ip address από το wd mybooklive

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,608
έχω παρατηρήσει ότι από διάφορες εφαρμογές που ελέγχω από απόσταση η σύνδεση με τον wd mybooklive δεν χάνεται ποτέ ακόμα και όταν αλλάξει η εξωτερική ip address από τον provider.
Πχ πριν φύγω ελέγχω τη διεύθυνση και γνωρίζοντάς την έχω πρόσβαση σε συγκεριμένες εφαρμογες. Αν για κάποιο λόγο στο μεταξύ αλλάξει ο provider την διευθυνση δεν έχω πιά πρόσβαση.
Αυτό δεν συμβαίνει ποτέ με τον mybooklive από τον οποίο ποτέ δεν είχα πρόβλημα να έχω πρόσβαση σε ο,τιδήποτε όπου και να ήμουν.

Σκεφτόμουν λοιπόν τί στο καλό κάνουν και έχουν πάντα τη σωστή διεύθυνση.
Ή αν θα μπορούσα από μακρυά με την android app να δω αυτή την διεύθυνση και να την χρησιμοποιήσω και αλλού.

Αυτό που κάνουν πιθανότατα είναι ίδιας λογικής με το no-ip και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες.

Για να κάνεις αυτό που θέλεις, ψάξε στο router σου για υποστήριξη dynamic dns. Τα περισσότερα από αυτά υποστηρίζουν παραπάνω από μία υπηρεσίες. Αφού φτιάξεις account πχ στο no-ip και δημιουργήσεις ένα domain εκεί, το domain αυτό θα βλέπει πάντοτε την ip του router σου.

Από και και πέρα, για να επικοινωνήσεις με συγκεκριμένη εφαρμογή ή συσκευή όντας έξω από το δίκτυό του σπιτιού σου, θα πρέπει να έχεις κάνει port forward συγκεκριμένη ip/port.

Έτσι πχ για να δεις το ftp server στο σπίτι σου που ακούει στην port 28666, θα πρέπει να κάνεις Port forward στην την στατική ip του μηχανήματος που τρέχει ο ftp server στο port 28666 και πλέον το http://iperixas-noip.org:28666 θα βλέπει τη συγκεκριμένη συσκευή.

αυτό με το no-ip το έχω κάνει, αλλά δουλειά δεν βλέπω (εκτός αν έκανα κάτι λάθος).
έχω φτιάξει account και έναν host. Όταν είμαι σπίτι και τυχαίνει να αλλάξει, αμέσως μου κάνει update.
Όταν παω στο γραφείο κάνει update και μου δίνει την ip από το ρούτερ του γραφείου. Εγώ θέλω την άλλη.

το port κάνει forward κανονικά.
Δηλαδή αν την ξέρω (που την βλέπω πριν φύγω) την βάζω και μπαίνω.
Το θέμα είναι όταν αλλάξει όσο λείπω, ή αν κάποιος στο σπίτι κάνει reset το ρούτερ.
Και το wd είναι ακλόνητο.

τι έχεις κανει δηλαδή?εχεις βάλει τα στοιχεία του λογαριασμού σου από το no-ip στο ρουτερ έτσι ώστε όταν αλλάξει η wan ip να ενημερωθεί αυτόματα και το no-ip?

Όταν πας στο γραφείο εννοείς πχ με το Laptop σου; Έχεις βάλει κάποιο no-ip software σε λαπτοπ?

Είναι αδύνατον να έχεις βάλει no-ip στο router του σπιτιού και να δίνει την ip του γραφείου, εκτός και αν κάποια συσκευή από το γραφείο σου ενημερώνει επίσης τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

έχω κάνει το account και μετά σύμφωνα με τις οδηγίες τους add host. Και έχει και μια εφαρμογή no-ip updater που την τρέχεις να ελέγξει τι γίνεται.
Και το κάνω και στο κινητό γιατί θέλω να έχω πρόσβαση από το κινητό.
Όταν μπαίνω στο γραφείο μου λέει πχ ότι ο host....ssupersonic.no-ip.bulshit.net έχει γίνει updated successfully και μου δίνει την ip του γραφείου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

εγω αναρωτιέμαι πως το ξέρει πάντα ο mybooklive και συνδέεται μια χαρά

έχω κάνει το account και μετά σύμφωνα με τις οδηγίες τους add host. Και έχει και μια εφαρμογή no-ip updater που την τρέχεις να ελέγξει τι γίνεται.
Και το κάνω και στο κινητό γιατί θέλω να έχω πρόσβαση από το κινητό.
Όταν μπαίνω στο γραφείο μου λέει πχ ότι ο host....ssupersonic.no-ip.bulshit.net έχει γίνει updated successfully και μου δίνει την ip του γραφείου.

οπότε λογικό να σου κανει update με την ip του γραφείου, θα πρέπει να βάλεις τα στοιχεία του λογαριασμού στο no-ip στο ρουτερ του σπιτιού, δεν ξέρω ποιο φούτερ έχεις και αν έχει επιλογή για dyndns αλλά ακόμη και τα φούτερ των παροχών έχουν τέτοια επιλογή

[/COLOR]εγω αναρωτιέμαι πως το ξέρει πάντα ο mybooklive και συνδέεται μια χαρά

έχει δικιά της υπηρεσία ανάλογη της no-ip και κάθε φορά που αλλάζει η ip ενημερώνεται αυτόματα

ένα τέτοιο έχω... -bye-

large_20150907104146_nike_team_club_hoodie_fouter_me_koukoula.jpeg

δεν ξέρω πως το εννοείς, αλλά υποτίθεται ότι το κάνω στο σπίτι και θα έπρεπε νομίζω να σεταριστεί.

