Ισχύει;

sakisxas

Supreme Member
7 September 2006
5,384
C:\Greece\Komotini
Μου ρθε σαν mail πριν λίγο,και το παραθέτω.
Δεν ξέρω αν ισχύει..

'Αν ποτέ κάποιος κλέφτης σας αναγκάσει να κάνετε ανάληψη από ένα ATM μηχάνημα, μπορείτε να ειδοποιήσετε την αστυνομία εισάγοντας τον αριθμό PIN αντίστροφα.
Για παράδειγμα αν ο αριθμός pin είναι 1234 θα πρέπει να εισάγετε 4321.
Το ΑΤΜ αναγνωρίζει ότι ο αριθμός PIN είναι αντίστροφος από την κάρτα που τοποθετήσατε στο μηχάνημα. Το μηχάνημα θα σας δώσει τα χρήματα που ζητήσατε, αλλά εν αγνοία του ληστή, ειδοποιείτε η αστυνομία.

Αυτή η πληροφορία πρόσφατα αναμεταδόθηκε στην τηλεόραση και αποδείχθηκε πως χρησιμοποιείται σπάνια γιατί ο κόσμος δεν γνωρίζει την ύπαρξη αυτής της λειτουργίας..

ΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ !!!!!!!

attachment.php

Katia Vekiou

Relationship Manager

National Bank, Private Banking Division, 13 Amerikis str., 106 72 Athens ,Tel: +30 210 3664147 , Fax:+30 210 3664191, Mob: +30 6943 290566

Attachments

• !cid_1_2762880804@web27607_mail_ukl_yahoo.jpg
    !cid_1_2762880804@web27607_mail_ukl_yahoo.jpg
    3.2 KB · Views: 132
και αν ειναι (πχ) 2332 ?

Ακομη, αν ειναι 1234 και βαλεις 4321 γιατι να μην σου βγαλει μηνυμα λαθος κωδικου ??

Σήμερα είχα δυο διαφορετικά spam messages δήθεν απο την Εθνική για να αλλάξω κωδικό στην πιστωτική.
Το ένα σε απταιστα ελληνικά, το άλλο σε κινεζοελληνικά.
Προσοχή οι επιτήδειοι βελτιώνονται!!

Και ερωτηση,
Αν λεμε αν ισχυε κατι τετοιο, παλι ο κλεφτης τα λεφτα σου θα τα επαιρνε ετσι?
και που θα τον εβρισκε η αστυνομια δηλαδη.

Νομίζω ήταν πριν ένα χρόνο περίπου, σε κάποιους ήρθε ένα email απ' την τράπεζα Χ σε σπαστά ελληνικά από translator και ζητούσε το password για το e-banking τους. Φυσικά κανείς δεν το έδωσε. Την επομένη, ήρθε ένα πάλι απ' την τράπεζά τους, αυτή τη φορά πολύ καλογραμμένο με logos υπογραφές κτλ που ανέφερε το πρώτο email σαν προσπάθεια απάτης τρίτων και παρακαλούσε τον αναγνώστη να συνδεθεί στο e-banking για να επιβεβαιώσει ότι όλα είναι ΟΚ, μέσω του παρακάτω συνδέσμου :D

Το social engineering θα είναι πάντα το πιο ευάλωτο σημείο των συστημάτων ασφαλείας...