JBL SB510 στα 104€.Αξίζει;

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,386
ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Θέλω μια ηχομπάρα να μπει κάτω από την 55αρα και εντελώς ψόφια σε ένταση LG και αυτό -η ενταση- είναι αρχικά το ζητούμενο.
Ψάχνοντας στο Γερμανικό Amazon,έχει το μοντέλο του τίτλου σε προσφορά στα 104 ευρώ ή 84 χωρίς ΦΠΑ,συν....62 ευρώ μεταφορικά!!!Αν καταφέρω και ρίξω τα μεταφορικά στα μισά,τι λέτε;
Να συμπληρώσω ότι δεν βρήκα στο Skroutz αυτό το μοντέλο.

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,612
Αθήνα
Denon DHT S-217 για να έχεις και Dolby Atmos.που δεν έχει η JBL. Μικρη διαφορά στην τιμή έχει και έχει και διόρθωση διαλόγων, συν μια είσοδο HDMI.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,386
ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Denon DHT S-217 για να έχεις και Dolby Atmos.που δεν έχει η JBL. Μικρη διαφορά στην τιμή έχει και έχει και διόρθωση διαλόγων, συν μια είσοδο HDMI.
Σ' ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου.
Την ηχομπάρα που πρότεινες,στο Skroutz την έχει 182€ και στο Amazon 170+32€ μεταφορικά,δηλαδή +70€ επιπλέον από την JBL και το μόνο που θέλω πρακτικά είναι ένα πιο δυνατό ηχείο τηλεόρασης.
Για Dolby,surround κτλ,έχω τον προβολέα και το σύστημα ηχείων με Av ενισχυτή.

AUDIOINSPECTOR

Established Member
3 November 2024
184
ΑΘΗΝΑ
Αν θέλεις ένταση και ταυτόχρονα ποιότητα αγόρασε δύο αυτοενισχυόμενα monitor και τοποθέτησέ τα δεξιά και αριστερά από την τηλεόραση.Θα έχεις καλύτερη ποιότητα ήχου από οποιαδήποτε ηχομπάρας της κατηγορίας έως 200 €. Για παράδειγμα θα μπορούσες να βάλεις ένα ζευγάρι JBL 305P MkII ή ένα ζευγάρι KRK RP-5- G4.

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,612
Αθήνα
Σ' ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου.
Την ηχομπάρα που πρότεινες,στο Skroutz την έχει 182€ και στο Amazon 170+32€ μεταφορικά,δηλαδή +70€ επιπλέον από την JBL και το μόνο που θέλω πρακτικά είναι ένα πιο δυνατό ηχείο τηλεόρασης.
Για Dolby,surround κτλ,έχω τον προβολέα και το σύστημα ηχείων με Av ενισχυτή.

Αυτήν την περίοδο παίζει στα 139 ευρώ η creative stage 360. Από Ελλάδα. Me Dolby Atmos και ξεχωριστό subwoofer (αν και ενσύρματο).

Νομίζω ότι και αυτή θα πρέπει να τη λάβεις υπ' όψη.

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,612
Αθήνα
Αν θέλεις ένταση και ταυτόχρονα ποιότητα αγόρασε δύο αυτοενισχυόμενα monitor και τοποθέτησέ τα δεξιά και αριστερά από την τηλεόραση.Θα έχεις καλύτερη ποιότητα ήχου από οποιαδήποτε ηχομπάρας της κατηγορίας έως 200 €. Για παράδειγμα θα μπορούσες να βάλεις ένα ζευγάρι JBL 305P MkII ή ένα ζευγάρι KRK RP-5- G4.

Χωρίς Volume Control με τηλεχειρισμό, χωρίς ψηφιακή είσοδο, χωρίς HDMI ARC που σημαίνει θέματα με το lipsync, χωρίς αυτοματισμούς/ευκολίες όπως η ρύθμιση της έντασης από το remote της TV και το ταυτόχρονο άνοιξε-κλείσε.

Σε τέτοιες περιπτώσεις εάν επιλεγούν ηχεία, προτιμώνται ηχεία για τη δουλειά αυτή που έχουν όλα τα παραπάνω.

