Ipad και cosmote internet on the go

xlemp21

Senior Member
9 November 2006
680
Αγια παρασκευη
Καλησπερα στο φορουμ......ειμαι κατοχος usb stick internet on the go μεχρι 7.2mbps......σε περιπτωση που θελω να αγορασω το ipad wifi version αλλα και το usb adapter που υπαρχει στο σαιτ τις apple......θα μπορω να εχω ιντερνετ 3g;
ευχαριστω πολυ....

όχι, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποιον 3G router.

χμ για πες ...

δεν καταλαβα ...

δλδ κατι γινεται ?

να παιρνει το 3g και να βγαζει wi fi ?

επισης ...

γινεται να βαλει κανεις την καρτα του καρτο - internet στο ipad 3g ?

γιατι 3g συνδεση δεν ...

αμα ηταν λιγο πιο φτηνο και το 3g μοντελο ...
εχεις wi fi οποτε θες κι αν χρειαστεις 3g παιρνεις μια καρτα απ τη vodafone ...

γινεται ?

ναι, σε έναν 3G router ,βάζεις την sim σου και συνδέεσαι πάνω με οποιαδήποτε συσκευη έχει wifi. (πολύ βολικό είναι και το vodafone mifi, το οποίο δουλεύει και με μπαταρία)

στην περίπτωση που έχεις ipad 3g φυσικά και μπορείς να βάλεις την κάρτα ,εάν είναι ξεκλείδωτο, αρκεί να την κόψεις ή να την αντικαταστήσεις με micro sim. (η voda δίνει ήδη micro sims)

Επισης το ρολο του ρουτερ μπορει να παιξει και ενα iphone στο οποιο θα βαλεις την καρτα του On the go.

αυτο το χω κανει εγω χωρις να του βαλω καρτα ειδικη του on the go ...

με την απλη σιμ του τηλεφωνου και με τον κωδικο αγορας χρονου απο την καρτα

δουλευει κανονικα

( tethering )

δεν εχω αλλαξει καρτα ...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=64551

ναι, σε έναν 3G router ,βάζεις την sim σου και συνδέεσαι πάνω με οποιαδήποτε συσκευη έχει wifi. (πολύ βολικό είναι και το vodafone mifi, το οποίο δουλεύει και με μπαταρία)

στην περίπτωση που έχεις ipad 3g φυσικά και μπορείς να βάλεις την κάρτα ,εάν είναι ξεκλείδωτο, αρκεί να την κόψεις ή να την αντικαταστήσεις με micro sim. (η voda δίνει ήδη micro sims)

η micro sim που θελει το iphone 4 ειναι διαφορετικη απο του ipad 3g ? ( οχι σε μεγεθος - διαστασεις )

δλδ μπορει να παρει καποιος μια οποιαδηποτε μικροσιμ

( π.χ. για iphone 4 ) και να τη βαλει στο ipad 3g και να αγορασει χρονο καρτοιντερνετ μεσω καρτας ? με κωδικο ?

γιατι πολλοι μπορει να σκεφτουν να πανε στο 3g αν μπορει να δουλεψει και με καρτοιντερνετ ...

Last edited:
εάν είναι ξεκλείδωτο

Σάκη, θα μου επιτρέψεις μια μικρή διόρθωση.

Τo iPad, από όπου και να το αγοράσεις, όποιο μοντέλο και να πάρεις, είναι ξεκλείδωτα όλα σε όλους τους παρόχους (εφόσον μιλάμε για το 3G). Δεν είναι τηλέφωνο για να πωλείται κλειδωμένο κάπου, και για αυτό δεν υπάρχει (και δεν νομίζω να υπάρξει) εταιρία-πάροχος (Vodafone, O2, AT&T, Mobistar, etc) που να το πουλάει.

Και για του λόγου του αληθές:

apple-creation-0373-rm-eng.jpg

Από το keynote της παρουσίασής του!

Σάκη, θα μου επιτρέψεις μια μικρή διόρθωση.

Τo iPad, από όπου και να το αγοράσεις, όποιο μοντέλο και να πάρεις, είναι ξεκλείδωτα όλα σε όλους τους παρόχους (εφόσον μιλάμε για το 3G). Δεν είναι τηλέφωνο για να πωλείται κλειδωμένο κάπου, και για αυτό δεν υπάρχει (και δεν νομίζω να υπάρξει) εταιρία-πάροχος (Vodafone, O2, AT&T, Mobistar, etc) που να το πουλάει.

