iTunes πρόβλημα με το artwork.

Totsipaki

Supreme Member
27 February 2007
5,054
Γειά σας συνmacόφιλοι!
Τον τελευτααίο καιρό αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το iTunes.

Έχω φτιάξει έναν νέο χρήστη με σκοπό την διαχείριση μιας νέας βιβιλιοθήκης ιΤunes με lossless αρχεία (aplle lossless και κυρίως WAV).
Στα WAV αρχεία που προσθέτω όλα πάνε καλά με εξάιρεση την προσθήκη artwork.

Συγκεκριμένα σε όσα βρίσκει το εξώφυλλο απο τι itunes όλα καλά, αλλα σε όσα προσπαθώ να προσθέσω εγώ χειροκίνητα το εξώφυλλο που βρίσκω απο το web ενώ δείχνει στο παράθυρο "get info" οτι το παίρνει μόλις το κλείσω είναι σαν να μήν τό'βαλα.. άφαντο, προσπαθώ ξανά πάλι τα ίδια.

Αυτό συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις χειροκίνητης προσθήκης εξώφύλλου και ενώ έχι γίνει permissions repair αλλα και πέταγμα του itunes.plist μία φορά μήν τυχόν και έχει πάει κάτι στραβά.
Τέλος να αναφέρω οτι ο user που έχω φτιάξει είναι Administrator.

Τί μπορεί να συμβαίνει και πώς μπορώ να διορθώσω αυτό το ενοχλητικό bug;

Ευχαριστώ.

Γειά σας συνmacόφιλοι!
Τον τελευτααίο καιρό αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το iTunes.

Έχω φτιάξει έναν νέο χρήστη με σκοπό την διαχείριση μιας νέας βιβιλιοθήκης ιΤunes με lossless αρχεία (aplle lossless και κυρίως WAV).
Στα WAV αρχεία που προσθέτω όλα πάνε καλά με εξάιρεση την προσθήκη artwork.

Συγκεκριμένα σε όσα βρίσκει το εξώφυλλο απο τι itunes όλα καλά, αλλα σε όσα προσπαθώ να προσθέσω εγώ χειροκίνητα το εξώφυλλο που βρίσκω απο το web ενώ δείχνει στο παράθυρο "get info" οτι το παίρνει μόλις το κλείσω είναι σαν να μήν τό'βαλα.. άφαντο, προσπαθώ ξανά πάλι τα ίδια.

Αυτό συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις χειροκίνητης προσθήκης εξώφύλλου και ενώ έχι γίνει permissions repair αλλα και πέταγμα του itunes.plist μία φορά μήν τυχόν και έχει πάει κάτι στραβά.
Τέλος να αναφέρω οτι ο user που έχω φτιάξει είναι Administrator.

Τί μπορεί να συμβαίνει και πώς μπορώ να διορθώσω αυτό το ενοχλητικό bug;

Ευχαριστώ.

Πρέπει να διαλέξεις όλα τα κομμάτια του album και να clickαρεις Get Info μετά!

Νομίζω ότι αυτό συμβαίνει επειδή τα wav δεν παίρνουν metadata.

Μετέτρεψέ τα σε apple lossless και θα είσαι ΟΚ.

Ναι το σκέφτηκα και εγώ,αλλα ήθελα να το επιβεβαιώσω, έφυγα για μετατροπή!

Ευχαριστώ πολύ.

Last edited by a moderator:
Οκ το τί φταίει διασταυρώθηκε και απο άλλο forum.
Δυστυχώς όμως αυτά που έχω ήδη εισάγει στην βιβλιοθήκη δεν βρίσκω τρόπο να τα μετατρέψω σε apple lossless απο το να τα βγάλω και να το κάνω σε κάποιο εξωτερικό software. Ή μήπως υπάρχει;
Με το δεξί κλίk (αφου επιλέξω αυτά που θέλω) μόνο aac μου βγάζει σαν επιλογή να τα κάνει παρόλο που όταν ριπάρω το έχω ρυθμίσει να τα κάνει apple lossless.

Τελικά δλδ το θέμα είναι ότι στα wav κραταει το εξώφυλλο μόνο αν το βρει αυτόματα από itunes και όχι αν το βάλεις χειροκίνητα;

Και στις 2 περιπτώσεις στο ίδιο ''σημείο'' δεν το σώνει; Γιατί η διαφοροποίηση;