Ιστοσελίδες για ακουστικά στο διαδίκτυο.

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,393
Καλησπερα παιδια

Εκτος απο το headfi,εχετε να προτεινετε καποιες αλλες σελιδες,οσον αφορα ακουστικα και παρεμφερη?

Ρωτω γιατι το headfi εχει παρα πολυ μεγαλη επισκεψιμοτητα και κατ'επεκταση παρα πολλα posts κτλ,και σκεφτηκα αν εχετε υποψιν καποια αλλη καλη εναλλακτικη ιστοσελιδα,που να παρακολουθειται λιγο πιο ευκολα.

Το headfonia φαινεται καλη περιπτωση,καποια review που διαβασα τα βρηκα γενικα ωραια και καλογραμμενα.

Καποια αλλη σελιδα που ξερετε και πιστευετε οτι ειναι γενικα σοβαρη?

:music-smiley-004:

Re: Ιστοσελιδές για ακουστικά στο διαδίκτυο.

Μπα, τίποτα... κι εγώ κυρίως από head-fi κοιτάω, αν και είναι χάος... και δυστυχώς, οι απόψεις είναι τόσο πολλές, που χάνεις τη μπάλα... :(

To headfonia δεν το έχω ψάξει ακόμα, θα το δω όμως.

δοκιμάστε και το headwize

Λειτουργεί ακόμα το headwize??? νόμιζα ότι έκλεισε...

Το headphonia μου αρέσει διότι γράφει ένας ψαγμένος, και δεν γίνεται το απόλυτο μπάχαλο όπως στο headfi,

κατά τα άλλα το headfi έχει πακτωλό πληροφοριών... δυστυχώς καμουφλαρισμένα μέσα στην ακατάσχετη λογοδιάρροια...

στο headfi εδώ και αρκετό καιρό λειτουργούν συμφέροντα και μάλιστα απροκάλυπτα.
Θέλει γερό κόσκινο το ψάξιμο.

Λειτουργεί ακόμα το headwize??? νόμιζα ότι έκλεισε...

Το headphonia μου αρέσει διότι γράφει ένας ψαγμένος, και δεν γίνεται το απόλυτο μπάχαλο όπως στο headfi,

κατά τα άλλα το headfi έχει πακτωλό πληροφοριών... δυστυχώς καμουφλαρισμένα μέσα στην ακατάσχετη λογοδιάρροια...

Πιανω τον εαυτο μου να διαβαζει ολο και πιο συχνα τα review,τα συγκριτικα και τις λοιπες αποψεις στο headfonia...

Μ'αρεσει ο τροπος που γραφει ο συγκεκριμενος,και σε αρκετες περιπτωσεις αυτα που διαβαζω συμπιπτουν και με δικες μου αποψεις και εμπειριες.

Στα πλαισια του να διαβασουμε κατι για να παρουμε μια ιδεα,απο καποιον που φαινεται οντως ψαγμενος απο τον τροπο που γραφει και δινει τις αποψεις του,τοτε το headfonia φαινεται αρκουντως σοβαρο...(βεβαια παραμονευει ο κινδυνος του να μπαινουμε στο τρυπακι για καινουρια πραματα..,θελει λιγο προσοχη... :grandpa: )

Στο headfi λογικο ειναι οτι υπαρχει μια πληθωρα πληροφοριων για σχεδον τα παντα,αλλα το προβλημα ειναι ακριβως στο οτι οι σοβαρες και κατασταλλαγμενες αποψεις χανονται μεσα στον πανικο που γινεται.Παντως αν ισχυει και αυτο που λεει ο supersonic,λογικο μου ακουγεται,εφοσον εχει γινει πλεον τοσο διασημο το site...

Το headwise που μπηκα...μαλλον πρεπει να εχει κλεισει (?)

Στο headfi λογικο ειναι οτι υπαρχει μια πληθωρα πληροφοριων για σχεδον τα παντα,αλλα το προβλημα ειναι ακριβως στο οτι οι σοβαρες και κατασταλλαγμενες αποψεις χανονται μεσα στον πανικο που γινεται.Παντως αν ισχυει και αυτο που λεει ο supersonic,λογικο μου ακουγεται,εφοσον εχει γινει πλεον τοσο διασημο το site...

Το headwise που μπηκα...μαλλον πρεπει να εχει κλεισει (?)