Και για του λόγου του αληθές:

apple-creation-0373-rm-eng.jpg

Από το keynote της παρουσίασής του!

βεβαίως και έχεις δίκιο ! -bye-

η micro sim που θελει το iphone 4 ειναι διαφορετικη απο του ipad 3g ? ( οχι σε μεγεθος - διαστασεις )

δλδ μπορει να παρει καποιος μια οποιαδηποτε μικροσιμ

( π.χ. για iphone 4 ) και να τη βαλει στο ipad 3g και να αγορασει χρονο καρτοιντερνετ μεσω καρτας ? με κωδικο ?

γιατι πολλοι μπορει να σκεφτουν να πανε στο 3g αν μπορει να δουλεψει και με καρτοιντερνετ ...

Το micro sim είναι ίδιο (ένα μόνο είδος υπάρχει). Και ναι μπορείς να κάνεις ακριβώς αυτό (το έκανα χτές) αν και επέλεξα συμβόλαιο γιατι το καρτοκινητό είναι πιο ακριβό το ΜΒ. Διάλεξα κοσμοτε λόγω φρικτής εμπειρίας αυτό το καλοκαίρι με βονταφον 3g. Το μηνίαο συμβόλαι (χώρίς υποχρέωση χρόνου - το κόβεις όποτε θες). έχει 5Ε για 100ΜΒ, 15,50Ε για 300ΜΒ (δεν αξίζει) και 20Ε για 1GB. Εγώ πήρα το 5Ε/20ΜΒ γιατί δεν θέλω πολλά - λίγο mail & web.

Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις το GPS τότε αξίζει το 20Ε/1GB. Έπεξα λίγο με τους χάρτες και κατέβασε 50ΜΒ!

Γεια σε ολα τα παιδια και συγχαρητηρια για το υπεροχο φορουμ.
Ερχομαι Ελλαδα απο Αυστραλια την πρωτη εβδομαδα του Οκτωβρη και εχω αναγκη για συνδεση ιντερνετ στο ipad. ψαχνω στο ιντερνετ εδω και μερες με λιγη επιτυχια μεχρι που βρηκα αυτο το φορουμ.
Με ενδιαφερει το καρτοκινητο ιντερνετ της κοσμοτε με καρτα(κοστος 20 ευρω) για 7 ημερες(14 ευρω 1 γιγα μιας και η προσφορα με 10 ευρω ληγει 30/09).
Υπαρχει περιπτωση να μου δωσουν μικροσιμ?
Εαν οχι, αν κοψω την καρτα θα δουλεψει, και τι ρυθμισεις θα πρεπει να βαλω στο ipad?

Ευχαριστω πολυ ολους οσους απαντησουν.

Υ.Γ. για την ανημερωση σας, στην Αυστραλια δεν μπορεις να χρησιμοποιεις κομμενες σιμ στο iphone/ipad(ουτε και το αντιστροφο, δηλαδη μικροσιμ με ανταπτορες σε 3g modem). Μεσω του imei τις συσκευης και του id της σιμ, σε ανακαλυπτουν και σου βαζουν αλλες χρεωσεις/μπλοκαρουν καρτα κλπ

Last edited:
Απάντηση: Re: Ipad και cosmote internet on the go

Γεια σε ολα τα παιδια και συγχαρητηρια για το υπεροχο φορουμ.
Ερχομαι Ελλαδα απο Αυστραλια την πρωτη εβδομαδα του Οκτωβρη και εχω αναγκη για συνδεση ιντερνετ στο ipad. ψαχνω στο ιντερνετ εδω και μερες με λιγη επιτυχια μεχρι που βρηκα αυτο το φορουμ.
Με ενδιαφερει το καρτοκινητο ιντερνετ της κοσμοτε με καρτα(κοστος 20 ευρω) για 7 ημερες(14 ευρω 1 γιγα μιας και η προσφορα με 10 ευρω ληγει 30/09).
Υπαρχει περιπτωση να μου δωσουν μικροσιμ?
Εαν οχι, αν κοψω την καρτα θα δουλεψει, και τι ρυθμισεις θα πρεπει να βαλω στο ipad?

Ευχαριστω πολυ ολους οσους απαντησουν.

