Ιταλικά κανάλια....;

2 September 2012
33
Χαιρετώ το forum,μένω στα Σαγαιϊκα,ένα χωριό στη Δυτική Αχαϊα,το οποίο καλύπτεται και από 3 κέντρα εκπομπής,Αρόη,Αίνος και Ιθάκη.Χτές πήγα να συντονίσω σε ένα γειτονικό σπίτι έναν ψηφιακό δέκτη της crypto,και σκανάροντας με έκπληξη είδα να μου εμφανίζει...περίπου 50 κανάλια,πέρα από το πακέτο της Digea,τα υπόλοιπα ήταν ξενόγλωσσα,τα κρατικά της RAI και κάποια άλλα τα οποία δεν είχαν εικόνα η ήχο.Επιφυλάσσομαι μήπως κάποια είναι HD,ο δέκτης είναι SD.Στο σπίτι έχει δύο κεραίες,η μία είναι στραμμένη προς την Πάτρα(Αροη)και η άλλη προς την Κεφαλλονιά,γι αυτό υποθέτω ότι πιάνει και άλλους σταθμούς...το ερώτημα μου είναι πως γίνεται αυτό; έχουν τόσο μεγάλη εμβέλεια τα ψηφιακά;

Και στην αναλογική τηλεόραση συνέβαινε αυτό αλλά στην ψηφιακή είναι 2 φορές πιο έντονο και για έναν ακόμα λόγο: Περισσότερες κενές συχνότητες. Αυτά τα κανάλια θα έρχονται και θα φεύγουν ανάλογα με τον καιρό και την τροποσφαιρική διάδοση.

Και παλιότερα κάποιος μας είπε ότι σε ένα νησί των Επτανήσων (αν θυμάμαι καλά) έπιανε ιταλικά. Γενικά κοντά σε σύνορα πολλοί πιάνουν κανάλια των γειτόνων. Βουλγάρικα κοντά στα βόρεια σύνορα, τούρκικα σε νησιά του Αιγαίου κτλ. Δεν θα έπρεπε να συμβαίνει, αλλά όλοι οι γείτονες μας έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια από ότι θα έπρεπε, ενώ εμείς δυσκολευόμαστε να στείλουμε σήμα μέχρι τα δικά μας σύνορα.

Εδω δειτε: https://vimeo.com/45782498 επιγεια Ιταλικα ψηφιακα στην Κερκυρα....
Και τωρα "βγαινουν" και καμια 10ρια HD που δεν "επαιζαν" τοτε που εκανα το video.:SFGSFGSF:
Φυσικα η ληψη απο Ακαρνανικα, οταν εχει καλο καιρο, δεν ...υπαρχει!!!!!

τυχεράκιδες, εδω στην Αττική απο το 30 που που πιάνουμε μόνο 3 - 4 μππορείς να δεις, όλα τ' άλλα πουλάνε βλακείες.

Τωρα ειναι ευκολα τα πραγματα, βαζεις μια δορυφορικη και βλεπεις ο,τι θες...
Στη δεκαετια του '80 να εβλεπες, που ειχαμε μονο την ΕΡΤ1 και απο Ιταλους βλεπαμε ...60 καναλια!!!!
Εχω γραψει και video απο τοτε, αν πεσει στα χερια μου η κασσετα θα "ανεβασω" video, να δειτε...

Είχαμε βάλει κι εμείς μια τεράστια VHF σαν δύο απλώστρες μαζί για να βλέπουμε RAI. Από την πόλη, προς τα πού πρέπει να γυρίσω την κεραία για να πιάσω Ιταλία; Τώρα το καλοκαίρι τα Ακαρνανικά δεν έπιαναν ούτε με αίτηση.

Καλα, μεσα στην πολη υπαρχει γενικοτερο προβλημα με τα Ακαρνανικα...
Πρεπει να εχει κατευθυνση Δ,ΒΔ απο την πολη της Κερκυρας. Αν υπαρχει οπτικη επαφη με την περιοχη Πελεκας, "καρφι" επανω.
Αλλα και παλι δυσκολα θα "βγαλεις" σημα, λογω Παντοκρατωρα... "κατεβαζει" πολλα "σκουπιδια" (παρεμβολες) απο τους σταθμους,
(radio & tv) και οι μπαντες ειναι ενα "μπαχαλο". Τα περισσοτερα ραδιοφωνα εχουν μηχανηματα της πλακας και οι παρεμβολες πανε συννεφο!!!!