Ιση κατανομη μηκους καλωδιων?

gnickos

New member
2 April 2007
28
Αθήνα
Καλησπέρα σε ολους,

Τι γινεται σε περιπτωση που η διαφορα μηκους του ενος καλωδιου (αριστερο ηχειο) με το αλλο καλωδιο (δεξι ηχειο) ειναι μεγαλη?

Στη περιπτωση μου θα ειναι 1,5 μετρο (αριστερο) και 12 μετρα (δεξι) λογω καναλιου.
Θα υπαρχει αρκετη διαφορα στο ηχητικο αποτελεσμα?

Αγοραζοντας ποιοτικοτερα καλωδια, η διαφορα αυτη (αν υπαρχει) θα μειωθει?

Αυξάνεται η αντίσταση με το μήκος και βέβαια αυτό έχει επίπτωση και στον ήχο.

Δεν έχει να κάνει με "ποιότητα".Ηλεκτρικό χαρακτηριστικό του καλώδιου είναι.Πάρε κάτι φθηνό και καλό π.χ το καλύτερο επαγγελματικό ηχείων Belden.

Re: Απάντηση: Ιση κατανομη μηκους καλωδιων?

Αυξάνεται η αντίσταση με το μήκος και βέβαια αυτό έχει επίπτωση και στον ήχο.

Δεν έχει να κάνει με "ποιότητα".Ηλεκτρικό χαρακτηριστικό του καλώδιου είναι.Πάρε κάτι φθηνό και καλό π.χ το καλύτερο επαγγελματικό ηχείων Belden.

Ναι, αλλα να παρω δυο 12μετρα Belden για να εχω ιδια αντισταση?

24 μέτρα αγωγού είναι πολλά για ηχείο. Μήπως μπορεί να πάει το βουνό στο Μωάμεθ; Ή έχουν αντιρρήσεις οι Μεγάλες Δυνάμεις;

Σε θεωρητικο επιπεδο εχει διαφορα.Σε πρακτικο,αν τα ηχεια σου ειναι δυστροπα και ο ενισχυτης αδυναμος μαλλον θα εχεις διαφορα,αλλιως δεν νομιζω να ειναι ακουστη.
Αυτο που προτεινει ο Κωστας ειναι καλο,αλλα πιθανον τοτε να χρειασθεις μεγαλο μηκος interconnect,οποτε μαλλον το προβλημα παραμενει.

Αν δεν υπάρχει άλλη λύση εγώ θα έβαζα 2 και 12. Αρκεί το καλώδιο να έχει όσο το δυνατόν χαμηλότερη αυτεπαγωγή και χωρητικότητα.

Καλά, τα ηχεία έχουν μεταξύ τους απόσταση 12 μέτρα; :blink:
Αν συμβαίνει αυτό δεν μπορείς να χάσεις κάτι περισσότερο από το καλώδιο... Ούτως η άλλος η στερεοφωνική εικόνα έχει πάει περίπατο, εκτός και αν το σημείο ακρόασης βρίσκεται σε απόσταση 10+ μέτρων από τα ηχεία σου!

Αχά...
Το να στήσεις τα ηχεία σε άλλο σημείο ώστε να μην υπάρχει αυτή η διαφορά δεν παίζει ε;
Γιατί το να βάλεις 12 μέτρα και στο άλλο και να το κάνεις κουλούρα μόνο κακό θα προκαλέσει...
Από την άλλη δεν ξέρω αν θα υπάρχει κάποια διαφορά στην περίπτωση που θα αλλάξεις καλώδιο. Υπάρχει τρόπος να δανειστείς κάποιο και να δοκιμάσεις;

Από εκεί και πέρα, και έτσι να μείνεις όπως είσαι, τυχών μετατοπίσεις στην στερεοφωνική εικόνα λόγω διαφοράς μήκους των καλωδίων διορθώνεται με κλίση στα ηχεία... Για τα άλλα προβλήματα απλά υπομονή... :ernaehrung004:

Αχά...
Το να στήσεις τα ηχεία σε άλλο σημείο ώστε να μην υπάρχει αυτή η διαφορά δεν παίζει ε;
Γιατί το να βάλεις 12 μέτρα και στο άλλο και να το κάνεις κουλούρα μόνο κακό θα προκαλέσει...
Από την άλλη δεν ξέρω αν θα υπάρχει κάποια διαφορά στην περίπτωση που θα αλλάξεις καλώδιο. Υπάρχει τρόπος να δανειστείς κάποιο και να δοκιμάσεις;

Από εκεί και πέρα, και έτσι να μείνεις όπως είσαι, τυχών μετατοπίσεις στην στερεοφωνική εικόνα λόγω διαφοράς μήκους των καλωδίων διορθώνεται με κλίση στα ηχεία... Για τα άλλα προβλήματα απλά υπομονή... :ernaehrung004:

Δυστυχως δεν παιζει να μπουν αλλου τα ηχεια.

Δεν ηξερα βεβαια οτι μπορω να διορθωσω το προβλημα με την κλιση. Αυτο ειναι καλο.

Γενικα, ο χωρος ειναι αρκετα μεγαλος και το αστειο θα ειναι με τα πισω τα ηχεια (Klipsch RB51) οπου θα μπουν σε (ευθεια) αποσταση 9 μετρα απο τα μπροστινα. Σκεψου οτι θα χρειαστω 30 και 20 μετρα καλωδιο για αριστερο/δεξι πισω, αντιστοιχα (παλι λογω καναλιων).

Δυστυχως, δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα.
Τουλαχιστον, καταφερα να ξεπερασω το WAF για τα καναλια...:award:

Για home cinema και μπάμπα-μπούπα,δεν υπάρχεις λόγος ν' ανησυχείς...Βάλε και...24 μέτρα...Δεν τίθεται θέμα υψηλής πιστότητας...