iOS, New Ipad, Snow Leopard και........iCloud!

FragoulisNaval

Supreme Member
4 November 2009
7,820
Δίπλα στον Pseiras.....
Τα παραπάνω είναι ενδεικτικά νομίζω της σύγχησης που επικρατεί και εξηγώ τον πόνο μου :

Εχτές μπήκα τυχαία στο iCloud.com και είδα τί έχει αποθηκευμένο το σύνεφο από τα email/calendar/contacts/iWork
To μόνο πλήρες ήταν το iWork και email.Οτι έγγραφα έχω στο ipad υπάρχουν και εκεί. Τα υπόλοιπα κουκουρούκου.
Contacts υπήρχαν μόνο 2 και calendar δεν υπήρχε καμία καταχώρηση.

Ερώτηση : Τα calendar/contacts μεταξύ mac mini και Ipad είναι τα ίδια και είναι πλήρης. Πώς θα γίνει να είναι πλήρης ΚΑΙ στο Icloud.com?

Ερώτηση Νο2 : Αν αλλάξω κάτι στα contacts στο iCloud.com θα αλλάξει και στο Ipad όταν το τελευταίο συνδεθεί με το Internet???

πηγες στα system preferences -> Mail, Contacts & Calendars kai sto iCloud ενεργοποιησε τα contacts και ολα τα υπολοιπα.
Δες επισης και στο contacts -> prefs να ειναι κι εκει ενεργοποιημενο.

πηγες στα system preferences -> Mail, Contacts & Calendars kai sto iCloud ενεργοποιησε τα contacts και ολα τα υπολοιπα.
Δες επισης και στο contacts -> prefs να ειναι κι εκει ενεργοποιημενο.

τα έχω κάνει ήδη αυτά....

Σχετικά με το 2ο ερώτημά μου;;;

Ναι, θα τα αλλάξει. Γενικα οταν αλλαζεις κατι σε μια απο τις icloud συσκευές, αλλαζει παντού στις υπολοιπες.

Re: Απάντηση: iOS, New Ipad, Snow Leopard και........iCloud!

:violent-smiley-030:
Ναι, θα τα αλλάξει. Γενικα οταν αλλαζεις κατι σε μια απο τις icloud συσκευές, αλλαζει παντού στις υπολοιπες.

Ωραία....μας έκανες την μούρη κρέας......:furious3:

Δηλαδή θα πρέπει να κάνω copy paste της επαφές μου στο iCloud κάπως ? Manually? σε μια μέρα? :bang: Δεν θα έπρεπε ήδη να είχαν συγχρονιστεί όταν κάνω synchronized το Ipad? :hmmmm2:

Πρόσεχε τί θα πείς γιατί είμαι και κάποιας ηλικίας..... :stupid:

Οχι βρε, αυτοματα γινεται, αυτη ειναι η έννοια του cloud.
Τι επαφες σου που τις έχεις; Γιατί την πρωτη φορα καπως πρεπει να γινουν imported στο icloud.
Πχ, εαν ειναι στο contacts του mac, θα ανεβουν αυτοματα οταν ενεργοποιησεις το icloud.

Οχι βρε, αυτοματα γινεται, αυτη ειναι η έννοια του cloud.
Τι επαφες σου που τις έχεις; Γιατί την πρωτη φορα καπως πρεπει να γινουν imported στο icloud.
Πχ, εαν ειναι στο contacts του mac, θα ανεβουν αυτοματα οταν ενεργοποιησεις το icloud.

Συνεχίζεις να μας κάνεις την μούρη κρέας.....Snow Leopard και iCloud δεν συμβαδίζουν. Τις επαφές μου τις είχα στο gmail/contacts και όταν έκανα sync το ipad με το gmail account όλες πήγαν κομπλέ ΑΛΛΑ σε δεύτερο group με την επωνυμία gmail contacts. Μετά έκανα sync το mac mini με το ipad και πήρε τις επαφές το mac mini σούπερ. Και τώρα κάτσαμε στον άξονα γιατί θέλω να πάρω iphone και θέλω να αποκοπώ πλήρως από την google...

Αν θυμαμαι καλα, οτι επαφες εχεις περασμενες ηδη σε μια απο τις icloud συσκευές, την πρωτη φορα που ενεργοποιεις το icloud σε αυτες, σε ρωταει εαν θες να κανει merge τα contacts στο icloud. Αν πεις ναι, ανεβαινουν κανονικα στο icloud.
Νομιζω επισης πως κανονικα παίζει και σε snow leopard το icloud απλα εχει διαφορετικο setup.
Παντως, αφου εχεις τις επαφες στο gmail, μπορεις να τις κανεις export σε ενα ενιαιο vcard και μετα import στο icloud.com
Πανεύκολο.

Αν θυμαμαι καλα, οτι επαφες εχεις περασμενες ηδη σε μια απο τις icloud συσκευές, την πρωτη φορα που ενεργοποιεις το icloud σε αυτες, σε ρωταει εαν θες να κανει merge τα contacts στο icloud. Αν πεις ναι, ανεβαινουν κανονικα στο icloud.
Νομιζω επισης πως κανονικα παίζει και σε snow leopard το icloud απλα εχει διαφορετικο setup.
Παντως, αφου εχεις τις επαφες στο gmail, μπορεις να τις κανεις export σε ενα ενιαιο vcard και μετα import στο icloud.com
Πανεύκολο.

Αυτό δεν το ήξερα..... Για κάτσε να το δοκιμάσω.....

Πανεύκολο.

Επιασε ρε θηρίο!!! Τώρα για πές μου πώς να συγχρονίσω και τα calendars Που έχω στο gmail :flipout:

Τώρα θεωρητικά θα πρέπει να σβήσω από το Ipad τις επαφές που έχει λόγω gmail και να κρατήσω μόνο του Icloud για να μην τις έχω δυο φορές σωστά;

Χμ, οντως δεν εχει σχετικό tab..
Δοκιμασε να το κανεις import στο mac calendar και μετα να το συγχρονισεις με icloud.

Χμ, οντως δεν εχει σχετικό tab..
Δοκιμασε να το κανεις import στο mac calendar και μετα να το συγχρονισεις με icloud.

Αυτό δεν θέλω να το κάνω γιατί θα έρθουν όλα τα άσχετα events από το facebook και δεν έχω βρεί ακόμα πώς να τα κόψω....επίσης πώς θα σβήσω τις παλιές επαφές από το Ipad πρίν κάνω sync με icloud?

Εαν το calendar του google ειναι καθαρο και updated, κανε το export, σβησε το calendar του mac και μετα κάνε το import.
Οι επαφές στο ipad θα σβηστουν οταν ενεργοποιησεις το icloud εκτος και αν πεις OK στο να τις κανεις merge.

Αυτο το χαος του συγχρονισμου μεταξυ πολλων συσκευων και cloud ειναι που φοβαμαι και δεν το εχω ενεργοποιησει το iCloud....