Υ.Γ. για την ανημερωση σας, στην Αυστραλια δεν μπορεις να χρησιμοποιεις κομμενες σιμ στο iphone/ipad. Μεσω του imei τις συσκευης και του id της σιμ, σε ανακαλυπτουν και σου βαζουν αλλες χρεωσεις/μπλοκαρουν καρτα κλπ

Λόγω του ότι η cosmote έχει προγράμματα για το iPhone 4, διαθέτει micro sims, οπότε θεωρώ ότι θα μπορείς να πάρεις τέτοια κάρτα χωρίς πρόβλημα. Διαφορετικά παίρνεις την "κλασσική" sim κ την κόβεις.

υγ: καλώς να μας έρθεις. -bye-

Πατριωτη ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια.ελπιζω να πανε ολα καλα ετσι ωστε να εχω ιντερνετ και να καταφερω να σας κανω update απο το ipad οταν θα ειμαι στην Ελλαδα.
(Βεβαια, εχω και μια δευτερη λυση, μπορω να βαλω την κανονικη σιμ στο htc Hd και να μοιραστω τη συνδεση με το ipad μεσω wmwifirouter, αλλα θα προτιμουσα μια πιο "καθαρη" και αμεση λυση)

Ευχαριστω και παλι!

Απάντηση: Re: Ipad και cosmote internet on the go

Πατριωτη ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια.ελπιζω να πανε ολα καλα ετσι ωστε να εχω ιντερνετ και να καταφερω να σας κανω update απο το ipad οταν θα ειμαι στην Ελλαδα.
(Βεβαια, εχω και μια δευτερη λυση, μπορω να βαλω την κανονικη σιμ στο htc Hd και να μοιραστω τη συνδεση με το ipad μεσω wmwifirouter, αλλα θα προτιμουσα μια πιο "καθαρη" και αμεση λυση)

Ευχαριστω και παλι!

Λύση θα βρεις σίγουρα, είτε με τον έναν τρόπο, είτε με τον άλλο. :grinning-smiley-043

Άκου εκεί να σου μπλοκάρουν την κάρτα επειδή την έκοψες...:slapface: Εδώ είναι πιο χαλαρά τα πράγματα. :BDGBDGB53:-bye-

Ναι δυστυχως τις μπλοκαρουν γιατι εχουν αλλα "πακετα συνδεσης" για κινητα, αλλα για ipad και αλλα για laptop μεσω usb modem κλπ.
Δε βρισκεις ακρη. Οπως και στην Ιταλια στις περισσοτερες(πιο οικονομικες) προσφορες internet mobile σου μπλοκαρουν το ...voip!!!(skype fring klp)
Απιστευτα πραγματα.

ρε παιδια συγγνωμη,
εφθασα στη μαμα πατριδα, πηρα μια σιμ κοσμοτε internet on the go(οχι παγιο, απλα σιμ με 20 ευρω για χρηση ιντερνετ) αλλα δεν μπορω να μπω στο ιντερνετ. προσπαθησα να τη βαλω σε 2 κινητα ενα νοκια και ενα htc(τα οποια με την κανονικη μου κοσμοκαρτα μπαινουν στο ιντερνετ) και επισης σε ενα netbook dell με ενσωματομενο 3g modem. δεν καταφερα να συνδεθω.
Μηπως ξερετε τις ρυθμισεις apn κλπ? Στο οτε σοπ που πηρα την καρτα δε μου εδωσαν πληροφοριες.
Τι πρεπει να κανω?

Μιχαλη σ'ευχαριστω αλλα το δοκιμασα κι αυτο αλλα δεν εγινε συνδεση.
Εν το μεταξυ, οπως σας ειπα παραπανω αγορασα μια internet on the go με καρτα και υποτιθεται οτι με την πρωτη συνδεση θα πρεπει να ενεργοποιηθει η σιμ και να μου βγαλει τη σελιδα οπου θα δειχνει τα 20 ευρω που εχει η καρτα και απο κατω τις επιλογες πακετων δεδομενων με την αντιστοιχη αξια τους.
...εχω χασει τη μπαλα...

Μήπως να πήγαινες με ένα κινητό σου σε ένα κατάστημα cosmote και να στην ενεργοποιήσουν εκείνοι ; Κ να δεις φυσικά κ τι ρυθμίσεις περνούν σε αυτό. Μετά θα κάνεις το ίδιο στο ipad.