AUDIOINSPECTOR

Established Member
3 November 2024
184
ΑΘΗΝΑ
Τα μοντέλα που ανέφερα ήταν ενδεικτικά. Εγω προσωπικά έχω βάλει στη LG δύο JBL LSR-25 τα οποία έχω συνδέσει μόνιμα στο headphone/line out της τηλεόρασης και παίζουν μακράν καλύτερα από οπιαδήποτε ηχομπάρα. Το volume ελέγχεται από remote της τηλεόρασης. Οσο για το on/off τα έχω μόνιμα 5 χρόνια στο ρεύμα και δεν τα έχω κλείσει ποτέ.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,386
ΛΑΓΟΝΗΣΙ
Παιδιά και πάλι σας ευχαριστώ πολύ,αλλά το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να ακούω αυτό που βλέπω γιατί με την LG που έχω,πάρα πολλές φορές ακόμα και βάζοντας τέρμα την ένταση,αυτό δεν συμβαίνει.
Σίγουρα δεν με ενδιαφέρει το SUB,(έχω στον χώρο 2 15ιντσα Klipsch) και ακόμα περισσότερο τα 2 μόνιτορ.
Το thread ανοίχθηκε μπας και γνωρίζει κάποιος την εν θέματι ηχομπάρα αφού μοιάζει πολύ φθηνή ενώ ταυτόχρονα δεν την βρήκα στο skroutz.

vlad66

Moderator
Staff member
29 October 2017
17,405
Αγιοι Αναργυροι
Παιδιά και πάλι σας ευχαριστώ πολύ,αλλά το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να ακούω αυτό που βλέπω γιατί με την LG που έχω,πάρα πολλές φορές ακόμα και βάζοντας τέρμα την ένταση,αυτό δεν συμβαίνει.
Σίγουρα δεν με ενδιαφέρει το SUB,(έχω στον χώρο 2 15ιντσα Klipsch) και ακόμα περισσότερο τα 2 μόνιτορ.
Το thread ανοίχθηκε μπας και γνωρίζει κάποιος την εν θέματι ηχομπάρα αφού μοιάζει πολύ φθηνή ενώ ταυτόχρονα δεν την βρήκα στο skroutz.

μπας και έχει τεχνικό πρόβλημα η τιβί σου;;
τέρμα ένταση και δεν ακούς δυνατά;; παράξενο μου φαίνεται...

μήπως υπάρχει κάτι στο μενού της και δεν αφήνει την ένταση να "τερματίσει" ;;

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,612
Αθήνα
Τα μοντέλα που ανέφερα ήταν ενδεικτικά. Εγω προσωπικά έχω βάλει στη LG δύο JBL LSR-25 τα οποία έχω συνδέσει μόνιμα στο headphone/line out της τηλεόρασης και παίζουν μακράν καλύτερα από οπιαδήποτε ηχομπάρα. Το volume ελέγχεται από remote της τηλεόρασης. Οσο για το on/off τα έχω μόνιμα 5 χρόνια στο ρεύμα και δεν τα έχω κλείσει ποτέ.

Δεν διάβασες τι έγραψα.

Υπάρχουν ηχεία που είναι για τη δουλειά αυτή, αλλά δεν είναι studio monitor ηχεία, τα οποία είναι τελείως λάθος προϊόν για τέτοιες περιπτώσεις.

Να συμπληρώσω στις ελλείψεις και αυτό που αρχίζει σιγά σιγά να ανατέλει ως αναγκαιότητα και στα ηχεία αυτά, και θα έχουν στο εξής πολλά δικάναλα προϊόντα, τον αποκωδικοποιητή Dolby.
Για την ορθή αποκωδικοποίηση σε επίπεδο στάθμης πλεον και διαχείρισή της αυτό.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
7,386
ΛΑΓΟΝΗΣΙ

Μπάαα,το έχω ψάξει φίλε.Τώρα ή εγώ γέρασα και κουφαινομαι ή η τηλεόραση γέρασε μαζί μου και δεν αποδίδει.

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,612
Αθήνα
Εντάξει. Με αυτήν θα ακούς αρκετά καλύτερα σε σχέση με τα ηχεία της TV. Έχει κι ένα κεντρικό ηχειάκι και έχει και ένα ενσωματωμένο subwooferάκι. Αφού τη βρήκες τόσο οικονομικά, προχώρα. Απλά πράγματα, θα ανοίγει και θα κλείνει αυτόματα μαζί με την TV και θα παίζει αυτή αντί για τα ηχεία της TV.

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
21,612
Αθήνα

Ακόμα και εκείνες που διαφημίζουν ότι έχουν ήχο 2.1 (δηλαδή έχουν και έξτρα ηχείo-subwoofer για το μπάσο) δύσκολο να παίζουν δυνατά. Άσε που οι περισσότερες έχουν τα ηχεία στην πλάτη. Απλώς εκείνες που έχουν ήχο 2.1 είναι λιγότερο χάλια από εκείνες που δεν είναι, οι οποίες έχουν εντελώς τενεκεδένιο ήχο.