Ήρθε ο Κινέζος, Qinpu A-1.0X

Nekalah

AVClub Enthusiast
15 September 2009
1,063
Επιτέλους ήρθε ο Κινέζος, Qinpu A-1.0X, ενισχυτής 2x100 βατ.

Κατά το απόγευμα ακροάσεις...

καλοακουστος! Πολυ καλο μηχανημα, μου ειχε κανει εντυπωση οντας απο τα πρωτα κινεζακια ποθ ειχαν εμφανιστει στην Ευρωπαικη αγορα κ σε δοκιμη στο Whathifi πριν καποια χρονια, ειχε αποσπασει πολυ καλα σχολια για την ποιοτητα του ηχου του και την πολυ καλη αποδοση που ειχε ειδικα σε κλασσικη και vocal μουσικη. Μονο μειονεκτημα οτι δεν ειναι τοσο ρυθμικος χαμηλα. Αν σε ενδιαφερει θα βρω τη δοκιμη, αν κ τωρα δεν την χρειαζεσαι. Πολυ καλο μηχανημα, value for money.

Απο που τον πηρες? Εχω την εντυπωση οτι δεν τον εισηγαγε κανεις στην Ελλαδα.

Nα 'σαι καλά ευχαριστώ. :smile:

H αγορά έγινε από ebay, όντως δεν εισάγεται.

Ναί στην δοκιμή του WHF είχε πάρει 4 αστέρια με τιμή 400 λίρες.

Για την ώρα ακούω σε χαμηλές στάθμες,
έχει ξεκούραστο ήχο, το απόγευμα θα τον ανοίξω αρκετά!

Στο review έχει ίδια τιμή με τον Cambridge 340 που είναι 300 λίρες.

Ο ενισχυτής είχε μείνει κοντά δυο βδομάδες κρύος και θα πρέπει να "ζεσταθεί" λίγο.

Βίντεο από τον ενισχυτή: http://www.youtube.com/watch?v=n1zPYcy-V0E

ακούγονται οι Tiga, τους συνιστώ.

Last edited:
Ναι ρε παιδί μου μπορεί να είναι καλός ηχητικά αλλά είναι απαράδεκτο ηχητικά για τα Δυτικά αυτιά μας το όνομα του.Τσίνπου είναι πολύ κακόηχο και τσίπικο δηλαδή φτηνό σαν άκουσμα.
Δύσκολο να κάνουν διεθνή καριέρα με αυτό το τσίντσόνκ όνομα που το λές και ο άλλος γελάει...
"The name Qinpu, pronounced as tsin-poo, means tablature or instrumental notation for the guqin, which is an ancient Chinese stringed instrument like the zither and plucked by long fingernails."

Απάντηση: Re: Ήρθε ο Κινέζος, Qinpu A-1.0X

Ναι ρε παιδί μου μπορεί να είναι καλός ηχητικά αλλά είναι απαράδεκτο ηχητικά για τα Δυτικά αυτιά μας το όνομα του.Τσίνπου είναι πολύ κακόηχο και τσίπικο δηλαδή φτηνό σαν άκουσμα.
Δύσκολο να κάνουν διεθνή καριέρα με αυτό το τσίντσόνκ όνομα που το λές και ο άλλος γελάει...

Φιλε μου, ας βγαζουν υλοποιησεις ποιοτητας και ας ερχονται στην αγορα με τιμη στο 1/3 των αντιστοιχων επωνυμων προιοντων με τις ιδιες προδιαγραφες και ας λεγονται οπως θελουν..

Παντως εκει που πεθαινω στο γελιο ειναι οταν βλεπω στην προσοψη των Yaqin, αυτο το ανεξηγητο και γελοιο ΨΑΘΙΝ..
Μου θυμιζει κατι απομιμησεις αθλητικα μπλουζακια, Abibas, :flipout: κλπ

περιμενουμε εντυπωσεις.
γιατι απο τιμη δεν παιζεται.
τελικη τιμη με μεταφορα και τα παντα ηταν τελικα ποσο???

Συνολικό κόστος στα 255 ευρώ.

Τελικά μετά από μερικές ώρες ζεστάθηκε αρκετά.

Υπάρχει πολύ ανάλυση, ξεχωρίζεις τις φωνές όπου υπάρχουν φωνητικά.
Επίσης παρατήρησα στο ταμπούρλο, καταλαβαίνεις πότε ακριβώς χτυπάει το χέρι.

Περισσότερες εντυπώσεις σε λίγο που θα έχω την ευκαιρία.

Re: Απάντηση: Re: Ήρθε ο Κινέζος, Qinpu A-1.0X

Παντως εκει που πεθαινω στο γελιο ειναι οταν βλεπω στην προσοψη των Yaqin, αυτο το ανεξηγητο και γελοιο ΨΑΘΙΝ..
Μου θυμιζει κατι απομιμησεις αθλητικα μπλουζακια, Abibas, :flipout: κλπ

όχι και τόσο....

