5-6 θα είναι μια χαρά. Χρησιμοποιείς το ενσωματωμένο fm radio, κοτσάρεις ένα σωρό free android εφαρμογές πχ. e-radio (greek stations), spotify, tunein (international fm radios), hiby music για mp3, wav, flac, dsd κλπ αρχεία ( http://avclub.gr/forum/showthread.php/121115-Android-Music-Players ).
Ξέρω ότι δεν είναι dedicate λύση αλλά πιστεύω ότι θα σε βολέψει αρκετά.

υγ. εγώ έχω ένα rootαρισμένο samsung galaxy s1 (συνδεδεμένο με ηχεία για pc) για τις παραπάνω εφαρμογές και με καλύπτει σε streaming αλλά επειδή δεν έχει otg βάζω τα mp3 και flac στην sd. Αν και καλύπτομαι καθημερινά μέσω του ιντερνετ.
υγ2. Δες και την εικόνα του avatar μου (με ένα παλιότερο tablet που είχα τώρα εκεί είναι λαπτοπ)

Last edited:
Δεν σου κάνει κάποιο κινητό με καλό dac; πχ μεταχειρισμένο samsung galaxy s3 with wolfson dac και εξωτερικά ενεργά ηχεία. Αν είναι rootαρισμένο και σε android 5-6 θα είναι μια χαρά. Χρησιμοποιείς το ενσωματωμένο fm radio, κοτσάρεις ένα σωρό free android εφαρμογές πχ. e-radio (greek stations), spotify, tunein (international fm radios), hiby music για mp3, wav, flac, dsd κλπ αρχεία ( http://avclub.gr/forum/showthread.php/121115-Android-Music-Players ).
Ξέρω ότι δεν είναι dedicate λύση αλλά πιστεύω ότι θα σε βολέψει αρκετά.

υγ. εγώ έχω ένα rootαρισμένο samsung galaxy s1 (συνδεδεμένο με ηχεία για pc) για τις παραπάνω εφαρμογές και με καλύπτει σε streaming αλλά επειδή δεν έχει otg βάζω τα mp3 και flac στην sd. Αν και καλύπτομαι καθημερινά μέσω του ιντερνετ.
υγ2. Δες και την εικόνα του avatar μου (με ένα παλιότερο tablet που είχα τώρα εκεί είναι λαπτοπ)

Σε ευχαριστώ για τη πρόταση. Τη λύση αυτή την έχω σκεφτεί αλλά απορίφθηκε λόγο πολυπλοκότητας αλλά και λόγο του γεγονότος ότι είμαι πιο vintage τύπος.