judder σε LG 42LD450

nickefor

New member
21 August 2010
44
ΑΘΗΝΑ
Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα. Τέλη αυγούστου αγόρασα την LG 42LD450 και έμεινα πραγματικά εντυπωσιασμένος από τις δυνατότητές της. Περίπου πριν από 15 μέρες μου εμφάνισε ένα καμμένο πίξελ. Από την απόσταση που παρακολούθώ τηλεόραση δεν φαινόταν φυσικά αλλά εφόσον ήμουν εντός εγγύησης αποφάσισα να την αλλάξω. Πράγματι, κάλεσα την LG η οποία και μου την αντικατέστησε με μία νέα, σφραγισμένη σε μόλις 3 μέρες.
Στην καινούρια, όμως, τηλεόραση παρατηρώ "σπασίματα" στην εικόνα, το λεγόμενο judder (αν το λέω σωστά) ειδικά σε ´σκηνές όπου η κάμερα γυρνάει γρήγορα. Επειδή είμαι λίγο περίεργος με αυτά, με ενοχλεί και δεν μπορώ να το αφήσω έτσι.
Παραξενεύομαι γιατί η προηγούμενη, ενώ ήταν ακριβώς ίδιο μοντέλο, δεν το έκανε.
Θα ήθελα τη συμβουλή σας για το αν υπάρχει κάποια λύση. Ίσως κάποια ρύθμιση μέσα από το κρυφό μενού της τηλεόρασης;
Η συγκεκριμένη δουλεύει στα 60Hz και δεν διαθέτει TruMotion παροτι έχει 24p real cinema. Μήπως υπάρχει δυνατότητα να ενεργοποιηθεί κάπως το TruMotion;
Τί μου προτείνετε;μήπως να ζητήσω έλεγχο από την lg;
ευχαριστώ πολυ

Η τηλεοραση σου δεν εχει λειτουργια de-judder καθως ειναι στα 50 Hz.

To μονο που μπορεις να κανεις ειναι να την δωσεις πισω αν γινεται και να παρεις καποιο ανωτερο μοντελο.

Το υπερβολικό judder δεν οφείλετε πάντα στη τηλεόραση αλλά και στο BD player αν υπάρχει δυσκολία ανάγνωσης του δίσκου. Κοίταξε τα settings στο BD player να είναι στα 24p.

H LD450 έχει στο κανονικό μενού τη λειτουργία Real Cinema η οποία κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα και δουλεύει μόνο όταν το υλικό είναι 24p.
Το βάζετε στο on και το αφήνετε εκεί. Η διαφορά στην κίνηση είναι εμφανής ακόμη και στην δική μου 32άρα.

Εννοείται πως πρέπει και το player να είναι ρυθμισμένο να βγάζει 24p αλλά κυρίως να είναι και το υλικό του δίσκου τέτοιο.