το wd πως το πετυχαίνει και είναι μπαμ?

πχ μια κάμερα που έχω που έχει υπηρεσία dyndns, άμα αλλάξει η ip πρέπει να την ξανατρέξεις για να ενημερωθεί

το φουτεράκι είναι huaweii του οτε

έλεγα μια και η wd το κανει καλά, να χακάρω την εφαρμογή και να πάρω απ αυτούς την ip

κάνε ότι έγραψα στο ρουτερ και δεν θα χρειαστεί να κάνεις ξανά update χειροκίνητα

κάνε ότι έγραψα στο ρουτερ και δεν θα χρειαστεί να κάνεις ξανά update χειροκίνητα

άμα καταλάβαινα τι ακριβώς εννοείς....ίσως.... :bigcry:

ένα τέτοιο έχω... -bye-

large_20150907104146_nike_team_club_hoodie_fouter_me_koukoula.jpeg

δεν ξέρω πως το εννοείς, αλλά υποτίθεται ότι το κάνω στο σπίτι και θα έπρεπε νομίζω να σεταριστεί.

το wd πως το πετυχαίνει και είναι μπαμ?

πχ μια κάμερα που έχω που έχει υπηρεσία dyndns, άμα αλλάξει η ip πρέπει να την ξανατρέξεις για να ενημερωθεί

το φουτεράκι είναι huaweii του οτε

έλεγα μια και η wd το κανει καλά, να χακάρω την εφαρμογή και να πάρω απ αυτούς την ip

δεν ξέρω που έχει την επιλογή το Huawei,σε ενα ΖΤΕ είναι στο application-DDNS
ψαξε στο μενού του wd για ανάλογη υπηρεσία

άμα καταλάβαινα τι ακριβώς εννοείς....ίσως.... :bigcry:

βρες την επιλογή στο ρουτερ σου, αν κάποιος έχει το ίδιο ας σου απαντήσει,εγω έχω ΖΤΕ και σου έγραψα που είναι η επιλογή,ψαξε μήπως έχει αντίστοιχη επιλογή το Huawei

Λοιπόν το ρουτερ έχει μια καρτέλα που την λεει ddns και εκεί υπάρχουν οι επιλογές

βασικά είναι disabled
οι επιλογές είναι
Service provider
host name
e mail addres
user
password
και μετά έχει ένα enable wildcard

το θέμα είναι τί βάζουμε εδώ.
και εφ όσον είναι disabled πως δουλεύει ο wd χωρίς αυτό?

http://screenshots.portforward.com/routers/Huawei/Echolife_HG520b/Dynamic_DNS.htm

βρήκα κάποιες απαντήσεις εδώ.
συμφωνείτε?
http://www.adslgr.com/forum/threads/434970-Huawei-Echolife-HG520/page17

Λοιπόν το ρουτερ έχει μια καρτέλα που την λεει ddns και εκεί υπάρχουν οι επιλογές

βασικά είναι disabled
οι επιλογές είναι
Service provider
host name
e mail addres
user
password
και μετά έχει ένα enable wildcard

το θέμα είναι τί βάζουμε εδώ.
και εφ όσον είναι disabled πως δουλεύει ο wd χωρίς αυτό?

http://screenshots.portforward.com/routers/Huawei/Echolife_HG520b/Dynamic_DNS.htm

βρήκα κάποιες απαντήσεις εδώ.
συμφωνείτε?
http://www.adslgr.com/forum/threads/434970-Huawei-Echolife-HG520/page17

ναι, μην ανακατεύεις τον wd,εχει δικιά της υπηρεσία

το θέμα είναι ότι ο host που μου φτιάνει η noip είναι μια χαρά όσο είμαι σπίτι.
Όταν φύγω παίρνει από εκεί που θα βρίσκομαι.
Να δούμε αύριο τι θα κάνει....

το θέμα είναι ότι ο host που μου φτιάνει η noip είναι μια χαρά όσο είμαι σπίτι.
Όταν φύγω παίρνει από εκεί που θα βρίσκομαι.
Να δούμε αύριο τι θα κάνει....

ε άμα το κάνεις update από το κινητό τι θα έπαιρνε, και το τώρα αν το κάνεις update από το κινητό πάλι θα παίρνει από εκεί που βρίσκεσαι

ε άμα το κάνεις update από το κινητό τι θα έπαιρνε, και το τώρα αν το κάνεις update από το κινητό πάλι θα παίρνει από εκεί που βρίσκεσαι

το θέμα είναι όμως ότι παίρνει από το κινητό ακόμα και αν δεν το κανω update από το κινητό.
πχ σήμερα έφυγα από το σπίτι και το άφησα στο 94....κλπ
ήρθα στο γραφείο, δεν έκανα τίποτα, το τσεκάρισα με το nslookup μου έβγαλε 94... κλπ. Μπήκα και με το λογικό του όνομα xxxx.ddns.net όλα καλά.

βγήκα έξω, στο δρόμο μπήκα με το κινητό στο ιντερνετ πήρε μια διεύθυνση της cosmote 31.....κάτι. Μια δυό φορές.
όμως δεν έκανα κανένα update.
Γυρνάω γραφείο πάω να μπω με το λογικό όνομα, τίποτα.
Κάνω ξανά nslookup μου βγάζει ένα 31.....κάτι.
Με το 94..... μπαίνει κανονικά.

Πώς γίνεται το κινητό να δίνει στο no-ip τη διεύθυνση χωρίς να κάνει update?