πρόσφατα είχα διαβάσει για έναν τυπάκο που τον μπανάρανε επειδή είχε γράψει καλά λόγια γιά ένα φτηνό και είχε θάψει ένα "όνομα". Μετά άνοιξε δικό του μπλογκ.
Πρέπει να το ψάξω.
Το headwize όντως έχει πρόβλημα, αν και βρίσκεις λίγα πράγματα, η σελίδα ακόμα ...ζεί...

το rockgrotto έχει καλό section για ακουστικά επίσης...

Ευχαριστω για την προταση supersonic,το θυμαμαι το rockgrotto απο παλιες μου...περιηγησεις στο headfi,θα το ξανακοιταξω καποια στιγμη...

Παντως αν εφαγε μπαν καποιος ετσι που λες,ειναι οντως ασχημο.Με τοση δημοτικοτητα που εχει ομως τωρα το συγκεκριμενο site,το να παιζουν και συμφεροντα ειναι μαλλον αναμενομενο.

Μια ιστοσελίδα ακόμα είναι και η InnerFidelity που ανήκει στο δίκτυο του Stereophile και την τρέχει ο Tyll Hertsens και το καλό είναι ότι ανεβάζει και μετρήσεις ακουστικών.
Τέτοιες έχει για όποιον ενδιαφέρεται και η σελίδα του Headroom από όπου ξεκίνησε και ο Hertsens.
Πάντως για το Head-fi θα συμφωνήσω με τις απόψεις για μειωμένη αξιοπιστία, είναι άλλωστε πολλές οι φορές που posts που κάνουν σκληρή (όχι όμως υβριστική) κριτική σε προϊόντα εταιριών που είναι sponsors του site εξαφανιζονται "μυστηριωδώς".
Σχετικά με το Headfonia έχω και εγώ να πω ότι ο τύπος που γράφει είναι αρκετά αντικειμενικός και καταπιάνεται συνήθως και με ρεαλιστικού επιπέδου gear, το οποίο αφορά και τους περισότερους.
Τέλος ένα site που σίγουρα δεν προτείνω, και το μόνο ενδιαφέρον που έχει είναι κάτι DIY συζητήσεις κυρίως για STAX amplifiers, είναι το Head Case.

Γιάννης

το rockgrotto έχει καλό section για ακουστικά επίσης...

Ψαγμένοι και ανιδιοτελείς κατά τα φαινόμενα στο Rock Grotto...

Για τις "Ferrari" του χώρου βλέπουμε το Inner Fidelity (του Stereophile)

Επίσης το Golden Ears http://en.goldenears.net/ με εξαιρετικά reviews και μετρήσεις όλων σχεδόν των ακουστικών που κυκλοφορούν - με επεξήγηση και αναλυτική περιγραφή του ήχου του κάθε μοντέλου!!!

Head Fi: no, no, no!!! (κακομαθημένα πλουσιόπαιδα με άποψη)

Last edited:

το Golden Ears http://en.goldenears.net/ με εξαιρετικά reviews και μετρήσεις όλων σχεδόν των ακουστικών που κυκλοφορούν - με επεξήγηση και αναλυτική περιγραφή του ήχου του κάθε μοντέλου!!!

beyerdynamic DT770 pro

sennheiser HD 598
[url=http://postimage.org/image/a59jo9rsp/][/URL]

που πας ρε sennheiser

Ας μην ξεκινήσουμε τα off topic εδώ,... αλλά πρέπει να σου πω ότι αυτά είναι βοηθήματα και όχι οδηγοί για το τι είναι καλύτερο ή τι θα σου αρέσει καλύτερα.

Διαβάζοντας αυτά τα πινακάκια εγώ προσωπικά δεν μπορώ να σχηματίσω άποψη για ένα ακουστικό... αλλά ίσως και εάν θεωρώ ένα χαρακτηριστικό πιο σπουδαίο από άλλο να κινηθώ προς εκείνο που έχει περισσότερους βαθμούς σε αυτό το σημείο που με ενδιαφέρει...αλλά και πάλι αν δεν ακούσεις και μάλιστα αρκετή ώρα και διάφορα είδη μουσικής δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια έχοντας ακούσει και τα δύο προτιμώ το 700... αλλά όχι λόγω πινακακίων...