ΨΑΘΙΝ
YAQIN...

Ξεκίνησαν οι ακροάσεις σε κάπως δυνατές εντάσεις.

Οι φωνές είναι κυρίαρχες, με όλη την περιγραφή τους.

Τα πρίμα υπάρχουν χωρίς να ξύνουν, σχεδόν όπως στον Pioneer A-A6.

Υπάρχει έλεγχος σε όλο το φάσμα, αν και υπολείπεται σε σώμα και έκταση μπάσου.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ήρθε ο Κινέζος, Qinpu A-1.0X

όχι και τόσο....

ΨΑΘΙΝ
YAQIN...

δεν υπαρχει ακριβης αντιστοιχια, στα πληκτρα:

Ψ->C
A->A
Θ->U
I->I
N->N

αν υπαρχει καποια αλλη δεν την καταλαβαινω. Επειτα η λεξη ΨΑΘΙΝ τι ειναι, Κινεζικη? Με ποια λογικη ΨΑΘΙΝ ειναι Yaqin? Βλακωδεις προβληματισμοι θα μου φαινοντουσαν αν ειχα αυτη τη στιγμη εκεινον τον υβριδικο, κ καθολου δεν θα με ενδιεφερε τι θα γραφε στην προσοψη. Κουβεντα να γινεται...

φαίνεται δεν έχεις ασχοληθεί με παλιότερα πληκτρολόγια ή ..στρατιωτική αντιστοίχιση....

CAYIN,YAQIN,ΨΑΘΙΝ............είναι βασικά τα ίδια μηχανήματα και βγαίνουν απο το ίδιο εργοστάσιο...Εχουν αντιγράψει μερικά σχέδια και βγάζουν φασόν μ' ότι όνομα τους ζητήσεις...

Το όνομα της εταιρείας είναι CHPO, υπάρχει σαν Α-1.0Χ κι εκεί.
Βέβαια στον Qinpu γράφει export edition.

Να σημειώσω ότι το μπάσο υπάρχει, μάλλον μια υστέρηση
στο σώμα υπάρχει.

Απάντηση: Re: Ήρθε ο Κινέζος, Qinpu A-1.0X

φαίνεται δεν έχεις ασχοληθεί με παλιότερα πληκτρολόγια ή ..στρατιωτική αντιστοίχιση....

οχι ειναι η αληθεια, ειδικα αυτη τη στρατιωτικη.. Αφου ειναι λογικη τελικα η εξηγηση οκ. Απλα μου χε κανει εντυπωση. Το ειχα ψιλιαστει παντως οτι αυτες οι 3 μαρκες ειναι το ιδιο. Απλα το "ελληνικο" λογοτυπο μου ειχε κανει εντυπωση..

Το όνομα της εταιρείας είναι CHPO, υπάρχει σαν Α-1.0Χ κι εκεί.
Βέβαια στον Qinpu γράφει export edition.

Να σημειώσω ότι το μπάσο υπάρχει, μάλλον μια υστέρηση
στο σώμα υπάρχει.

Μην βιάζεσαι...Το μηχανάκι είναι καινούργιο.Μετά απο 2-3 βδομάδες εντατικού παιξίματος...

Ναί νομίζω θα ανοίξει με τον καιρό.
ΆΛλλωστε τώρα άρχισε να καίει η "λάμπα".

...

Όντως λίγο δύσκολο να πάρεις κάτι που λέγεται ΨΑΘΙΝ.

...

Για τον Qinpu σαν εμφάνιση είναι κλασικός, έχει το "κάτι" του.

Σαν ήχος συνοψίζοντας είναι ανοιχτός να το πω, αναλυτικός, ρυθμικός, ούτε γρήγορος, ούτε αργός.

Οι μεσαίες όντως είναι πολύ καλές, αναφέρομαι στις φωνές.

Ίσως στο σώμα να υπάρχει μια έλλειψη, αλλά ο ήχος είναι φυσικός, σχετικά γεμάτος.

Η ανάλυση υπάρχει σε όλο το φάσμα, τόσο ξεχωριστά να ακούγονται όλα τα μουσικά όργανα δεν είχα ξανακούσει.

Σαν κόστος από Ευρώπη ήρθε, από Σκωτία (οπότε δεν υπάρχει τελωνείο) συγκεκριμένα 255 ευρώ, είναι τριετίας, αλλά δεν υπάρχει το τηλεχειριστήριο.

Last edited:
Επιτέλους ήρθε ο Κινέζος, Qinpu A-1.0X, ενισχυτής 2x100 βατ.

Κατά το απόγευμα ακροάσεις...

δωσε αν μπορεις κανα λινκ γιατι στο ebay.com δεν βρηκα κατι για τον συγκεκριμενο...