Ήρθε η ωρα για καλώδια !

andreas_spec

New member
31 January 2013
91
Κααααλησπέρα ! ήρθε η ώρα να πάρω και καλώδια , διάβασα ότι τα λεπτά καλώδια δίνουν καλύτερα ψιλά , αυτό θέλω, τωρα άμα γίνετε δεν το γνωρίζω ! το μπάτζετ χαμηλό ,10-20 ευρό .έχω απλά (δεν γράφουν μάρκα ,ουτε στοιχεία) χάλκινα καλώδια , αυτή την στιγμή ! Ευχαριστώ :2thumb22sup:

τέτοιου είδους γενικεύσεις δεν υφίστανται (:τα λεπτά καλώδια για τα ψιλά και τα παχιά για τα χοντρά). Αν ήταν τόσο εύκολο θα βάζαμε όλοι πηνιοκαλώδια... (εξ άλλου για σκέψου: βάζεις λεπτό καλώδιο και ...βολεύεις τα ψιλά....έλα όμως που η μουσική δεν έχει μόνο ψιλά...-bye-)
τα καλώδια κάνουν αισθητή την παρουσία τους, ανάλογα με το πόσο αναλυτικό και καλοστημένο (=συνήθως ακριβό) είναι το σύστημα.
Όμως μπαίνουν πάααρα πολλοί παράγοντες στο παιχνίδι.
Πάντως φοβάμαι ότι το budget είναι χαμηλό. Δηλ. τα υπάρχοντα χάλκινα τί κόστους είναι? (εκτός εάν εννοείς 10-20 ευρώ/μέτρο)

Last edited:
Λοιπόν ευχαριστώ για τις απαντησεις σας καταρχάς ! σίγουρα γενικά μιλάω επειδη δεν έχω ιδέα από ηι-φι , εδω και 3 βδομάδες μπήκα στον χώρο και δεν έχω σχέση με αυτό το αντικείμενο οποτε δεν ξέρω και τεχνικά θέματα. Τώρα το πρόβλημά μου , πήρα τα q acoustics 2020i και είναι λίγο ποιο δυνατά στο μπάσο ,θα μου πείτε γιατι δεν ρυθμίζεις εκουαλιζερ , στο ιτυνες μπορώ σε ταινίεςς και βιντεο στο ιντερνετ γενικά δεν μπορώ , και είπα μπας και γίνετε με κάποιο καλώδιο που το χαρακτηριστικό του να είναι τα ποιο έντονα ψηλά ! ( Μάλλον αυτό έπρεπε να γράψω από την αρχή , για να μην σας μπερδέψω )

Ηλεκτρολογικό 4χ2,5 για διπλοκαλωδίωση το φτηνότερο και αρκετά καλό, καλύτερο είναι το 4χ4 αλλά είναι ακριβότερο, μόλις που χωράει στο μπάτζετ σου για 2 δυομισάμετρα...

Σε καλύτερο και οικονομικό είναι το Mogami 4x4 αλλά έχει κοντά στα 6-7 ευρώ το μέτρο.

Ηλεκτρολογικό 4χ2,5 για διπλοκαλωδίωση το φτηνότερο και αρκετά καλό, καλύτερο είναι το 4χ4 αλλά είναι ακριβότερο, μόλις που χωράει στο μπάτζετ σου για 2 δυομισάμετρα...

Σε καλύτερο και οικονομικό είναι το Mogami 4x4 αλλά έχει κοντά στα 6-7 ευρώ το μέτρο.

+1

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά ,έχω κάποιες απορίες . Ηλεκτρολογικο καλώδιο είναι το τυπικό καλώδιο που φαντάζομαι που έχουν οι ηλεκτρικές συσκευές ή υπάρχει άλλη έκδοση για ηχεία ; δεν θα κάνω διπλοκαλωδίωση γιατί δεν έχει ο ενισχυτής , τα ηχεία έχουν πάντως . Ευχαριστώ :2thumb22sup: καλό σας βράδυ

Ο ενισχυτής δεν χρειάζεται να "έχει" διπλοκαλωδίωση.
Έστω ότι για κάθε κανάλι έχει μια τάπα κόκκινη και μια μαύρη. Και εσύ διαθέτεις ένα 4κλωνο καλώδιο με αγωγούς χρωματισμένους σε 4 διαφορετικά χρώματα.

Στη μια μεριά του καλωδίου:
Θα βάλεις δύο από αυτά μαζί τα στην μαύρη τάπα του ενισχυτή. Ξεχνάς τώρα το πραγματικό τους χρώμα και τα βλέπεις και τα δύο ως "μαύρα".
Θα βάλεις μαζί τα άλλα δυο στην κόκκινη τάπα. Αυτά θα είναι πλέον τα "κόκκινα".

Στην άλλη μεριά:
Έχεις τώρα δυο "μαύρα" και δυο "κόκκινα" καλώδια και τέσσερις μπόρνες στο ηχείο.
Βάζεις από ένα "κόκκινο" καλώδιο σε κάθε κόκκινη μπόρνα και ένα "μαύρο" σε κάθε μαύρη.

Το ίδιο και για το απέναντι ηχείο αλλά ΝΑ ΔΙΠΛΟΤΣΕΚΑΡΕΙΣ ποιά χρώματα έχεις ορίσει ως "μαύρα" και ποιά ως "κόκκινα". Ειδάλλως θα γίνει ζημιά.

Αυτά γενικά...
Ειδικά, δε νομίζω ότι θα σου προσφέρει κάτι η διπλοκαλωδίωση στο κόστος που κινείσαι.
Πάλι γενικά, οι απόψεις διΐστανται αν προσφέρει κάτι ανεξαρτήτως κόστους.

Απάντηση: Re: Ήρθε η ωρα για καλώδια !

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά ,έχω κάποιες απορίες . Ηλεκτρολογικο καλώδιο είναι το τυπικό καλώδιο που φαντάζομαι που έχουν οι ηλεκτρικές συσκευές ή υπάρχει άλλη έκδοση για ηχεία ; δεν θα κάνω διπλοκαλωδίωση γιατί δεν έχει ο ενισχυτής , τα ηχεία έχουν πάντως . Ευχαριστώ :2thumb22sup: καλό σας βράδυ

Όχι το τυπικό,άλλου τύπου,σου έχω στείλει π.μ

Re: Απάντηση: Re: Ήρθε η ωρα για καλώδια !

Και μια εικόνα (αν το αποφασίσεις)...

4S11-040-FLFR-2HDS5-4HDS5.jpg

Επί την ευκαιρία να κάνω και εγώ μια ερώτηση.... υπάρχει ηλεκτρολογικό καλώδιο που να είναι OFC ?