Αυτό που θαπρεπε να ζητείται πάντως νομίζω πως δεν ειναι οι ισχυρότερες συχνότητες ανα δορυφόρο, αλλά οι ΙΣΧΥΡΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ συχνότητες σε σχέση με διπλανούς δορυφόρους!
Εξηγούμαι:
Προχτές με φώναξε επειγόντως η μάνα μου γιατι έχασε την λήψη στο κινητό της πιάτο, κατι που σπάνια συμβαίνει αλλά είχε προηγηθεί πολύ δυνατός αέρας και όντως το πιάτο είχε ξεφύγει απο τις 19.2 ανατολικά. Πηγαίνοντας λοιπόν να το κεντράρω μαλλον πήγα απο την λάθος πλευρά και ειχα σήμα στο κανάλι που ήταν στην μνήμη, αλλά δεν ειχα εικόνα, παρόλο που ήταν ελεύθερο! Τελικά διαπίστωσα (ελέγχοντας και άλλα κανάλια) ότι δεν βρισκόμουν στις 19.2 ανατολικά αλλά σε διπλανό δορυφόρο με αρκετές ίδιες συχνότητες εκπομπής!
Επίσης στο δικό μου πιάτο έχω μεγαλη δυσκολία να κεντράρω στις 23.5 ανατολικά, γιατι ο δορυφόρος έχει πάρα πολλές κοινές συχνότητες και με τις 26 ανατολικά και με τις 19.2 ανατολικά και αυτό συμβαίνει και σε πολλούς αλλους δορυφόρους!
Αυτό που χρειάζομαι (εγω τουλάχιστον) είναι λίστα συχνοτητων δορυφόρων που δεν χρησιμοποιούνται σε γειτονικούς (μοναδικές σε σχεση με διπλανούς δεξιά ή αριστερά) και μαλιστα να ειναι και σε dvb-s ώστε να κεντράρω με το σήμα του αναλογικού μου δέκτη, αφού αυτός μου μετακινεί το πιάτο!